Almost to Die For | Tate Hallaway

Gepost op 29 september 2015 door Iris in Boekrecensie / 2 Comments

Tags: , , , , , ,

Almost to Die For | Tate HallawayAlmost to Die for door Tate Hallaway
Mijn waardering: three-stars
Serie: Vampire Princess of St. Paul #1
Mijn waardering voor de serie: three-stars
Pagina's: 256
ASIN: B003XQEVO4
ISBN: 9781101458822
Uitgegeven door New American Library, Penguin Random House | 1Augustus 2010
Genres: Young Adult, Bovennatuurlijk
Bron: Geleend
Goodreads

"Twilight" meets "The Princess Diaries" in the new series from the author of "Honeymoon of the Dead"
On her sixteenth birthday, Anastasija Parker learns that her so-called deadbeat dad is actually a vampire king. And he wants Ana to assume her rightful position at his side, in spite of the fact that she has witch's blood running through her veins-from her mother's side.
Too bad witches and vampires are mortal enemies. And now Ana's parents are at each other's throats over her future. It's up to Ana to make a choice, but deciding your eternal destiny is a pretty big deal for a girl who just wants to get through high school.

Vanaf de eerste bladzijde van Almost to Die For konden Ana’s moeder en ik het niet echt met elkaar vinden. Je kind beschermen tegen monsters? Wie ben ik om daar problemen mee te hebben? Deze monsters voelden echter niet aan als monsters. Het was ook al gauw duidelijk dat ze er niet op uit om Ana kwaad te doen… Ana’s moeder had daar echter geen enkele boodschap aan. Haar reacties bleven totaal ongepast en geheel overdreven! Je eigen dochter beheksen gaat toch zeker iets te ver…

Nikolai was ook niet een van mijn favoriete personages. Hij had veel te veel eigendunk en dacht alleen maar aan zijn kant van het verhaal zichzelf. Hij hield geen enkele rekening met de gevoelens van Ana. Toppunt was toch wel toen hij als vampierverdelger in aanraking komt met haar familie… Ik hoop echt dat ze snel het licht ziet wat hem betreft en op zoek gaat naar een meer geschikte kandidaad, Elias bijvoorbeeld 🙂

Het einde had pakkender gekund. Het gevecht tussen mam en pap was zeer spannend, maar daarna verslapte mijn aandacht totaal. Almost to Die For verloor zijn charme en was niet meer boeiend. Ik had graag wat meer actie gezien, een verhaal gelezen dat me tot de laatste bladzijde bezig hield…

Het idee achter dit verhaal vond ik wel leuk. Ik was vooral geïntrigeerd door de nieuwe en ongebruikelijke manier waarop vampiers in dit boek worden weergegeven. Ook al kunnen ze nog steeds geen zonlicht verdragen 🙂 Ik ben benieuwd hoe deze wereld zich zal ontwikkelen en kan niet wachten om meer te ontdekken!

Conclusie

Almost to Die For was een aardig verhaal om te lezen met een minder einde. De wereld die Tate Hallaway gecreëerd had was daarentegen verfrissend en snakt naar meer, al hoop ik dat ze een van de love interests snel laat afvallen!

Lezen of Niet Lezen? Yay of Nay?
Hoe denk jij over Almost to Die for?
three-stars

2 responses to “Almost to Die For | Tate Hallaway

    • Tsja ik kan je niet uit je dilemma helpen omdat dit boek ook bij mij gemengde gevoelens opwekt. Aan de ene kant was het wel leuk, maar aan de andere kant zorgden onder andere die moeder ervoor dat sommige stukken minder leuk waren om te lezen. Maar misschien dat jij er op een andere manier naar zal kijken?

Geef een reactie

CommentLuv badge