Hof van doorns en rozen | Sarah J. Maas

Gepost op 13 september 2016 door Iris in Boekrecensie / 0 Comments

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Hof van doorns en rozen | Sarah J. MaasHof van doorns en rozen door Sarah J. Maas
Mijn waardering: four-stars
Ook van deze auteur: De glazen troon, Hof van mist en woede, De donkere kroon
Vertaald door Gerdien Beelen
Serie: Hof van Doorns en Rozen #1
Mijn waardering voor de serie: five-stars
Ook in deze serie: Hof van mist en woede
Pagina's: 424
ISBN: 9789000348275
Uitgegeven door Van Goor, Best of YA, Unieboek | Het Spectrum | February 22nd 2016
Genres: New Adult, Fantasie, Romantiek
Bron: Gekocht
Goodreads

Het bos waarin de negentienjarige Feyre woont is in de lange wintermaanden een koude, sombere plek. Haar overlevingskansen en die van haar familie berusten op haar vermogen om te jagen. Wanneer ze een hert ziet dat opgejaagd wordt door een wolf kan ze de verleiding niet weerstaan om te vechten voor de prooi. Maar om te winnen moet ze de wolf doden en daarop staat een prijs. Niet veel later verschijnt er een beestachtig wezen om vergelding op te eisen. Wanneer ze naar het gevreesde feeënrijk Prythian wordt gesleept, ontdekt Feyre dat haar ontvoerder geen beest is, maar Tamlin – een van de dodelijkste, onsterfelijke magische wezens ooit gekend. Terwijl ze op zijn landgoed verblijft, veranderen haar ijzige vijandige gevoelens voor Tamlin in een vurige passie die elke leugen en waarschuwing over de mooie, gevaarlijke wereld van de Elfiden in rook doet opgaan. Maar een oude, kwaadaardige schaduw groeit over het land, en Feyre moet een manier vinden om het te stoppen of Tamlin en zijn wereld zullen voor eeuwig verdoemd zijn.

Jeej! Eindelijk tijd om mijn Secret Santa cadeautje te kunnen lezen. Vanaf het begin had ik niets dan goeds gehoord over Hof van doorns en rozen. Ik had dan ook enorm veel zin om na al die dystopische en hedendaagse verhalen die ik de laatste tijd heb gelezen, het over een hele andere boeg te gooien en in een goed oud fantasyverhaal te duiken. Nog een pluspunt is dat elven een belangrijke rol in dit boek spelen en dat is nu iets waar ik veel te weinig verhalen over lees!

Er spookten dan ook tal van verwachtingen door mijn hoofd toen ik dit boek opensloeg: Hof van doorns en rozen zou een verhaal vol avontuur worden en er zou wat romantiek doorheen verweven zijn. Genoeg actie bevatten om mijn aandacht niet te laten verslappen en een interessante wereld. Het boek overtrof uiteindelijk zelfs mijn stoutste verwachtingen. Wat is het lang geleden dat ik zo vol in vervoering ben geraakt door een verhaal!

Het begint al met de wereld die Sarah J. Maas heeft gecreëerd. Een wereld waarin elven dus echt bestaan en in Elfiden leven. Dan heb ik het niet alleen over elven à la Legolas, maar ook de verschrikkelijke monsters die van oudsher in die wereld thuishoren. Oh wat was deze wereld toch zo goed vormgegeven en uitgedacht. Ik raakte gewoonweg betoverd door de prachtige wereld die ze heeft gesponnen en wat was het heerlijk om deze te ontdekken. Ik had meteen na het lezen weer zin om terug te keren!

Dat kwam ook door de geweldige hoofdpersoon die dit verhaal rijk is: Feyre. Ze is een fantastische jonge vrouw die zoveel voor haar familie, voor diegenen van wie ze houdt, over heeft. Zoveel zelfs dat ze bereid is om haar leven te geven om hen te redden. Zelfs als dat betekent dat ze de rest van haar leven zal zijn overgeleverd aan de grillen van de vervaarlijke elven.

Wat me natuurlijk meteen deed denken aan een van mijn meest geliefde sprookjes: dat van Belle en het Beest, maar dan wel de originele, donkerdere versie. Overduidelijk niet die van Disney! Ook kreeg ik op een gegeven moment het idee dat er ook nog elementen van de originele Assepoester aan toe waren gevoegd! Nog meer squeelmomenten van mijn kant. Ik vind het namelijk zo leuk als auteurs bekende sprookjes in een nieuw jasje steken. Zo kun je deze op een heel andere manier herbeleven.

Last but not least voltooide het adembenemende verhaal het hele plaatje. Vanaf de eerste bladzijde werd ik gewoonweg meegezogen door de magie die Sarah J. Maas met dit verhaal heeft gecreëerd. Raakte ik vervolgens nog meer in de ban doordat alles zo levendig, zo echt aanvoelt. Alles klopte, voelde goed en werd met elke bladzijde die ik omdraaide beter en spannender!

Als slagroom op de taart is er ook nog een heerlijke, maar dan ook echt overheerlijke romance die begint op te bloeien. Een romance waar ik gewoon geen genoeg van kon krijgen en voor heerlijke zwijmelmomenten zorgde. Ik heb volgens mij weer een nieuw personage gevonden om op te crushen!

Conclusie

Een Hof van Doorns en Rozen heeft mijn verwachtingen meer dan overtroffen met zijn wonderbaarlijke wereld. Met zijn schitterende heldin die alles over heeft voor het meest belangrijke ter wereld: liefde, en door het gruwelijk spannende verhaal dat een paar van mijn meest geliefde sprookjes vermengd en zo een nieuw, verslavend goed verhaal neerzet. Pak dit boek vooral dan ook op, al is het maar om te lekkerbekken over knappe mannelijke elven 😀

Lezen of Niet Lezen? Yay of Nay?
Hoe denk jij over een Hof van Doorns en Rozen?

four-stars

Reading this book contributed to these challenges:

Geef een reactie

CommentLuv badge