Mijn Secret Santa avontuur

Gepost op 9 januari 2016 door Iris in Boekenpraat / 6 Comments

Tags: , , , , ,

Een tijdje geleden schreef ik me vol enthousiasme in voor het Secret Santa gedeelte van de Boeken Adventskalender 2015, gehost door Emmy van Zon en Maan. Wat had ik er zin in om cadeautjes voor iemand te verzamelen, in te pakken en te versturen. Ik wist van begin af aan dat ik niet alleen een boek wilde sturen via Bol.com ofzo, maar er een echt pakket van wilde maken. Leuk versierd en met een persoonlijke tintje!

Ik hoopte dus op iemand die een gedetailleerd verlanglijstje had ingevuld. Dan was het raden welk cadeautje ik voor hem of haar had uitgezocht. Ook wenste ik dat diegene een blog of iets dergelijks had, zodat ik daar een beetje van kon afleiden wat hij of zij leuk vond om te krijgen. Tot mijn blijde verrassing trok ik Ellis van Cinderellis! Ik volg haar al een hele tijd, ze schrijft van die heerlijke enthousiaste en leuke artikelen en recensies, en ze had ook nog eens een goed gevulde lijst! Haar een cadeau geven met een persoonlijke touch moest wel lukken.

Ellis was ook nog eens zo vriendelijk om een artikel te plaatsen op de dag dat ik aan het brainstormen was over het hoe, wie en wat. In het artikel gaf ze aan dat ze Sinterklaas leuker vind dan Kerst. En meteen was een idee geboren! Een van de boeken die ik voor haar op het oog had zou via Bookdepository besteld moeten worden, wat betekende dat ze een langere tijd zou moeten wachten op haar pakketje. Ik kon haar ondertussen echter verrassen met een leuk gedichtje, Sint en Piet stijl, waarin ik uitlegde dat het iets langer duurde en als kleinigheidje een zelfgemaakte boekenlegger meesturen. Volgens haar website was ze dol op eenhoorns, dus de keuze wat er op de boekenlegger kwam te staan was ook snel gemaakt.

Vol verwachting en toch wel een beetje zenuwachtig hield ik vervolgens haar social media in de gaten. In de hoop op een teken dat ze het leuk vond wat ze in de post had gekregen. Ik hoefde niet lang te wachten, voor ik het wist stond er een heel artikel over wat ik per post had verzonden online. Wow… nooit verwacht dat Ellis zo blij zou worden van mijn gedichtje en eenhoornlegger!

Dat stemde me heel positief over hoe ze de “echte” cadeaus zou vinden. Naast de twee boeken die ik voor haar besteld had, besloot ik namelijk ook nog om cacao poeder en marshmallows mee te sturen. Iets waarvan ze ook had aangegeven dat ze het heerlijk vond om te drinken deze winter. Ellis je hebt echt alles op het juiste moment geplaatst 😉

Het inpakken zag ik wel een beetje tegen op. Ik heb niets met inpakken. Als ik cadeautjes moet halen vraag ik meestal in de winkel of ze het al voor me in willen pakken of laat ik het mijn broertjes of zusje doen. Als ik alleen maar denk om ronde of niet rechte cadeaus van cadeaupapier te voorzien gaan mijn haren recht overeind staan. Als Secret Santa zijnde kon ik er echter niet onderuit en besloot om op YouTube maar te gaan zoeken naar leuke manieren om mijn pakjes in te pakken.

Daar vond ik het ene creatieve filmpje na het andere. Vol leuke en prachtige manieren om cadeaus in te pakken. Voor ik het wist was ik aangestoken door het inpakvirus en haalde ik leuk kaftpapier en tig accessoires in huis om alles wat ik voor Ellis gekocht had op een mooie manier te versieren. Ik was best trots op het resultaat. Vervolgens was het versturen en maar afwachten wat Ellis van de “echte” cadeaus vond. Haar reactie was wederom snel en vol blijdschap. Mijn Secret Santa missie was gelukt!

Mijn Secret Santa

Natuurlijk had iemand ook mijn lootje getrokken. Terwijl ik met het pakketje van Ellis bezig was, hield ik natuurlijk mijn eigen brievenbus in de gaten. Wanneer zou ik wat van mijn eigen Secret Santa ontvangen? Vrij snel al werd ik blij verrast door een envelop waar een leuke magnetische boekenlegger en sticky notes in zaten (die ik overigens al beide in gebruik heb). Vooral de sticky notes zijn ideaal!

Er zat echter nog geen aanwijzing in van wie de Secret Santa was en een boek had ik ook nog niet ontvangen. Dus begon ik wederom met de brievenbus in de gaten te houden. Oh, wat was het soms moeilijk toen ik alle berichten las op de groepspagina van mensen wiens pakket al was aangekomen! Tot ik op Kerstavond nota bene eindelijk een pakje op de deurmat ontdekte! Yay! Het bleek A Court of Thorns and Roses te bevatten. Echter weer niets over wie mijn Secret Santa kon zijn… Gelukkig maakte Lieke van Make it Personal even later bekend dat zij mijn aardige Secret Santa was die me al die cadeautjes had bezorgd. Echt super bedankt 😀

Wie was jouw Secret Santa? Wat heb jij allemaal mogen ontvangen?

6 responses to “Mijn Secret Santa avontuur

  1. <3 Je hebt het echt perfect gedaan! 🙂 Ik ben er helemaal gelukkig mee. Ik moet wel nog beginnen met lezen, maar de boeken en andere goodies staan te pronken op mijn "gekregen" kastje 🙂 behalve de boekenlegger. Die is in gebruik:)

Geef een reactie

CommentLuv badge