Reader Problems Book Tag

Gepost op 17 oktober 2015 door Iris in Tags / 5 Comments

Tags: ,

De tags die ik bij andere (boeken)bloggers voorbij zag komen heb ik altijd met veel plezier gelezen. Het is een leuke manier om je favoriete bloggers beter te leren kennen en het is weer eens wat anders dan recensies en columns. Ondanks het feit dat ik ze zo leuk vond om te lezen, is bij mij nooit de gedachte opgekomen om zelf ook eens zo’n tag in te vullen. Tot nu toe! Lisa was zo aardig om mij te nomineren voor de Reader Problems Tag en zo’n kans laat ik natuurlijk niet voorbij gaan 😀


Je hebt 20.000 boeken op je TBR. Hoe beslis je welk boek je gaat lezen?

Oeh, volgens mij kent diegene die deze vragenlijst heeft opgesteld me wel heel goed. Ook al zit ik gelukkig nog niet aan de 20.000 boeken, een boekje of 4.000 staan er wel op en het wordt elke keer moeilijker om te beslissen welk boek ik ga lezen…
Enfin, ik ben niet iemand van de planners en de schema’s. Ik ben meer iemand van lukraak door mijn TBR waden en dan iets uitkiezen. Iene Miene Mutte is ook een handig hulpmiddel. Het ligt er dus aan hoe ik me op dat moment voel, al wordt mijn oog sneller getrokken door prachtige covers 🙂

Je bent halverwege door een boek en je vindt het echt niks. Stop je of ga je door?

Mijn volgende stap is, onlogischerwijs, om naar het einde te skippen en het laatste hoofdstuk te lezen. Als daar nog iets interessants in gebeurd, dan lees ik meestal nog wel door, anders leg ik het boek weg om er nooit meer naar om te kijken.

Het einde van het jaar komt er aan en je loopt enorm achter met je Goodreads reading challenge. Probeer je je achterstand in te halen?

Nope, ik pas simpel genoeg mijn challenge aan zodat ik weer voorop loop 😀
De Goodreads reading challenge is voor mij namelijk meer een hulpmiddel om bij te houden hoeveel boeken ik in een jaar lees dan dat ik het gebruik om mezelf uit te dagen. Belangrijkste reden dat ik de challenge niet serieus neem: het telt alleen de nieuwe boeken die ik in een jaar lees.
Ik herlees namelijk best wel vaak boeken, maar Goodreads heeft helaas niet de mogelijkheid om meer dan één datum dat je het boek hebt gelezen toe te voegen en dus telt een herlezing niet mee. Wat de challenge aangeeft is dus niet mijn werkelijke aantal en dat motiveert me ook niet om de challenge serieus te nemen…

De covers van een serie die je geweldig vindt, matchen niet. Hoe ga je hiermee om?

Ik begrijp echt niet hoe uitgeverijen dit boekliefhebbers kunnen aan doen. Dat staat toch niet mooi in je kast? Daarom zou ik dan ook voor de e-book versie gaan. Dan heb je wel de boeken in huis, maar irriteren de mismatchte covers niet zo erg.

Iedereen is compleet dol op een boek en jij vindt het echt niks. Wat doe je?

Eerlijk vertellen dat het niet mijn ding is. Iedereen beleeft een boek op een andere manier. Ik respecteer dat zij dat verschrikkelijke ding geweldig vinden en ik hoop dat zij dan ook respecteren dat het boek en ik niet bij elkaar passen.

Je leest publiekelijk een boek en je moet bijna huilen. Hoe ga je ermee om?

Supersnel blijven knipperen met mijn ogen in de hoop dat ik de tranen binnen kan houden. Als dat niet lukt helaas het boek wegleggen om thuis verder te lezen. Verdrietige verhalen lees ik het liefst in mijn eentje, zodat ik mijn gevoelens en tranen de vrije loop kan laten zonder enige opmerkingen van bezorgde onbekenden / familie en vrienden.

Een vervolg van een boek dat je fantastisch vindt, komt uit. Maar je bent veel vergeten van het vorige boek. Herlees je het of ga je gewoon verder in de hoop dat het wel weer terugkomt?

Als ik het boek fantastisch vind dan herlees ik het gewoon. Door het te herlezen vallen me meestal andere dingen op dan bij de eerste keer dat ik het las. Ik vind het bovendien verschrikkelijk om in een boek te moeten beginnen en niet te weten wat er aan de hand is en wie wie is. Dat is meestal al reden genoeg om voorgaande boeken van een serie te herlezen 🙂

Je wilt niet dat iemand je boeken leent. Hoe leg je dat aan mensen uit wanneer ze vragen of ze een boek mogen lenen?

Ik zeg gewoon dat het niet aan die persoon ligt, maar dat ik slechte ervaringen heb met het uitlenen van boeken. Ze mogen hem echter wel bij mij thuis, onder mijn supervisie komen lezen, dan ben ik tenminste zeker dat er niets kan gebeuren 😀

Je hebt de afgelopen maand 5 boeken opgepakt en weer weggelegd. Hoe kom je over je leesdip?

Door het herlezen van mijn favoriete boeken, daar knap ik altijd van op. Dan herinner ik me weer hoe fantastisch lezen is, hoe sceptisch ik aanvankelijk over mijn favoriete boeken was en hoe blij ik er nu mee ben en dat is meestal voldoende om me aan een nieuw verhaal te wagen. Want wie weet, heb ik wel een volgende favoriet te pakken!

Er zijn zó veel boeken die uitkomen die je heel erg graag wilt lezen. Hoeveel koop je er?

Uhm… zo veel mogelijk? Ik heb een paar schrijvers waarvan ik elk boek koop dat ze uitbrengen, maar voor andere schrijvers kijk ik eerst of ze in de bibliotheek verkrijgbaar zijn. Is dat niet het geval of heb ik al een boek in huis dan gaan ze op een verlanglijstje dat ik per maand bekijk. Daarna kijk ik naar hoeveel geld ik die betreffende maand over heb om boeken van te kopen, beslis ik welke ik het liefst wil hebben et voilá er staan weer wat nieuwe boeken op mijn plank te pronken!

Hoelang blijven boeken die je net gekocht hebt in je boekenkast staan?

Ligt eraan hoeveel zin ik heb om ze te gaan lezen. Sommige raken de kast niet eens aan voordat ik ze al gelezen heb en anderen… zijn meer een versiering? Een paar boeken in mijn kast staan al een paar jaar te verstoffen en ik heb nog steeds geen zin en tijd gehad om ze te lezen… Daar moet ik toch eens verandering in gaan brengen!


Yay, mijn eerste tag is achter de rug. Wat vond ik het leuk om te doen! In de toekomst ga ik zeker meer van deze tags maken.
Wie ik nomineer om deze vragen ook te beantwoorden?? Wie maar wil! Ik heb deze tag ondertussen zo vaak langs zien komen, dat iedereen die ik volg voor zover ik weet al genomineerd is… Dus ik nomineer iedereen die nog niet getagd is 😀

5 responses to “Reader Problems Book Tag

    • Jet

      Ik zie nu net dat je ook door Rowan (MyPinkFairytale) bent genomineerd voor deze award! Je kunt ze combineren en allebei onze vragen beantwoorden, maar je mag die van mij ook gerust negeren! 🙂

Geef een reactie

CommentLuv badge