De Huwelijksval | Jennifer Probst

Gepost op 15 januari 2016 door Iris in Boekrecensie / 0 Comments

Tags: , , , , ,

De Huwelijksval | Jennifer ProbstDe Huwelijksval door Jennifer Probst
Mijn waardering: two-stars
Ook van deze auteur: Het Huwelijkscontract, De Huwelijkskans, De Huwelijksdeal
Serie: Getrouwd met een Miljonair #2
Mijn waardering voor de serie: three-stars
Ook in deze serie: Het Huwelijkscontract, De Huwelijkskans, De Huwelijksdeal
Pagina's: 256
ISBN: 9789022564950
Uitgegeven door Boekerij | March 15th 2013
Genres: Adult, Romantiek, Hedendaags
Bron: Bibliotheek
Goodreads

Italiaanse miljonair zoekt nepverloofde. Als tegenprestatie tot alles bereid Om gehoor te geven aan de wens van zijn overleden vader is de onweerstaanbare miljonair Michael Conte op zoek naar een verloofde. Een bruid die bij zijn traditionele Italiaanse familie past. En hij heeft haast, want alleen als hij verloofd is, mag zijn zus trouwen.In het geheel niet van plan zich echt vast te leggen, vraagt hij de vurige en eigenzinnige fotografe Maggie Ryan ten huwelijk. Als zij ermee instemt zijn `verloofde te zijn tijdens een tripje naar Milaan, belooft hij niet meer te flirten met Maggies beste (en getrouwde) vriendin Alexia.Maar eenmaal in Italië spatten de vonken ervan af tussen Michael en Maggie. Krijgt deze verbintenis een hartstochtelijke wending, of strooit de lust hun zand in de ogen en is het huwelijk uiteindelijk toch een val?

Dit boek is niet geschikt voor jongeren onder de 18 jaar.

Het eerste deel van deze serie, Het Huwelijkscontract, had me een beetje teleurgesteld. Ik had gewoon te hoge verwachtingen voor een, wat bleek, doorsnee romannetje. Toch smaakte het naar meer en daarom nam ik ook De Huwelijksval mee uit de bibliotheek. Deze keer begon ik zonder oogkleppen en de juiste instelling. Dit boek is een roman, wat even lekker zwijmelen betekent, maar zonder verhaal en personages die echt blijven hangen. Goed voor een paar uurtjes leesplezier.

De Huwelijksval haalde zelfs deze “lagere” en toch wel reële verwachtingen niet. Het boterde maar niet tussen mij en het verhaal. Ik had het gevoel dat de personages nog minder ontwikkeld waren dan het eerste deel en de gebeurtenissen waren TE voorspelbaar. Vanaf het begin was het duidelijk welke kant het verhaal op ging en dit haalde alle spanning, als die er al was, weg. De aantrekkingskracht tussen de beide hoofdpersonages kon ik ook ver zoeken, om over de bedscènes nog maar te zwijgen. Oké, ik moet nog steeds aan de Nederlandse terminologie wennen, maar wederom had ik WTF momenten over waar bepaalde “objecten” mee vergeleken werden. Is dit voor alle Nederlandse romans hetzelfde? Want dan denk ik dat ik het hier bij laat, of de scènes in het vervolg skip. Het was gewoon… verkeerd.

Ondanks alles was er iets dat me verder deed lezen en niet zo’n klein beetje ook. Ik wist dit boek binnen twee uur uit te lezen. TWEE UUR! Volgens mij is dat een nieuw record voor mij! Ook al was er soms wat gesteun en geklaag van mijn kant, ik heb me af en toe best wel geamuseerd. Er zitten een paar vermakelijke scènes in en als puntje bij paaltje komt, heb ik ook wel lekker kunnen zwijmelen. Niet zoveel als ik verwacht had, maar een rijke Italiaanse graaf heeft toch wel wat 🙂

Conclusie

Dit boek stelt me nog meer teleur dan het eerste deel. De chemie en romantiek was af en toe ver te zoeken tussen de hoofdpersonages en van een verhaal was niet echt sprake. Het las wel heerlijk en snel weg en had ook zijn amusante momenten. Alleen waren dit er te weinig om dit boek aan te kunnen raden.

Lezen of Niet Lezen? Yay of Nay?
Hoe denk jij over De Huwelijksval?
two-stars

Geef een reactie

CommentLuv badge