Stray | Andrea K. Höst

Gepost op 3 maart 2015 door Iris in Boekrecensie / 2 Comments

Tags: , , , , , , , ,

Stray | Andrea K. HöstStray door Andrea K. Höst
Mijn waardering: three-stars
Ook van deze auteur: Lab Rat One, Caszandra
Serie: Touchstone #1
Mijn waardering voor de serie: four-stars
Ook in deze serie: Lab Rat One, Caszandra
Pagina's: 273
ISBN: 9780987056405
Uitgegeven door Self Published | 21 Maart 2011
Genres: Science Fiction, Young Adult
Bron: Gekocht
Goodreads

On her last day of high school, Cassandra Devlin walked out of exams and into a forest. Surrounded by the wrong sort of trees, and animals never featured in any nature documentary, Cass is only sure of one thing; alone, she will be lucky to survive.

The sprawl of abandoned blockish buildings Cass discovers offers her only more puzzles. Where are the people? What is the intoxicating mist which drifts off the buildings in the moonlight? And why does she feel like she's being watched?

Increasingly unnerved, Cass is overjoyed at the arrival of the formidable Setari. Whisked to a world as technologically advanced as the first was primitive, where nanotech computers are grown inside people's skulls, and few have any interest in venturing outside the enormous whitestone cities, Cass finds herself processed as a 'stray', a refugee displaced by the gates torn between worlds. Struggling with an unfamiliar language and culture, she must adapt to virtual classrooms, friends who can teleport, and the ingrained attitude that strays are backward and slow.

Can Cass ever find her way home? And after the people of her new world discover her unexpected value, will they be willing to let her leave?

Op het moment van schrijven is Stray als gratis ebook via Kobo te verkrijgen!

Dit is duidelijk een geval waar de cover me gebood om het boek te kopen. Kijk nu toch eens hoe prachtig Stray is! Dus hoppa in het mandje en betalen 🙂 Pas later realiseerde ik me dat dit boek meer richting SF gaat dan Fantasy. Iets waar ik normaal gesproken niet echt dol op ben, maar dit boek is gelukkig een uitzondering op de regel. Het was een leuk verhaal en wat een intrigerende wereld! Zo gedetailleerd en het voelde allemaal zo echt aan! Ik hoefde weinig moeite te doen om me een voorstelling te maken van de Ionoth (zeer enge monsters)… *brrr*

Cass is niet de gebruikelijk YA heldin. Ze klaagt en ontwikkelt niet binnen een paar minuten gevoelens voor haar “redder.” Zeer leuk om eindelijk eens over een doodnormale meid te lezen. Oké normaal… Zou de hedendaagse vrouw het echt zo lang alleen in de wildernis kunnen volhouden? Ik in ieder geval niet! Wat Cass niet allemaal bedenkt om in leven te blijven, wat een vindingrijkheid heeft ze! Enige waar Cass nog aan mag werken is haar zelfvertrouwen. Als een mak lammetje ondergaat ze alles gedwee. Af en toe mag je gerust zeggen dat genoeg, genoeg is en je kont tegen de krib gooien. Je bent geen proefkonijn, maar een mens. Helaas zit dat niet echt in haar karakter, maar ik hoop dat ze in het volgende boek wat pittiger wordt 🙂

Het is zeker een unieke wereld die Andrea K. Höst heeft geschapen, met tal van krachten die personen kunnen hebben. Zelfs zo veel dat ik herhaaldelijk geen idee meer had wat die kracht nu inhield. Oké, het boek bevatte een verklarende woordenlijst, maar ik ben een van die mensen die het teveel moeite vind om de hele tijd op en neer te bladeren, dus dat hielp niet echt ;).

De dagboekvorm waarmee dit verhaal verteld wordt, niet een van mijn favoriete vormen, hielp ook niet mee om de draad van het verhaal te kunnen blijven volgen. Cass schrijft namelijk niet alles chronologisch op. Ik begrijp dat de auteur dit natuurlijk bewust gedaan heeft om meer spanning te creëren, maar ik was een paar keer totaal de kluts kwijt. Even later kon ik de losse stukjes wel weer verbinden, maar het wekte in plaats van mysterie alleen maar ergernis en verwarring bij me op.

Conclusie

Ik had dit verhaal eigenlijk 4 sterren willen geven, maar af en toe was Stray te verwarrend voor mij om te volgen. Vandaar dat ik mijn waardering naar beneden heb afgerond. Het is echter een interessant en uniek verhaal en ik zal zekerste weten het volgende boek lezen. Hopelijk met wat meer romantische momenten. In dit boek heb ik dat weliswaar niet echt gemist, maar het is iets waar ik altijd dolgraag over lees 🙂

Lezen of Niet Lezen? Yay of Nay?
Hoe denk jij over Stray?

three-stars

2 responses to “Stray | Andrea K. Höst

    • Zo af en toe heb ik er ook geen problemen mee, maar hier had ik het toch wel fijner gevonden als het op de “normale” manier geschreven was.

      Het is ook een leuk boek en op dit moment gratis als ebook via Kobo te downloaden 😀 (kwam ik net achter 😉 )

Geef een reactie

CommentLuv badge