Koningin van de Schaduw | Sarah J. Maas

Gepost op 30 juni 2017 door Iris in Boekrecensie / 0 Comments

Tags: , , , , , , ,

Koningin van de Schaduw | Sarah J. MaasKoningin van de Schaduw door Sarah J. Maas
Mijn waardering: four-stars
Ook van deze auteur: Hof van doorns en rozen, De glazen troon, Hof van mist en woede
Vertaald door Gerdien Beelen, Willeke Lempens, Anne-Marieke Buijs
Serie: De Glazen Troon #4
Mijn waardering voor de serie: four-stars
Ook in deze serie: De glazen troon, De donkere kroon, Erfgenaam van vuur
Pagina's: 608
ISBN: 9789022580301
Uitgegeven door De Boekerij | March 14th 2017
Genres: Young Adult, Fantasie
Bron: Gekocht
Goodreads

Iedereen van wie Celaena Sardothien houdt is van haar weggenomen. Toch dwingen de omstandigheden haar terug te keren naar Adarlan. Niet alleen voor wraak, maar ook om haar eigen koninkrijk te redden en de schaduwen uit haar verleden het hoofd te bieden. Hiervoor heeft ze geaccepteerd dat ze Aelin Galathynius is, de rechtmatige koningin van Terassen. Maar voordat ze de troon kan heroveren, moet ze vechten. Voor haar neef Aedion, een generaal die bereid is voor haar te sterven. Voor kroonprins Dorian, die vastzit in een onmenselijke gevangenis. En ze vecht voor haar volk, dat nu in slavernij leeft in dienst van een brute koning en wacht op de glorieuze terugkeer van hun koningin.

Hoewel ik Erfgenaam van Vuur vier sterren heb gegeven, stelde het me toch enigszins teleur. Er ontbrak net dat speciale beetje dat de vorige boeken wel hadden. Dat weerhield me er niet van om meteen na het lezen in Koningin van de Schaduw te beginnen. Hopende dat de nadruk deze keer minder ligt op persoonlijke ontwikkelingen en meer op actie. Dat dit boek weer het meedogenloze tempo heeft waarmee Sarah J. Maas me in de eerste twee delen wist te overtuigen van haar schrijfkunsten. Al heb ik er wel een beetje een zwaar hoofd in als ik naar de dikte kijk. Het is nog immenser dan zijn voorganger! Zal het mijn aandacht wel weten te behouden?

Koningin van de Schaduw

Na de laatste bladzijde van Koningin van de Schaduw was ik toch even stil om te verwerken wat ik net had gelezen. Moest ik een zucht slaken om de gevoelens die zich tijdens het lezen meester van me hadden gemaakt eruit te laten. Wat heeft Sarah J. Maas wederom een pracht van een boek geschreven!

Aanvankelijk dreigde het wel dezelfde kant op te gaan als Erfgenaam van Vuur. Hoewel een goed boek, was dat aan de langzame kant, net zoals deze. Het lukte me dan ook niet zo goed om bij de les te blijven als er van verhaallijn werd gewisseld en een ander personage aan bod kwam. Zo jammer, ik dacht dat we dit in het vorige deel achter ons hadden gelaten!

Echter naarmate ik vorderde veranderde dit. Het tempo werd sneller, de gebeurtenissen spannender om vervolgens met een geweldige  klapper te eindigen. Natuurlijk niet zonder nog een paar schokkende onthullingen die je ten volle laten beseffen dat de strijd nog niet is gestreden. Dat dit pas het begin is en dat ik Cel, of nee vanaf nu is het Aelin, zal blijven volgen tot het bittere eind!

Cel, Aelin, ik zal echt aan haar nieuwe naam moeten wennen, schittert in dit boek. Eindelijk zien we de echte persoon die onder al die woede en verdriet gevangen zat. Zet ze stappen vooruit naar haar ware lotsbestemming. Wat vind ik dat ze een fantastische jonge vrouw is geworden en ik ben zo benieuwd naar wat zij en haar vrienden zullen bereiken!

Over Chaol ben ik stukken minder te spreken. Wat heb ik me in hem vergist. Wat blijkt hij een angsthaas en o zo kortzichtig te zijn. Erger nog: als hij niet zo bang was geweest om keuzes te maken en zijn ogen te openen, had er zo veel leed bespaard kunnen blijven. Nope, vergeef hem voorlopig dan ook niet. Hij mag eerst flink boete doen. Het zal jullie dan ook niet verbazen dat ik de grootste moeite had om door zijn passages te komen of dat ik niet al te happig ben voor het zesde deel. Hier zal het namelijk om hem draaien en komen de andere niet eens in voor… Maar nu loop ik te ver op de zaken vooruit. Laat ik eerst maar het vijfde deel lezen dat me hopelijk op andere gedachten wat betreft hem brengt.

Sarah J. Maas heeft met Koningin van de Schaduw dan ook wederom bewezen wat een geweldige auteur ze is. Ook al ontbrak de adrenaline die de eerste twee boeken boeken sierde en waar ik een groot fan van was, maakte me dat niet uit. Sarah J. Maas heeft het namelijk voor elkaar gekregen om deze in te ruilen voor iets veel beters! Ze heeft namelijk diepte gecreëerd. Diepte in het verhaal. Ze laat je beseffen dat wat je tot nu toe hebt gelezen slechts het topje van de ijsberg is en nu pas kun je zien wat er allemaal nog onder water zit. Zoveel verschillende verhaallijnen komen namelijk samen. Toevallige gebeurtenissen blijken toch niet zo onwillekeurig te zijn. Meesterlijke plannen worden gesmeed en uitgevoerd. Personages groeien, worden driedimensionaal…. Dit boek heeft echt zoveel moois in zich om van te genieten!

Waar romantiek er gelukkig een van is. Die is namelijk teruggekeerd, woohoo! En op wat voor manier! Dit koppel had ik totaal niet zien aankomen, maar wat zijn ze leuk en schattig samen! Wat kunnen ze toch heerlijk kibbelen. Ik hoop dan ook dat ze een betere toekomst in het verschiet hebben dan de andere koppels die deze serie al heeft gehad, want dat verdienen ze allebei niet!

Conclusie

Koningin van de Schaduw heeft de liefde die ik voor deze serie heb alleen maar laten toenemen. Het heeft ervoor gezorgd dat alle opties weer open zijn en ik echt niet kan wachten om te ontdekken waar het naartoe gaat. Dit boek laat ook weer zien wat voor fenomenale schrijfster Sarah J. Maas is. Hoe goed ze kan vertellen, hilarische scenes kan bedenken en vooral geweldige personages neer kan zetten. Dit klinkt super in je oren toch? Waar wacht je dan nog op om te beginnen met lezen?!

four-stars

Reading this book contributed to these challenges:

Geef een reactie

CommentLuv badge