Literatour Special Unboxing

Gepost op 19 september 2016 door Iris in Boekenpraat / 2 Comments

Tags: , , , ,

Huh? Nu al de volgende unboxing? Hebben we niet een aantal dagen geleden al een unboxing van Celebratebooks gehad? Ja dit klopt helemaal! Vanwege Literatour, de boekenweek voor jongeren, was er een speciale, extra scherp geprijsde boekenbox verkrijgbaar. Oh nee, envelop moet ik eigenlijk zeggen, want deze keer zou het pakketje gewoon door de brievenbus passen volgens de beschrijving. Dat scheelt met het altijd thuis moeten zijn, maar maakt het ook moeilijker. Nu heb je namelijk geen indicatie wanneer het op de mat zou vallen 😉

Om eerlijk te zijn heb ik even getwijfeld of ik deze wel zou nemen. De prijs maakte het natuurlijk extra aanlokkelijk, maar wat voor boek zou erin zitten? Een heel dun boek, dat is zeker. Misschien een verhalenbundel? Dat is niet echt mijn ding… Uiteindelijk toch maar besteld, want ook al valt het boek tegen, er zitten altijd hele leuke goodies in 🙂

Literatour Special

Het eerste wat me opvalt is natuurlijk dat de envelop helemaal van goud is! Nou ja, goudkleurig papier natuurlijk, denk niet dat echt goud in het budget had gepast. Het maakt het krijgen van deze envelop in ieder geval extra speciaal. Een waar cadeau voor jezelf 🙂

Dan volgt de inmiddels oude en vertrouwde kaart die elke keer in de box te bewonderen valt. Natuurlijk met handtekening. Dat zal vast en zeker van de schrijfster van het boek in de envelop zijn, maar bij het zien gaat in ieder geval nog geen lichtje branden. De regenboog is wel een leuke toevoeging 🙂

Ha, een envelop in een envelop 🙂 Deze keer met robots, hoe leuk! De vorige keren waren het maantjes en iets met hele leuke patroontjes. Hoop dat deze envelopjes er in ieder geval in blijven. Ze zijn altijd zo apart. Wat zou er nu in zitten?

Oké… Een stoffen hartje met RAKtivist erop? Iemand enig idee waar dit op slaat? Nog nooit van deze kreet gehoord. Straks maar eens het kaartje lezen. De ballonnen zijn wel grappig. Op één staat de tekst ‘Thank you, here’s a bag of my smelly breath”, wat natuurlijk hartstikke klopt 🙂 . Op de andere staat “Sorry I blew it” Op allebei staat overigens ook nog de hastag #hetrakboek, waar ik ook nog nooit van gehoord heb. Zou dit met het boek te maken kunnen hebben?

Leuke spreuk op een postcard, afkomstig uit Het Vriendenboek van Elise de Rijck en een boekenlegger. Altijd handig! Raak die dingen altijd kwijt en gebruik dan wat ik in de buurt heb om bij te houden waar ik ben gebleven.

Potloden met leuke spreuken erop en weer RAK? Dat is toch wel het thema van deze doos, maar wat betekent het? En waarom potloden? Zit er verder iets in om te tekenen? Het potlood met de tekst “For drawing smiley faces” is overigens mijn favoriet 🙂

Vriendschapsarmbandjes! Wow, dit doet me meteen aan vroeger denken. Ook ik heb menig uurtje doorgebracht om die dingen te maken. Sommige vormen waren echt super moeilijk, maar het maakte het wel des te mooier. Denk alleen niet dat ik nu nog geneigd ben om ze te gaan dragen. Die periode ligt toch echt ruim achter me 😉

Nu ga ik nog verder terug in de tijd, naar knutselen in groep 2 of 3. Daar zaten alle materialen ook altijd in van die zakjes. Hoe nostalgisch. Oké, maar wat heeft dit nu met het thema te maken? Of met het boek? Nu ben ik heel nieuwsgierig!

<3 <3 Thanks mensen van Celebratebooks 🙂

Dan een speldje in de vorm van een spuitbus? Okay, totaal niet mijn ding, maja.

Dan last but zeker not least het boek! Wat deze keer Het RAKboek van Elise de Rijck is geworden. Geen leesboek deze keer maar een knip, plak en knutselboek met als doel om vriendelijkheid tegenover anderen te bevorderen. Meteen leg ik ook de link met alle goodies die er in zaten. Want RAK staat natuurlijk voor Random Acts of Kindness! Geen wonder dat ik niet zoveel van de afkorting kon maken 🙂

Conclusie

Ik weet niet of jullie het al uit mijn toon kunnen hebben opmaken, maar voor mij was deze speciale editie van de Celebrate boekbox geen succes. Ten eerste had ik een YA boek om te lezen verwacht, geen knip en plak en weet ik niet wat voor boek. Dat is immers de leus van Celebratebooks. Als ik dit van tevoren had geweten had ik de box zeker een keertje over geslagen.

De goodies wisten me deze keer ook niet echt te bekoren. Ik ben geen crea bea, dus wat moet ik met de confetti gaan doen? Ook het speldje en hartje zijn niet aan mij besteed. Het enige wat ik nog wel oké vond waren de potloden, omdat ik die nog kan gebruiken, en de kaart met quote. Ik weet ook niet echt wat ik met het boek aan moet. Het idee is natuurlijk prachtig, ik zie mij alleen niet echt iets uit dat boek gaan doen “om de wereld te verbeteren.” Dan voelt het min of meer als een verplichting, terwijl zoiets eigenlijk vanzelf en uit je hart dient te komen. Of denk ik er nu te diep over na?

Daarnaast kan het aan mij liggen, maar de beoogde doelgroep is toch jongeren? Oké, zelf hoor ik al een tijdje niet meer binnen die categorie, maar als ik dan naar alle spullen kijk die in de envelop zitten, dan krijg ik meer het gevoel dat de doelgroep eerder richting de 13 / 14 jaar gaat dan naar young adults. Want vriendschapsarmbandjes, speldjes, confetti en dit boek? Volgens mij hoef je daar niet bij oudere tieners mee aan komen zetten… Bij mij op die leeftijd in ieder geval zeer zeker niet!

Wat vonden jullie van de Literatour Special?

2 responses to “Literatour Special Unboxing

Geef een reactie

CommentLuv badge