Hof van Mist en Woede | Sarah J Maas

Gepost op 30 september 2016 door Iris in Boekrecensie / 0 Comments

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Hof van Mist en Woede | Sarah J MaasHof van mist en woede door Sarah J. Maas
Mijn waardering: five-stars
Ook van deze auteur: Hof van doorns en rozen, De glazen troon, De donkere kroon
Vertaald door Valerie Janssen
Serie: Hof van Doorns en Rozen #2
Mijn waardering voor de serie: five-stars
Ook in deze serie: Hof van doorns en rozen
Pagina's: 592
ISBN: 9000347564
Uitgegeven door Van Goor, Best of YA, Unieboek | Het Spectrum | July 18th 2016
Genres: New Adult, Romantiek, Fantasie
Bron: Gekocht
Goodreads

Feyre heeft de vloek van Amarantha verbroken en is teruggekeerd naar het Lentehof, maar daarvoor moest ze een hoge prijs betalen. De vreselijke dingen die ze heeft gedaan om Tamlin te redden kan niet ze vergeten en ook haar afspraak met Rhysand, Edelheer van het gevreesde Nachthof, heeft ze maar al te goed onthouden. Terwijl Feyre haar weg zoekt door een doolhof van politiek, passie en duizelingwekkende macht, doemt er een veel groter kwaad op. Feyre zou het kunnen tegenhouden, maar alleen als het haar lukt om haar angstaanjagende krachten te beheersen en haar gekwelde ziel te helen.

She’s done it again is het enige waar ik aan kan denken nadat ik de laatste bladzijde heb gelezen. Wat. Een. Fantastisch. Boek. Was. Dit! Wow, Hof van Mist en Woede heeft echt een diepe indruk op me achter gelaten. Boeken die zoveel met me doen, die ik de hemel in wil prijzen zijn voor mij meestal het moeilijkst om een recensie over te schrijven. Toch ga ik het proberen, in de hoop jullie ook enthousiast te maken voor dit super toffe verhaal!

Opnieuw is Sarah J. Maas er namelijk in geslaagd om een boek te schrijven dat me geheel betoverde. Dat me gevangen hield. Dat me geweldige personages heeft laten ontmoeten, me meer van een intrigerende wereld heeft laten zien en een verhaal bevat vol vertederende maar ook afschuwelijke momenten. Een verhaal dat me met een brok in mijn keel achterliet. Want wat een einde! In de laatste hoofdstukken wist de schrijfster er nog een onverwachte draai aan te geven. Wat een gevoelens wist ze nog in die laatste paar bladzijden bij me op te wekken. Ik ben verknocht! Alleen zo jammer dat we nu een jaar moeten wachten op het vervolg… Hoe ga ik dit overleven?

Dat is even in het kort wat dit boek bij me teweeg bracht. Nu volgt de lange fangirl versie, voor diegenen die graag wat meer willen weten waarom ik vol lof over dit boek ben en om even mijn hart te luchten. De rest kan skippen naar mijn eigenlijk overduidelijke conclusie 🙂

Hof van Mist en Woede

Om eerlijk te zijn waren mijn verwachtingen, ondanks alle razend enthousiaste berichten, niet al te hoog. Ondanks de awesomeness van Hof van Doorns en Rozen en de Glazen Troon serie wist Hof van Mist en Woede me niet enthousiast te maken. Voor mij was het verhaal eigenlijk aan het eind van het vorige deel afgesloten. Het had een goed einde dat geen verdere vragen bij mij opriep, zelfs niet door de afspraak die Feyre gemaakt had. Waarom moest Rhysand eigenlijk worden toegevoegd?

Nu ik dit boek heb gelezen begrijp ik waarom ik die gevoelens had. Ze ontstonden niet vanwege het verhaal, maar door de personages. Feyre en Tamlin waren beiden veranderd door de gebeurtenissen onder de berg. Voor de personen die zij waren alvorens dit alles begon, daarvoor was het doek gevallen. Ik ging verder met twee eigenlijk geheel nieuwe mensen die allebei heel veel te verwerken hebben, want wat er allemaal gebeurde is ze zeker niet in de koude kleren gaan zitten.

Dit wordt allemaal zo goed beschreven door Sarah J. Maas. Het is echt iets waar ze in uitblinkt en wat ik niet vaak tegenkom in andere verhalen. Daar wordt het maar kort beschreven of achterwege gelaten. Hier besef je hoe diep een trauma kan zitten en hoe lang het kan duren voordat je erover heen bent, als dat al gebeurd. Echt mooi dat de auteur ons hier even bij laat stil staan.

Ook is ze geweldig goed in het laten zien dat sommige gebeurtenissen mensen veranderen. Dat ze daardoor een andere weg in kunnen slaan. Dat gevoelens kunnen veranderen en moeilijke keuzes soms gemaakt moeten worden. Zo fantastisch om dit besef bij Feyre te zien groeien en dat ze er ook naar handelt.

