Prachtige Rampspoed | Jamie McGuire

Gepost op 23 maart 2017 door Iris in Boekrecensie / 0 Comments

Tags: , , , , , , , ,

Prachtige Rampspoed | Jamie McGuirePrachtige Rampspoed door Jamie McGuire
Mijn waardering: four-stars
Vertaald door Textcase
Serie: Beautiful, #1
Pagina's: 320
ISBN: 9789048816668
Uitgegeven door Overamstel Uitgevers, The House of Books, Mistral | November 1st 2012
Genres: New Adult, Hedendaags, Romantiek
Bron: Gekocht
Goodreads

Abby doet haar best om haar duistere verleden te vergeten. Ze gedraagt zich dan ook voorbeeldig: ze rookt of drinkt niet, is trouw in relaties en zorgt dat ze haar zaakjes altijd goed op orde heeft. Wanneer ze als eerstejaars aankomt op de universiteit wordt haar kans op een nieuw leven al snel gedwarsboomd door Travis, die daar bekend staat als Mr. Onenightstand. Travis, een knappe jongeman vol tatoeages, is de ultieme charmeur. Abby wijst hem af, maar hij krijgt haar via een weddenschap toch in zijn macht...

Dit boek is niet geschikt voor jongeren onder de 18 jaar.

Reread time! Onlangs heb ik het vervolg van Prachtige Rampspoed aangeschaft. Wetende dat ik destijds (in 2014) heel erg van dit boek heb genoten en.. uhm.. Voor de rest was mijn geheugen een groot zwart gat. Meer had ik blijkbaar niet onthouden… Oeps? Nu moet ik ook wel toegeven dat deze college New Adults meestal veel op elkaar lijken. Trauma’s hier en daar. Aantrekkelijk iemand tegen komen die ook op jou gesteld lijkt te zijn, maar toch zijn er problemen waardoor je niet voor hem kan kiezen. Oh en natuurlijk een paar bedscènes 😉 Zo zien de meeste er toch wel uit. Maar dit simpele concept vind ik o zo heerlijk dat ik ze gewoon verslind.

Enfin, aangezien ik net het vervolg heb aangeschaft leek het me wel handig om dit boek opnieuw te lezen zodat ik niet straks in het diepe gegooid wordt (en deze keer zal ik ervoor zorgen dat dit boek in mijn geheugen gegrift zal staan 😉 ). Aangezien ik de vorige keer dol was op dit verhaal (100% thanks to Goodreads om dit voor me bij te houden) lijkt dat me nu ook geen zware opgave!

Prachtige Rampspoed

Het duurde gelukkig ook niet lang voordat mijn hersenen hun werk deden en alles weer boven kwam drijven. Voordat ik weer wist waarom ik Prachtige Rampspoed zo leuk vond: dit komt voornamelijk door de zinderende aantrekkingskracht die er bestaat tussen Travis en Abby, onze hoofdpersonen. Wow, daar kreeg je het als bijstander gewoon warm van *wuift zichzelf koelte toe*. Heerlijk als een koppel zo’n overduidelijke chemie heeft.

Daarnaast was er ook de manier waarop ze elkaar leren kennen en naar elkaar toe groeien. Deze was anders dan de New Adults die ik tot nu toe heb gelezen. Er is gekozen voor een langzame opbouw van hun relatie. Geen sprake van insta-lust. Want ook al is er overduidelijk sprake van een vonk, daar reageren zowel Abby als Travis niet op. Nee in plaats daarvan worden ze vrienden, waardoor ze elkaar op een rustige manier kunnen leren kennen. Onderweg natuurlijk al vechtend tegen hun onderlinge aantrekkingskracht. Ik was uiterst gecharmeerd van deze aanpak!

Zeker omdat ik normaal gesproken te ongeduldig ben om de hele tijd twee mensen die overduidelijk gemeenschappelijke gevoelens voor elkaar hebben, om elkaar heen zien draaien. Verspilde tijd! Vertel het toch gewoon! Jamie McGuire zorgde er echter voor dat ik er in Prachtige Rampspoed van smulde. Dat ik aan het verhaal was gekluisterd en dat ik volkomen begaan was met Abby en Travis. Dat ik begreep waarom het telkens niet lukte en juichte wanneer er weer eens een stap in de goede richting werd gezet. Zo ging ik op in dit verhaal.

Voor het grootste gedeelte althans. Af en toe was er namelijk iets te veel drama, waardoor het op een soap begon te lijken. Daar had best wel wat in geschrapt mogen worden. Al die extra problemen voegden niets toe, maar zorgden juist dat mijn aandacht verslapte. Ik ben namelijk totaal GEEN soapliefhebber ><

Ook de centrale rol die vechten had in dit verhaal wist me niet altijd te bekoren. Persoonlijk heb ik niks met boxen, MMA, etc. Ik snap mensen die meteen met elkaar op de vuist gaan, waaronder Travis, ook niet echt. Nog knapper vond ik dat, ook al zijn ze in een openbare ruimte, zijn getimmer niet echt gevolgen had. Volgens mij heb je toch echt wel een probleem als je een gevecht begint in de kantine van een universiteit? Enfin, daar heb ik me uiteindelijk maar niet al te veel mee bezig gehouden en geaccepteerd als een gedeelte van het verhaal. Net zoals het overvloedig gebruik van drank en sigaretten.

De auteur wist me gelukkig met alle verrukkelijke romantische ontwikkelingen en een degelijk verhaal met de nodige humor, bij de les te houden. Ook de achtergrond die ze voor Abby en Travis had gecreëerd werkte mee. Hoewel op momenten over de top, was het leuk om nu eens een keer een New Adult te lezen waar geen van de personages een trauma had dat aangepakt diende te worden voordat ze verder konden. Nu ging het alleen om het volwassen worden en (verkeerde) keuzes maken 😉

Conclusie

Prachtige Rampspoed is een heerlijke onconventionele College New Adult. De chemie tussen de hoofdpersonages spat van de pagina’s af en samen met de unieke opzet verveel jij je geen moment. En ook al had er iets minder drama, geweld en drank in gemogen, toch heb ik genoten van dit verhaal. Een aanrader voor NA liefhebbers!

four-stars

Reading this book contributed to these challenges:

Geef een reactie

CommentLuv badge