Love Sucks | Sage Collins

Gepost op 1 november 2016 door Iris in Boekrecensie / 0 Comments

Tags: , , , , , , , ,

Love Sucks | Sage CollinsLove Sucks door Sage Collins
Mijn waardering: two-stars
Pagina's: 215
ISBN: 9781619371859
Uitgegeven door Musa Publishing | May 31st 2012
Genres: Young Adult, Romantiek, Bovennatuurlijk
Bron: de uitgever
Goodreads

Mailee is about to answer the age-old question: "How much love would a love sucker suck if a love sucker fell in love?"
Mailee’s greatest wish is to be an ordinary teenage girl, but thanks to one stupid demon gene she consumes love from any human she touches. The only person she can touch is her best friend Eric, a hot lust-drainer. Except for slight hand-brushes to keep from starving, she avoids humans.
Until she meets Logan, a diabetic and the first human who could understand Mailee’s diet angst. She grows closer to him, but each touch risks his love for her. If she wants a normal relationship, she’ll have to become human. But the only way requires her to free and be infected by demons representing the Seven Deadly Sins. Sloth? Pride? No problem. But when wrath-infected Mailee punches the cheerleader who’s making eyes at Eric, she realizes getting through the sins might cost too much.
Like Eric. Because if she turns human, he’ll be the only one she can’t touch.

***Ik heb dit boek gratis en voor niks van de uitgever ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie. Dat heeft mijn mening over dit boek of de inhoud van deze recensie op geen enkele wijze beïnvloed.***

Hmm.. Het is een beetje moeilijk uit te leggen wat Love Sucks me heeft laten ervaren. Het heeft een heleboel bij me teweeg gebracht in zowel positieve als negatieve zin en al die emoties liggen nu met elkaar overhoop. Zal toch een poging doen om wat orde in de chaos te scheppen 😉

Het was in ieder geval wel aardig om dit boek te lezen. Het concept is origineel en de personages waren aangenaam gezelschap. Alleen Mailee, onze hoofdpersoon, werkte me geregeld op de zenuwen. Vooral onder invloed van de zonden was ze niet om uit te staan. Rationeel gezien weet ik natuurlijk dat ze er op dat moment niets aan kan doen, maar elke keer als ze een zonde in zich opnam veranderde ze in iemand waar ik niet echt zin in had om over te lezen. Ze was gewoon too much.

Dit komt mede omdat ik Mailee’s echte persoonlijkheid niet heb kunnen achterhalen. Deze “ware” Mailee ontmoeten we in het begin van het verhaal. Voordat er echter een connectie was tussen haar en mij, ontvangt ze al haar eerste zonde, waardoor haar persoonlijkheid ook verandert. Dit ging zo het hele boek door totdat ik niet meer wist wat nu Mailee of de invloed van de zonden was en ik me niet echt meer in haar kon verplaatsen.

Het verhaal liep ook heel anders dan ik verwachtte. Oké, de Zeven Dodelijke Zondes komen er in voor en Mailee zal elk van hen moeten “doorlopen,” maar dat allemaal in één week? Is dat niet een beetje snel?  Een langzamer tempo had veel beter bij dit verhaal gepast. Hierdoor had je meer tijd om uit te vinden wat nu de werkelijke invloed was van elke zonde op Mailee en haar omgeving. Een duidelijker beeld gegeven van hoe moeilijk het is om een zonde de baas te worden.

Nu kwam het eerder over alsof er plotseling een grote zonde centraal staat en daarna hoor je er niets meer over. Ze zaten toch gevangen? Willen ze dan niet meer hun best doen om te ontsnappen? Hoe komt het eigenlijk dat ze daar gevangen zitten? Zo jammer dat er niet meer uitleg gegeven werd over dit aspect van het verhaal. Dat zou het zoveel interessanter hebben gemaakt!

Conclusie

Het schrijven van deze recensie heeft zeker geholpen om de gevoelens die ik voor Love Sucks had uit te vogelen en tot een conclusie te komen: het was een aardig verhaal om te lezen. Het concept was uniek en de personages oké. Het kwam echter niet uit de verf. Voornamelijk omdat de tijd die aan elke Zonde werd besteed en de tijd tussen twee Zondes in te kort was. Wat het niet echt mogelijk maakte voor mij om een connectie met het hoofdpersonage te voelen en in de ban te raken van dit verhaal. Jammer!

two-stars

Geef een reactie

CommentLuv badge