De Ijzeren Prinses | Cassandra Clare

Gepost op 4 augustus 2017 door Iris in Boekrecensie / 2 Comments

Tags: , , , , , , , , , ,

De Ijzeren Prinses | Cassandra ClareDe IJzeren Prinses door Cassandra Clare
Mijn waardering: four-stars
Ook van deze auteur: Stad van Beenderen, Stad van Vuur, Stad van Glas
Vertaald door Lia Belt
Serie: De Helse Creaties, #3
Ook in deze serie: De IJzeren Engel, De IJzeren Prins
Pagina's: 512
ISBN: 9789048826957
Uitgegeven door Moon | November 5th 2015
Genres: Young Adult, Romantiek, Bovennatuurlijk, Historisch
Bron: Gekocht
Goodreads

"Axel Mortmain wil De Helse Creaties, een leger van meedogenloze wezens, inzetten om de schaduwjagers te vernietigen. Om zijn plannen ten uitvoer te kunnen brengen, heeft hij echter nog één iemand nodig: Tessa Gray.
Als Mortmain Tessa ontvoert, doen Jem en Will - de twee jongens die het meest van haar houden - er alles aan om haar te redden. Ondertussen realiseert Tessa zich dat zijzelf de enige is die haar kan redden. Maar kan één meisje alleen een heel leger overwinnen?"

Na de IJzeren Prins was ik eindelijk geïnvesteerd in deze serie. Wilde ik weten hoe het verhaal verder zou gaan, zou eindigen. Popelde ik om alle puzzelstukjes bij elkaar te sprokkelen en de puzzel compleet te kunnen maken om het mysterie te ontrafelen. Ik begon dan ook meteen na het lezen van dat boek aan het vervolg: de IJzeren Prinses. Toch nog wel een beetje vrezend dat het vooral langdradig zou zijn…

De IJzeren Prinses

OMG. Dit was het! Dit was de betrokkenheid waarnaar ik zoekende was in de vorige twee delen. De dwang om pagina na pagina te lezen, om niet te stoppen. Het squeelen en fangirlen. Zo jammer dat ik dat pas echt ervaar bij het laatste deel, maar wat een heerlijke manier om deze serie af te kunnen sluiten.

Want eindelijk voelde ik namelijk de band tussen Jem, Will, Tess en mij. Vooral met Tessa had ik een klik. Haar ware geschiedenis wordt ten langen leste onthuld, die verrassender was dan alles wat ik had kunnen bedenken. Hierdoor voelde me ik des te closer met haar en ging onze relatie van goede kennissen naar vriendinnen. Werd ze iemand op wie ik trots kon zijn, want wat heeft ze toch een hart van goud! En wat heeft de auteur me vervolgens wel niet allemaal niet laten doorstaan in de laatste paar bladzijdes…

In  dit boek kon ik ook eindelijk weer optimaal genieten van Cassandra Clare’s meesterlijke vertelstijl. Genieten van de puzzel in elkaar proberen te zetten en alle eindjes aan elkaar vast te knopen tot een verbluffend en tegelijkertijd hartverscheurend einde. Dat, hoewel niet perfect, toch precies past bij dit verhaal.

Ik ben ook blij en tegelijkertijd verdrietig met de wendingen op het gebied van de romantiek in dit verhaal. De romantiek die me vanaf het begin al breinbrekers bezorgde. Want hoe kon die onmogelijke situatie opgelost worden? Gelukkig heeft de schrijfster voor een passend einde gezorgd en hoewel niet helemaal zoals ik graag had gezien, toch laat ik met een goed gevoel Will, Tess en Jem achter.

Ik kan natuurlijk niet afsluiten zonder een vergelijking te trekken met de boeken van de Kronieken van de Onderwereld die ik tot nu toe heb gelezen. Dan moet ik toch bekennen, hoe dierbaar Tessa en de rest zijn geworden, ik Clare, Jace en hun kompanen toch net iets meer in mijn hart heb gesloten. Misschien omdat ik me meer in hen kan verplaatsen? Ze leven tenslotte net als mij in deze tijd. Wel ben ik blij dat ik View Spoiler »

Conclusie

Dit laatste deel bevat eindelijk het gevoel dat ik wel in de Kronieken van de Onderwereld had, maar tot nu toe niet echt in deze serie had ervaren: verbondenheid. Interesse in de gang van het verhaal en het geven om de personages. Wat heerlijk om dit nu eindelijk te ervaren!

De Ijzeren Prinses was opnieuw lekker spannend en ik verkeerde door de band die ik eindelijk voelde in aangenaam gezelschap. Bovendien werd het mysterie op een uiterst bevredigende manier opgelost en werden al mijn vragen beantwoord. Hoewel dit niet mijn lievelingsserie zal worden, vond ik het een geslaagde uitstap naar het verleden van de Shadowhunters.

four-stars

Reading this book contributed to these challenges:

2 responses to “De Ijzeren Prinses | Cassandra Clare

  1. Ik heb ook net de ganse reeks gelezen en kan me ontzettend vinden in je review. Hoewel ik voor een deel al vond wat ik zocht in de ijzeren prins.
    De epiloog in dit boek blies me trouwens totaal van mijn sokken.

Geef een reactie

CommentLuv badge