No Stone Unturned | India Lee

Gepost op 21 oktober 2016 door Iris in Boekrecensie / 0 Comments

Tags: , , , , , , , , , ,

No Stone Unturned | India LeeNo Stone Unturned door India Lee
Mijn waardering: four-stars
Ook van deze auteur: Hidden Gem, Diamond in the Rough
Serie: Hidden Gem #3
Mijn waardering voor de serie: three-stars
Ook in deze serie: Hidden Gem, Diamond in the Rough
Pagina's: 177
ASIN: B006RGPZQA
Uitgegeven door India Lee Books, Self Published | 29 December 2011
Genres: Young Adult, Romantiek, Hedendaags
Bron: Booklending.com
Goodreads

After a reckless year of partying as her pop star alter ego, Queen Bee, Gemma Hunter is looking to make a triumphant return to the music world, starting with a move to a brand new home in Los Angeles. However, since announcing her official relationship with teen heartthrob Tyler Chase, a mysterious photo of a disguise-less Queen Bee has been leaked to the public and Gemma fears for her safety now that she may be identified.
And as it turns out - she's right to. Someone is following Queen Bee. Not only that, someone is impersonating her, causing mayhem and distrust among Queen Bee's social circle. Thankfully, Gemma has Tyler to protect her from danger. But as more details of her true identity leak to the public, Gemma realizes that suspicion needs to start with her closest friends.

Gelukkig! Met No Stone Unturned zijn we weer terug bij de awesomness. Net als het eerste deel, Hidden Gem, heb ik dit boek in een ruk uitgelezen. De reden? Eindelijk gebeurd dan toch het langverwachte en gevreesde: iemand is daadwerkelijk er op uit om Queen Bee te ontmaskeren. Sorry hoor, maar in deze geavanceerde wereld met camera’s en mobieltjes lijkt het me haast onmogelijk om zo lang de identiteit van iemand verborgen te kunnen houden. Zeker met paparazzi en extreem fanatieke antifans zoals T. Het zorgt echter wel voor een verrukkelijk verhaal.

Vooral alles wat Gemma in dit boek te verwerken kreeg, hielden me gevangen in het verhaal. Haar stalker was zo creepy dat het op momenten echt eng werd, zo goed is hij of zij. Het zorgt ervoor dat Gemma’s vertrouwen in andere personen helemaal verdwijnt. Ze verandert in een geheel ander persoon. In iemand waarin zelfs haar eigen vriendje haar niet meer herkent. Zelfs thuis krijgt ze geen rust… Want is ze niet vergeten om haar deur af te sluiten?

Alle emoties die Gemma ervaart worden zo realistisch weergegeven en op zo’n manier dat ik bijna begon te geloven dat ik diegene was die alles doormaakte. Dat ik niet werd geloofd, doodsbang was omdat ik zekerste weten die deur WEL had afgesloten…. Verrukkelijk! Hierdoor leek Gemma ook tastbaarder, echt, iemand die werkelijk bestaat en gaf ik des te meer om haar. Zelfs wanneer ze niet de juiste keuzes maakt in “de hitte van de strijd” Want, na afloop komt ze er gewoon op terug en biedt indien nodig haar excuses aan. Wat is ze toch enorm gegroeid sinds het eerste boek 🙂

Een ding zat me wel een beetje dwars: elke boek een nieuwe vlam? Echt? Waarom? Wat voor nut heeft dat? Misschien omdat Gemma nog steeds niet weet wat passend gedrag is als je een vriendje hebt en de ander een vriendin? Gelukkig ziet het er naar uit dat ze nu eindelijk wel haar les heeft geleerd. Nou ja eerst zien en dan geloven 😉

Ik zou het ook fijner hebben gevonden als er wat meer aandacht was gegeven aan Taylor. Hem wat meer persoonlijkheid was gegeven. Hij kwam nu niet echt als een uitgewerkt personage over en voelde aan als een mix tussen Lucas en Damian en niet een op zich zelf staand persoon. Ook de perfectie had van mij best een paar toontjes minder gekund.

De jacht op de imitator was wel top notch in beeld gebracht. Telkens worden maar de kleinste hints gegeven, waardoor je keer op keer op het verkeerde pad terecht komt. Tot het laatste moment had ik echt totaal geen idee wie er achter zat, was ik nog volop aan het raden. Om vervolgens verbijsterd een paar keer met mijn ogen te knipperen toen eindelijk de waarheid aan het ligt kwam. Het was totaal niet diegene die ik had verwacht!

Conclusie

Met No Stone Unturned zijn we eindelijk terug bij de hoge standaard die werd gezet met het eerste deel. De emoties worden rauw beschreven, waardoor ze nog meer impact hebben. Waardoor jij diegene wordt die gestalked wordt en bovendien een imitator heeft rondlopen. Daarnaast bevat het een goed uitgewerkt mysterie die je tot op het laatste moment in het ongewisse laat. Als de boyfriend nu ook eens wat beter was uitgewerkt zou dit echt one heck of een boek zijn!

four-stars

Geef een reactie

CommentLuv badge