Daarnaast werd ik ook blij van de groei die de schrijfster onze personages liet doormaken. Van een toch wel naïeve meid verandert Feyre langzaam maar zeker in een no-nonsense vrouw. Een vrouw die nog steeds het onbaatzuchtige meisje bevat dat alles voor haar familie over had, maar een sterkere ruggengraat heeft ontwikkeld. Niet alleen door de krachten die ze nu bezit. Oh wat hou ik toch van deze Feyre! You go girl!

Tamlin… daar zal ik vanwege spoilers en om een rantfest te voorkomen maar even niet op in gaan. Laten we het er maar op houden dat ik me enorm, maar dan ook echt enorm in hem heb vergist.

Net zoals Rhysand eigenlijk. Aan het eind van Hof van Doorns en Rozen had ik wel al het gevoel dat hij niet zo slecht was als hij leek. Was ik stiekem blij dat Feyre voor Tamlin koos en ik hem dus voor mezelf kon houden. In Hof van Mist en Woede werden mijn gevoelens bevestigd en wordt zijn ware identiteit en geschiedenis onthuld. Die me tegelijkertijd dolblij maakten en een zwaar hart bezorgden. *Pinkt traantje weg* Jup van 100% team Tamlin ben ik nu zekersteweten 100% Team Rhys. Wat een fantastische man en hij en Feyre zouden gewoon perfect bij elkaar passen! Nu alleen de rest van de wereld ervan zien te overtuigen..

De overige personages waren al even veelzijdig en leuk om te ontmoeten. Zelfs de bad guys spatten gewoon van de pagina’s af, zo vol van persoonlijkheid zitten ze. Alweer iets waar ik graag mijn complimenten aan Sarah J. Maas over wil geven.

Dan is er ook nog de wereld van de Elfiden. In het eerste deel was ik al helemaal gek op de wereld die de auteur had gecreëerd en in dit deel ben ik er alleen maar meer voor gevallen. Zo veel verschillende wezens noemen dit hun thuis, ieder met hun eigen gebruiken en standaarden. Deze keer laat de schrijfster ons bovendien nog meer zien. À la elfenstijl o zo mooi, maar het kan ook o zo verschrikkelijk zijn, geweldig! Wat me niet echt tegen zou houden om het eens een keer met eigen ogen te kunnen aanschouwen…

Op romantisch vlak heb ik over Hof van Mist en Woede zeer zeker niet te klagen. Hier laat Sarah J. Maas wederom zien hoe goed ze ermee uit de voeten kan en schotelt ze je de ene na de andere overheerlijke en soms zelfs zinderende, maar altijd romantische scene voor. Het had wel als nadeel dat ik als een tierelier door mijn sticky booknotes ging, maar het was allemaal o zo swoonworthy!

Last but zeker not least wil ik het nog even over het verhaal hebben. Het verhaal dat al die geweldige aspecten die ik hierboven heb benoemd tot een fantastisch geheel smeed. Een geheel dat je gevangen houdt tot de laatste bladzijde, je een geweldig avontuur laat beleven en zeker zal spelen met je gevoelens.

Het bewijst wederom dat Sarah. J. Maas een meesterlijke vertelstijl heeft. Hoe zij je mee kan nemen, in vervoering kan brengen, maar ook je bijna in tranen kan achterlaten… Hoe zij je niet laat vertoeven in een zwart-witte wereld maar in een grijze. Eentje waarin je beide kanten van een verhaal te weten komt, waardoor je met gemengde gevoelens verder leest. Of waardoor je het ene moment dol bent op een personage om een paar bladzijdes later af te vragen waarom je dat in godsnaam was en vice versa.

Op het eind doet ze er zelfs nog een schepje bovenop. Wat heb ik met een brok in mijn keel en peentjes zwetend die paar laatste hoofdstukken gelezen. De adrenaline die er op dat moment door mijn lijf ging en het gevoel dat ze me gaf toen ik de laatste woorden had gelezen. Daar zijn gewoon geen woorden voor….

Conclusie

Als je mijn zeer uitgebreide recensie hierboven leest kan ik eigenlijk maar tot één conclusie komen. Hof van Mist en Woede is een pracht van een boek. Waarom ben jij eigenlijk nog niet begonnen aan deze serie? Het bevat alles wat je maar kan wensen in een boek x 10 en hij zal zeker je hart in vervoering brengen. Eerlijk waar, zo goed is dit verhaal! Ben wel gewaarschuwd, de kans is groter dat je na het lezen last kan krijgen van een bookhangover, waar ik op dit moment nu een beetje mee kamp. Wees echter niet  al te ongerust, het duurt nog maar een jaar tot het volgende deel uitkomt en ondertussen kun je altijd nog haar eveneens geweldige Glazen Troon serie oppakken!

five-stars

Reading this book contributed to these challenges:

Geef een reactie

CommentLuv badge