Happy Christmas! | Writing 101 Dag #10

Gepost op 19 april 2015 door Iris in Persoonlijk / 0 Comments

Tags:

Writing 101 Dag #10. Het was heel leuk om een verhaaltje te verzinnen en dit vanuit verschillende perspectieven te schrijven. Zo krijg je toch een heel andere situatie! Arm vrouwtje, wat zal ze wel niet denken… 😉

Tell us something about your favorite childhood meal
The one that was always a treat, that meant “celebration,” or that comforted you and has deep roots in your memory.

Als Limburgse staat mijn leven toch wel een groot gedeelte in het belang van eten. Op feesten, verjaardagen en gelegenheden is er altijd het lekkerste eten in overvloed en mag iedereen opscheppen zo vaak als hij wil. Tich Limburgse vlaaien om uit te kiezen, lekker zuurvlees en koude schotel in de avond. Zodoende kwam ik als kind al in aanraking met een heleboel lekker eten. Mijn favoriete maaltijd is echter een heel simpel gerecht: mijn oma’s groentesoep.

Ik ben geen soep mens, zeker niet sinds ik een keer heb moeten overgeven, nadat ik soep had gegeten (die ik nota bene zelf nog had klaargemaakt…). Er zijn echter twee soepen waar ik nooit genoeg van krijg en dat is erwtensoep en de soep die mijn oma klaarmaakte. Een “doodnormale” groentesoep, met vermicelli, aardappelen, rundvlees. Met gehaktballetjes, die wij altijd mochten rollen als we oma meehielpen om de soep te maken, en laurierblaadjes. Hij smaakte altijd heerlijk.

Wat deze soep echter zo speciaal maakte, was dat mijn oma hem alleen klaarmaakte met Kerstmis. De soep betekende het begin van een altijd lekkere maaltijd samen met de mensen die me het meest dierbaar zijn. Het betekende nog even wachten en dan mochten de cadeautjes die je onder de boom zag liggen, uitgepakt worden. Het betekende dat het Kerstmis is!

Kerstmis is echt mijn favoriete feest. Ik ben dol op de donkere dagen, de gezellig verlichte huizen en prachtig versierde kerstbomen en kamers. Dol op het gezellig samen zijn met mijn familie, de koude temperaturen en de kans dat er sneeuw ligt. Dol op het in volle borst meezingen met tal van kerstliedjes. Kerstmis heeft voor mij gewoon iets magisch, het geeft me een warm gevoel en het liefst zou ik willen dat het elke dag Kerstmis zou zijn. Dat zou de “speciaalheid” echter de das om doen, dus ben ik tevreden met die enkele dagen in December 😀

Welke herinneringen hebben jullie aan jullie favoriete maaltijd?

Geef een reactie

CommentLuv badge