Power of Time Boekbox Unboxing

Gepost op 25 augustus 2016 door Iris in Boekenpraat / 12 Comments

Tags: , , , ,

Begin dit jaar was ik al super happy gemaakt door de aankondiging van een Nederlandse YA boekbox: Celebrate Books. Eindelijk konden de boekliefhebbers in Nederland ook gaan genieten van het geregeld ontvangen van een mysterieuze doos met onbekende, maar boekgerelateerde inhoud en natuurlijk de grootste verrassing, een onbekend boek. Zo leuk dat je op die manier eens een ander boek in je schoot krijgt geworpen en natuurlijk de GOODIES! Natuurlijk heb ik hem meteen besteld en inmiddels ben ik een trouwe fan, want elke keer zitten er zulke toffe dingen in!

Alsof dat niet genoeg was ontdekte ik dat er ook een Engelstalige YA boekbox in Nederland zou komen: Bookly Bird. OMG! Mijn enthousiasme mijn enthousiasme voor deze box daalde echter snel. Ik begon te twijfelen. Door Celebrate Books had ik torenhoge verwachtingen over de kwaliteit en de hoeveelheid van de goodies. Konden die wel waargemaakt worden? Zou ik niet enorm teleurgesteld worden? Omdat het onderwerp, the power of time – tijdreizen?!, me uiteindelijk zo aanstond, heb ik toch de sprong in het diepe gewaagd. Was dat een goede gok?

The Power of Time

Het eerste wat me opvalt is dat deze doos een stuk groter is dan de Celebrate Books box. Betekent dit ook meer goodies, of zit er gewoon een groot boek in? Het volgende is de geur. Stoppen ze die plastic dingetjes tegenwoordig in parfum ofzo? Of is er tijdens de reis een flesje op mijn doos kapot gevallen? Het is wel een lekker geur, maar iets te doordringend naar mijn smaak. Ik hoop dat het boek niet al te veel van de geur heeft meegekregen…

Dan hebben we een brief, waarschijnlijk geschreven door de auteur van het boek? Haar naam komt me in ieder geval niet bekend voor. De brief is ook een beetje beschadigd geraakt. Miss dat ze hem de volgende keer op iets dikker papier kunnen printen?

Daarna een leuke bookcard. Ben vooral gek op de quote zelf, want die klopt zeker! Door erachter te komen waar iemand van houdt leer je die persoon zeker beter kennen. Het probleem bij mij is alleen dat ik teveel favoriete verhalen heb. Mijn toekomstige lief heeft dus nogal wat leeswerk voor de boeg 😉

Een witte envelop, waar een QUOTE VAN OUTLANDER IN BLIJKT TE ZITTEN! Oké deze doos is zijn geld nu al meer dan waard. Ik ben dol op dat boek en op Jamie…. Nu alleen nog een plekje bedenken waar ik deze mooi kan ophangen 🙂

Haha, “handy” bookmarks! Leuk, maar ik weet nog niet of ik ze ga gebruiken. De uitstulping is aan de scherpe kant en mijn lompheid kennende eindigt dat met of ik een kras, of een kras in mijn boek T T Zijn echter wel leuke props bij foto’s 🙂

Het volgende is een doosje met pepermunt? Neem aan dat het in het Engels spearmints heten, vandaar de Shakespearmints 😉

Van het volgende was het best wel moeilijk om een foto te maken, maar zeer toepasselijk: de Tijdverdrijver van Hermelien! De kwaliteit is ook zeer goed, alleen ben ik persoonlijk meer een liefhebber van zilver en is hij best zwaar.

Dan nog twee hele mooi postcards met personages die ik totaal niet kan. Het maakt me wel nieuwsgierig naar het boek. Oh, het is van dezelfde schrijfster als de quote! Zou dan een van die twee boeken hier in zitten?

Aha! De veroorzaker van die parfumgeur een lekker, maar zeer sterk ruikend zeepje. Zo sterk dat ik het zelfs op mijn tong kan proeven…

Verder nog een leuke stikker en wat boekenleggers. Begin nu toch wel te vermoeden dat de quote op de stikker uit het boek in de doos komt!


