Liefde voor bloggen: Waarom ik er zoveel van hou

Gepost op 29 april 2016 door Iris in Persoonlijk / 8 Comments

Tags: , ,

Hoe ik ben gaan bloggen weten jullie nu allemaal, althans als jullie het artikel van vorige week hebben gelezen. Dus voor diegenen die nog steeds in het ongewisse zijn en het ook willen weten, lees die post om weer helemaal up to date te zijn! Daarin heb ik echter niet uitgeweid waarom ik het zo leuk vind om te bloggen. Waarom ik bijna elke avond achter de computer zit en mijn kostbare leestijd opgeef om artikels en recensies te schrijven. Waarom ik soms urenlang aan het brainstormen ben om inspiratie op te doen voor volgende posts. Kortom: waarom vind ik bloggen zo leuk?

Gevoelens

De reden waarom ik in eerste instantie ben gaan bloggen is dat het helpt om na het lezen van een verhaal, dat op welke manier dan ook mijn gevoelens heeft weten te raken, deze op een rijtje te kunnen zetten. Bij mij gaat dit het beste door het schrijven van recensies. Dan denk ik langer over het verhaal na en kan ik het vat vol emoties filteren en preciezer bepalen wat het lezen van dit boek nu met me heeft gedaan.

Ook kan ik op deze manier nog langer met geweldige personages doorbrengen en nog even ondergedompeld blijven in een fantastisch verhaal. Kan ik het een meer permanente plek geven in mijn hart. Want na duizenden boeken te hebben gelezen en herlezen kan het best wel eens voorkomen dat ik details en namen vergeet. Dat alleen nog vage gevoelens en hoofdlijnen achterblijven, terwijl de details het zo leuk maken om een verhaal te lezen! Als ik het “vereeuwig” door middel van een recensie weet ik als de paden van het boek en mij elkaar na enige tijd weer kruisen tenminste wat meer te herinneren dan alleen of ik het boek wel of niet goed vond!

Ruimer Denken

Als ik een artikel schrijf ben ik meer met het betreffende onderwerp bezig. Ga ik er dieper over nadenken. Waarom vind ik dit? Hoe komt dit? Zou een ander er ook zo over denken? Is het zo duidelijk uitgelegd? Ik merk dat mijn hele wijze van denken daardoor ook is veranderd.

Vooral als het gaat om een mening hebben. Die is namelijk minder zwart-wit geworden, maar roze, of blauw. Hiermee bedoel ik dat door het schrijven van artikelen ik merk dat ik opener sta voor de mening van anderen. Dat ik niet meer zo vastgeroest ben en vanzelfsprekende zaken niet meer zo vanzelfsprekend vind. Een heel goede vooruitgang vind ik!

Praten

Door het online plaatsen van mijn recensies kan ik ook met andere mensen praten over wat voor impact dit boek op hen had. Wat zij van dit verhaal vonde. We kunnen samen fangirlen, slechteriken de grond in boren en knappe en fantastische helden en heldinnen de hemel inprijzen. Onze verschillende standpunten bespreken, het verhaal daardoor nog beter begrijpen en nog verliefder worden op het boek.

Helaas heb ik namelijk niet echt iemand in mijn directe omgeving waar ik hiermee over kan praten. Iemand die dezelfde boeken leest als ik. Door mijn blog kom ik echter wel met gelijkgestemden in aanraking en kan ik alsnog honderd-en-één dingen vertellen over mijn grootste hobby!

Contact

Door mijn recensies en artikelen online te plaatsen kom ik dus in contact met mensen. Met nieuwe mensen die ik nog nooit eerder heb ontmoet. Iets wat voor de introvert in mij een welkome bijkomstigheid is! Want in real life heb ik de grootste moeite om op vreemden af te stappen en een connectie te maken. Weet ik nooit waar ik het in een gesprek over kan hebben. Echter met iedereen die ik via mijn blog ontmoet heb ik iets gemeen: een gezamenlijk eliefde voor lezen. Dan blijkt dat je opeens gespreksstof genoeg hebt!

Hoewel ik nog steeds niet altijd weet hoe en wat ik moet antwoorden, ook al wil ik het heel graag, merk ik wel dat hoe langer ik blog en hoe meer ik met andere mensen praat, hoe leuker het is en hoe makkelijker het gaat! Ik merk dat ik wat opener geworden ben. Ik ben niet meer zo verlegen als voorheen en praten gaat een stuk minder stroef. Wat een heerlijk gevoel is dat en zeker een van de redenen waarom ik bloggen ook niet zo snel zal opgeven!

