Lege TBR: poging mei 2016

Gepost op 23 mei 2016 door Iris in Boekenpraat / 8 Comments

Tags: , , , , , , , , ,

De maand mei is aangebroken, een maand met veel vrije dagen, waarin ik hopelijk ook wat meer kan lezen om mijn mount Everest aan ongelezen boeken te verlagen. Eerst eens even kijken of mijn pogingen van de vorige maand hebben geholpen!

DE STAND

Formaat Stand April Stand Mei
Boeken 79  84
Ebooks 200+ 200+
Freebies 3000+ 3000+

Zoals jullie kunnen zien helaas niet. Ik ben terug bij af. Eigenlijk nog verder dan dat, want dit is de hoogste TBR stapel sinds ik deze rubriek begonnen ben. Dat doet ff pijn! Wat ik als verdediging kan aanbrengen?

Nou ik heb deze keer een aparte bookshelf op Goodreads aangemaakt speciaal voor mijn fysieke boeken die ik nog moet lezen. Op weg naar Yalfest gaf namelijk een van mijn medereizigsters aan dat ze op deze manier haar ongelezen boeken bijhield. Op dat moment kon ik mezelf wel voor mijn kop slaan. Waarom heb ik daar niet eerder aan gedacht? Ik tel mijn ongelezen boeken namelijk altijd een paar keer omdat ik altijd wel wat over sla. Als ik ze echter allemaal op een Goodreads bookshelf heb staan dan wordt er niets meer overgeslagen en houd ik toch trouw bij wanneer een boek gelezen is. Bovendien is het scannen met de hulp van de app super makkelijk! Alleen kwam ik er toen achter, nadat alle boeken gescand waren, dat ik steevast een stapeltje over het hoofd had gezien. Oeps… tel daarbij mijn grote buit van April bij op en ik heb helaas een nieuw record.

Natuurlijk ga ik echter alles op alles zetten om deze weer te laten dalen! Ben nu extra gemotiveerd, aangezien iedereen nu kan bijhouden als er wat veranderd. Zijn jullie overigens benieuwd welke boeken er eigenlijk op staan? Je kunt ze hier vinden. Oh en ik sta ook altijd open voor vriendschapsverzoeken 🙂

Behaald en nieuw

Hoe zit het dan met de boeken die ik me had voorgenomen om te lezen? Enige vooruitgang op dat gebied? Wederom helaas een grote nee. Van de vier boeken is het me alleen gelukt om Clockwork Prince te lezen. Durf eigenlijk bijna niet meer te zeggen dat dit de maand zal worden waarin het me lukt om ze alle vier te lezen. Volgens mij jinx ik het dan 😉

Aangezien ik maar één boek wist te af te strepen mag ik ook maar één nieuw boek kiezen. Dit is geworden City of Fallen Angels van Cassandra Clare. Na het laatste deel van de Infernal Devices gelezen te hebben barst ik van de zin om eindelijk met de oorspronkelijke trilogie en dus personages verder te gaan! Om eindelijk weer meer over Jace, Clary en de rest te kunnen lezen. Één boek gaat me dus zeker lukken! Nu de rest nog 🙂

Hoe staat het deze maand met jullie TBR?

8 responses to “Lege TBR: poging mei 2016

 1. Ik vrees dat onze tbr’s een oneindige strijd worden. Niet dat ik dat erg vind hoor. Ik vind het echter wel jammer dat hetzelde ook telt voor To Do-lijstjes. Boeken lezen vind ik veel leuker dan steeds opnieuw kuisen, boodschappen doen, afwassen, …

  Aan eigen boeken ben ik deze maand nog niet echt toegekomen – al ben ik momenteel wel in een eigen exemplaar bezig. Gisteren bestelde ik echter drie nieuwe boeken bij The Book Depository dus dat wordt weer een nul-operatie. 🙂
  zwartraafje heeft onlangs Eventjes tussendoor … geplaatst…My Profile

  • Volgens mijn heb ik precies hetzelfde gedaan deze maand… daarom noem heet het ook een oneindige TBR, al hoop ik wel dat ik hem beneden de 100 kan houden…

 2. Altijd lastig, dat leegmaken van je TBR. Teveel leuke boeken en niet genoeg tijd om te lezen. 😉 Ik heb ook een goodreads shelf gemaakt met alle boeken die ik heb, behalve de meeste klassiekers want ik was te lui om daar door heen te gaan. En die hebben wat mij betreft ook minder haast. Ik heb je trouwens een verzoekje gestuurd op Goodreads.
  Annemieke heeft onlangs Marks on Your Books geplaatst…My Profile

  • Ja ben er ook quasi serieus mee bezig. Weet natuurlijk dat hij nooit helemaal leeg zal raken, maar wil hem ook natuurlijk niet te hoog laten oplopen… Gebed zonder einde of hoe ging dat spreekwoord ook alweer 🙂 ?
   En heb je verzoek geaccepteerd 🙂

Geef een reactie

CommentLuv badge