Rapunzel Untangled | Cindy C. Bennett

Gepost op 6 december 2016 door Iris in Boekrecensie / 1 Comment

Tags: , , , , , , , , ,

Rapunzel Untangled | Cindy C. BennettRapunzel Untangled door Cindy C. Bennett
Mijn waardering: four-stars
Pagina's: 262
ISBN: 1462111564
Uitgegeven door Cedar Fort | February 12th 2013
Genres: Young Adult, Romantiek, Hedendaags
Bron: Netgalley
Goodreads

Rapunzel is not your average teenager.
For one thing, she has a serious illness that keeps her inside the mysterious Gothel Mansion. And for another, her hair is 15 feet long. Not to mention that she’s also the key to ultimately saving the world from certain destruction. But then she meets a boy named Fane, who changes all she has ever known, and she decides to risk everything familiar to find out who she really is.
Filled with romance, adventure, and mystery, Rapunzel Untangled is one story you won’t want to put down. Discover the true meaning of love and friendship in this modern twist to the classic fairytale.

Als er iets is waar ik van hou dan zijn het wel sprookjes. Nog leuker vind ik het als ze hersponnen worden tot totaal nieuwe verhalen. Zo ga je op een heel andere manier over je geliefde verhalen uit je kindertijd denken: “Wacht, is dat nu nieuw of gebeurde dat echt? Meen je dat???” Heerlijk als een verhaal zo met me speelt.

Mijn nieuwsgierigheid was dan ook zeker gewekt toen ik langs dit boek kwam. Hoe zou dit verhaal zich uitpakken? Wat zou de schrijfster in Rapunzel Untangled veranderd hebben om het verhaal van Raponsje in deze tijd te laten werken? Is het überhaupt wel mogelijk? Om iemand haar hele leven op te sluiten? Om haren te hebben van meters lang en dat sterk genoeg is om een volwassen man te dragen?

Rapunzel Untangled

Ja en nee. Cindy C. Bennett heeft haar eigen, leuke draai aan het alom bekende sprookje gegeven. Ze slaagde er bovendien ook in om het geloofwaardig neer te zetten. Het begin deed me weliswaar iets te veel aan Disney’s Tangled denken, maar de rest van het Rapunzel Untangled was een ware retelling. De schrijfster heeft mij met dit boek echt een heerlijke tijd bezorgd.

Het verhaal was net zo pakkend als het sprookje dat mijn ouders voor het slapen gaan voorlazen. Met als enige verschil dat het me nu na bedtijd wakker hield in plaats van in slaap suste. Ik wilde gewoon weten hoe het verder ging! Jammer genoeg vervloog de magie een beetje tegen het einde. De gebeurtenissen werden opeens afgeraffeld en ik moest echt moeite doen om alles te blijven volgen. Daarnaast stelde het me ook niet echt helemaal tevreden. Er zijn nog teveel losse eindjes die nooit zullen worden opgelost. Ik was dus best wel teleurgesteld. Hoe kan een boek dat zo mijn aandacht wist vast te houden, zo eindigen?

Het lag in ieder geval niet aan de personages. Rapunzel zelf was heerlijk om over te lezen. Ook al is ze haar hele leven “opgesloten in haar toren” vanwege haar levensgevaarlijke ziekte, ze maalt er niet om. Ze heeft het geaccepteerd en probeert zoveel mogelijk van haar leven maken met de beperkte mogelijkheden die ze heeft. Een waarlijk sterk personage.

Haar vreugde bij het ontdekken van nieuwe dingen was dan ook zo aanstekelijk. Zoals Fab (op hem kom ik zo terug) al aangaf: “It makes you think twice about stuff you’ve known you’re entire life.” Het was grappig om te lezen dat ze niet wist wat basketbal was, ze ontdekte dat Facebook een prachtig iets is om nieuwe mensen te ontmoeten en haar blijdschap bij het ontdekken van M&M’s. Zo schattig 🙂

Fab Fane Flannigan, alleen al zijn naam bracht me elke keer aan het lachen :), speelt de prins. De prins die de deerne opgesloten in haar toren komt redden. Wat was ook hij een schatje! Hij houdt altijd haar ziekte in zijn achterhoofd, checkt of de plannen die hij heeft mogelijk zijn en zorgt ervoor dat ze eindelijk de wereld buiten haar torenkamer kan ontdekken. En wat voor ontdekkingen dat ze doen. Ik verveelde me echt geen moment. Het blijkt dat onze prinses in een heel interessant huis woont!

Conclusie

Het was prima vertoeven in Rapunzel Untangled. Het verhaal van Raponsje wordt op een zeer unieke wijze in een nieuw jasje gegoten en het bevat personages waar ik dol op werd. Vooral Rapunzel, die ondanks haar ziekte gewoon doorgaat met het leven. De manier waarop ze open staat voor nieuwe dingen. Fantastisch! Alleen jammer dat het einde zo gehaast was. Voor de rest een prima boek voor de sprookjesliefhebber 🙂

four-stars

One response to “Rapunzel Untangled | Cindy C. Bennett

  1. Rapunzel untangled klinkt echt als een super leuk boek! Ik vind het ook altijd wel jammer als het einde zo gehaast is, maar toch gaat dit boek zeker op mijn TBR lijst! Goede recensie!

Geef een reactie

CommentLuv badge