Een lege TBR Pile: poging maart

Gepost op 15 maart 2016 door Iris in Boekenpraat / 10 Comments

Tags: , , , , ,

Ook al heeft februari dit jaar een extra dag, het is en blijft de kortste maand van het jaar. Zou het me ondanks die paar dagen gelukt zijn om wat aan mijn Mount Everest van ongelezen boeken te doen? Ik moet wel bekennen dat van alle posts ik deze meestal het liefst schrijf. Het geeft me het gevoel dat ik daadwerkelijk op de goede weg ben, ondanks de tot nu toe tegenvallende resultaten. Het is me geen enkele maand nog gelukt om mijn TBR te laten zakken. Zou februari dan eindelijk de ommeslag voor me zijn?

De Stand

Formaat Stand Januari Stand Februari
Boeken 82 81
Ebooks 200+ 200+
Freebies 3000+ 3000+

JAAAAAA! Het is me gelukt!!! Ook al is het maar ÉÉN boek minder, de eerste stap is gezet. Ik voel het, vanaf nu zal hij alleen maar verder dalen. Wow, wat is het leuk om na maanden hard lezen (en even hard nieuwe boeken aanschaffen) je harde werk beloond zien te worden. Ha, dit zorgt ervoor dat ik nog gemotiveerder ben om in ieder geval van mijn Mount Everest een Limburgse heuvel te maken, want helemaal leeg zal hij toch wel niet worden.

Bovendien als ik alle fysieke boeken in mijn kamer heb gelezen (STEL) dan nog heb ik duizenden ebooks die ook smachten om gelezen te worden. Ik ben eigenlijk dus begonnen aan een project zonder einde. Hier maal ik echter niet zo om. Het zorgt ervoor dat ik meer lees, dat ik nieuwe werelden ontdek en personages ontmoet en wie heeft daar nu moeite mee?

Behaald en nieuw

Iets minder tevreden ben ik over het aantal “verplichte” boeken die ik me in de maand februari had opgelegd en dat ik uiteindelijk heb gelezen. Ik ben wederom blijven steken op drie. Oké, er zat een hele dikke tussen, maar dat is in boekenland geen excuus. Maart gaat dan ook de maand worden waarin ik alle VIER de boeken gelezen zal hebben!

Dat zal natuurlijk Seeker zijn, maar daarnaast heb ik me ook nog voorgenomen om Simon vs. van Becky Albertalli, Glass Sword van Victoria Aveyard en Divergent van Veronica Roth te lezen. Divergent, aangezien binnenkort de derde film in de bioscoop draait en ik toch vindt dat ik op zijn minst het tweede deel gelezen moet hebben. Dan weet ik ook een beetje weer waar het verhaal over gaat. Niet dat ik dat echt ben vergeten, maar het is ook fijn om wat details nog vers in je geheugen te hebben zitten.

Verder sta ik te popelen om het vervolg van Red Queen te lezen, dat ik maar liefst VIJF sterren gaf. Zal dit boek me net zo goed bevallen? Simon wordt gelezen in het kader van mijn YALFEST challenge en omdat ik dat echt een boek vind dat ik zo snel mogelijk gelezen moet hebben, zeker gezien het onderwerp en de buzz in boekbloggersland 🙂

Vol goede moed begin ik dus aan een lege tbr pile: poging maart.

Hoe staat het met jullie Mount Everest?

10 responses to “Een lege TBR Pile: poging maart

Geef een reactie

CommentLuv badge