Reacties

Bloggen blijft ook leuk door alle mensen die mijn blog lezen. Door iedereen die de moeite neemt om daarna ook nog een leuke reactie achter te laten of op een andere manier contact met mij zoekt om het te hebben over iets wat ik heb geplaatst. Of iets totaal anders, dat kan ook!

Ik kijk in ieder geval reikhalzend uit naar elke reactie, naar ieder  “teken van leven” die even precious zijn voor mij. Iedere waardering voor het harde werk dat ik erin heb gestoken, houdt de motor van mijn blog draaiende en is een van de redenen dat ik dagelijks achter mijn computer kruip. Alleen een spannend boek kan me daarvan weerhouden 😉

Plekje

De voornaamste reden waarom ik van bloggen houd is omdat het voor een plekje zorgt. Een plekje op het internet dat helemaal van mij is en waar ik mee kan doen en laten wat ik maar wil. Waar ik kan delen wat op mijn hart ligt, fantastische mensen tegenkom en waar ik mezelf kan zijn. Waar de introverte ik uit haar schulp kan kruipen en opeens ellenlange gesprekken met “onbekende” medemensen kan houden! Dat is wat bloggen voor mij allemaal betekent en de reden dat ik het niet gauw op zal geven!

Wat vinden jullie zo leuk aan bloggen?

8 responses to “Liefde voor bloggen: Waarom ik er zoveel van hou

 1. Dit soort blogposts zorgen er ook voor dat ik ergens langer bij blijf stilstaan. Zo is bloggen een uitlaatklep voor me, hou ik van het contact met mede-bloggers en het feit dat ik onbeperkt over boeken kan bloggen zonder dat mensen met hun ogen gaan draaien. Ik vind het ook leuk om nieuwe (zelf kies ik graag voor gekke, creatieve of grappige) invalshoeken uit te kiezen. Oh en ik heb mezelf er al wel eens over verbaasd dat het echt wel mogelijk is om dagelijks een blogpost te plaatsen en toch niet zonder inspiratie te vallen .
  zwartraafje heeft onlangs Gelezen in April 2016 geplaatst…My Profile

 2. Ik kan me vinden in al je punten, maar zelf vind ik ook dat het schrijven van blogs gewoon heerlijk relaxed is. Ik vind het ook belangrijk dat mijn schrijfvaardigheid niet verslapt, en bloggen is daarvoor een goede uitkomst. Daarnaast vind ik het ook leuk om online bij te houden waar mensen het over hebben: welke boeken zijn hot, en waarom dan? Al met al: een geweldige bezigheid 🙂
  Story addict heeft onlangs Boeken die dwarsliggen – De voor- en nadelen van Dwarsliggers geplaatst…My Profile

 3. Ik vind bloggen vooral leuk omdat ik daar mijn creativiteit in kwijt kan.
  Ik houd er nl ontzettend van om mijn blogs te veranderen; nieuwe headers maken, indeling veranderen, kleurtjes uitzoeken etc. etc.
  Mijn boekenblog is het afgelopen jaar, sinds ik WP en het geweldige thema Tweak Me V2 van Nosegraze heb ontdekt, dan ook al erg vaak veranderd 😉
  Maar ik vind het ook heerlijk om recensies te schrijven, om dezelfde redenen als jij en om later nog eens weer te kunnen zien wat ik allemaal gelezen heb en wat ik er van vond.
  Alma heeft onlangs Gayla Drummond – Something To Curse About geplaatst…My Profile

  • Ik heb gebruik hetzelfde thema, maar vind het elke keer prachtig om te ontdekken wat je er nu weer mee heb gedaan! Zo ver ben ik nog niet gekomen met coderen en html enzo 🙂

   • Maar dat is nou juist het mooie van Tweak Me, je hoeft niet te coderen en hebt ook geen html nodig, alles kan je veranderen in je Tweak Me menu 😉
    Ik gebruik zelf Paint Shop Pro voor mijn headers etc. maar je kan ze ook maken in Canva, een gratis online programma.
    Als je de sprong een keer wilt wagen en hulp nodig hebt dan gil je maar hoor, ik help je graag!
    Alma heeft onlangs Ella Frank – Finley geplaatst…My Profile

    • Alles is zonder coderen? Wow, dat had ik niet gedacht!
     Als ik zo ver ben en er de tijd voor heb zal ik zeker een harde gil geven. Hoop dat je hem dan hoort 😀

Geef een reactie

CommentLuv badge