En ik heb gelijk! Het is dus geworden A World Without You van Beth Revis. Aangezien er altijd zo veel Engelse boeken uit komen heb ik ook geen moeite gedaan om te beginnen met raden, dus het was een grote verrassing. A World Without You is ook heel mooi vormgegeven, ik ben vooral blij dat de dustcover, of hoe dat papiertje dat altijd om zo’n hardcover heen zit heet, van extra stevig papier is gemaakt. Zo kan het wat langer mee! Het boek is blijkt ook nog eens gesigneerd te zijn. Hoe tof 🙂

Het thema spreekt me alleen minder aan. Ook al gaat het op de een of andere manier over tijdreizen, echter psychische en familieproblemen? Totaal niet mijn ding. Ik had echt op een fantasieverhaal gehoopt, niet een hedendaagse roman die me verdacht veel aan de verplichte leeslijst op school doet denken. Maja af en toe moet je eens wat anders lezen of niet?

Conclusie

Ook al was ik behoorlijk sceptisch, de eerste Booklybird Bookbox: the Power of Time was fantastisch! Er zaten zoveel leuke goodies in! Alleen was de geur van de zeep iets te sterk waardoor het zelfs de pepermunt verpestte. Die smaken nu ook naar zeep >< Ook jammer dat het boek me niet zo ligt, maar dat heb je nu eenmaal met die boekboxen. Het weerhoudt me er dan ook zeker niet van om nog een keer voor een Booklybird te gaan of iedereen die van verrassingen houdt ook zo’n box aan te raden. Maar ik ga wel niet voorde volgende. Dat heeft namelijk het onderwerp Thrill me, oftewel thrillers, en als ik iets echt niet kan lezen…

Wat vonden jullie van de inhoud?

12 responses to “Power of Time Boekbox Unboxing

 1. Die laatste foto geeft wel een mooi overzicht van wat er nou eigenlijk allemaal in zit! Ik kijk vaak unboxing video’s op youtube, maar ik kan me nooit goed zo’n beeld vormen van hoeveel er nou in een doos zit. Het boek is ook niet echt een boek wat mij meteen aanspreekt (ik heb eerder iets van die schrijfster gelezen dat ik niet zo fantastisch vond), maar over het algemeen vind ik de inhoud van de doos er leuk uitzien en ik ga denk ik ook wel een keertje de doos bestellen!

 2. Oh, wat leuk een box met een Engels YA boek en ook nog eens Beth Revis! Dat hier in Nederland. Ik wilde altijd eens zo’n book box proberen, maar ja, met verzendkosten/douane heb ik het toch niet geprobeerd. 🙁
  En ik wist dat er een Nederlandse YA box was, maar ik lees toch liever het originele boek dan de vertaling (als het een Engels boek betreft).
  Ik weet nog niet zeker of ik deze box ga doen, ik ga hem in de gaten houden in ieder geval, kijken wat anderen zeggen/vinden. Het ziet er zeker heel interessant uit. Wel jammer van dat geurtje, hopelijk doen ze het in de volgende box of minder, of in iets wat de geur vasthoudt.
  Bedankt voor de post. 🙂

 3. Ik weet niet of ik de inhoud nu zo tof vind. Ik had er wat meer van verwacht, denk ik. Ik vind ook niet alles heel makkelijk aan tijd te koppelen. Het heeft allemaal natuurlijk wel met tijd te maken, maar niet dat is zeg; wow.

  • Ja klopt eigenlijk wel, ben denk ik iets te veel van stapel gelopen door de Outlander postkaart. Anders had ik ook een minder enthousiast gevoel gehad.
   Maar het is een eerste box. Dus hopelijk vergaat het de volgende beter 🙂 Want de eerste Celebrate Books stelde me toch ook wel een beetje teleur. Daarna ging het echter in een stijgende lijn omhoog 🙂

Geef een reactie

CommentLuv badge