Red Queen | Victoria Aveyard

Gepost op 12 mei 2015 door Iris in Boekrecensie / 4 Comments

Tags: , , , , , , , ,

Red Queen | Victoria AveyardRed Queen door Victoria Aveyard
Mijn waardering: five-stars
Ook van deze auteur: Zwaard van Glas
Serie: Rode Koningin #1
Mijn waardering voor de serie: five-stars
Pagina's: 388
ASIN: B00KFG156C
ISBN: 978006236271
Uitgegeven door Harlequin Teen, Harlequin, HarperCollins Publishers | 10 Februari 2015
Genres: Young Adult, Dystopie
Bron: Gekocht
Goodreads

Graceling meets The Selection in debut novelist Victoria Aveyard's sweeping tale of seventeen-year-old Mare, a common girl whose once-latent magical power draws her into the dangerous intrigue of the king's palace. Will her power save her or condemn her?

Mare Barrow's world is divided by blood--those with common, Red blood serve the Silver- blooded elite, who are gifted with superhuman abilities. Mare is a Red, scraping by as a thief in a poor, rural village, until a twist of fate throws her in front of the Silver court. Before the king, princes, and all the nobles, she discovers she has an ability of her own.

To cover up this impossibility, the king forces her to play the role of a lost Silver princess and betroths her to one of his own sons. As Mare is drawn further into the Silver world, she risks everything and uses her new position to help the Scarlet Guard--a growing Red rebellion--even as her heart tugs her in an impossible direction. One wrong move can lead to her death, but in the dangerous game she plays, the only certainty is betrayal.

Ik had al verscheidene lyrische recensies over Red Queen gelezen en wat ik op de achterkant las trok me ook wel aan. Redenen genoeg dus om dit boek op mijn wensenlijstje te zetten en een paar weken geleden mocht ik het op mijn verjaardag, tot mijn blije verassing, in ontvangst nemen. Yes, nu kan ik ook ervaren wat iedereen zo goed vond!

Nu, na het lezen, kan ik met een zeer gerust hart zeggen: de recensies waren totaal niet overdreven. Misschien zelfs wel een beetje understated. ZO goed vond ik dit boek. Ik moet toegeven dat ik de eerste paar bladzijdes meer met mijn telefoon bezig was dan het verhaal, maar op een gegeven moment was ik om. Was ik ‘hooked’ en kon ik gewoon niet meer stoppen. Met iedere bladzijde die ik las, werd het verhaal beter en beter om te eindigen in een grote epische mindclusterfuck. Gah! En het volgende deel komt pas volgend jaar uit 🙁 !

Waarom is dit boek zo geweldig? Ten eerste vanwege de heel erg boeiende wereld die Victoria Aveyard gecreëerd heeft. Waar mensen gescheiden zijn door de kleur van hun bloed. Zilver (en geen blauw) voor de adel en rood bloed voor de plebs. De ‘Reds’ die zich kapot werken, zodat de Silver elite geen zorgen heeft en een vrolijk leventje kan lijden. Want de Silvers zijn diegenen met allerlei “magische” krachten. Van telekinese tot het beïnvloeden van gedachten. Noem het maar op en het was aanwezig. Echt leuk om te ontdekken wat elke kracht inhield en hoe dit gebruikt kon worden!

Daarnaast heb je een ijzersterk en op sommige momenten bloedstollend verhaal. Mijn hart klopte in mijn keel gedurende een groot deel van het boek. Het hield me op het puntje van mijn stoel. Ik heb mezelf dan ook herhaaldelijk eventjes  een paar seconden rust moeten geven omdat ik de ijzingwekkende spanning niet meer aan kon. Zo veel onverwachte plotwendingen.  Zo veel verrassingen. Zo veel momenten dat ik toch een traantje moest wegpinken. Ik werd gewoon meegesleurd in een maalstroom van gebeurtenissen en gevoelens. Nu nog laat het verhaal me niet los en dat is een overduidelijk teken dat ik net een fantastisch boek gelezen heb.

Red Queen geeft ook duidelijk aan dat niet alles altijd zwart of wit is. Dat er ook een grijs gebied is, wat heel moeilijk kan zijn als je op het punt staat om een burgeroorlog te beginnen. Niemand is namelijk geheel een slechterik. Ze hebben ook hun goede kanten. Ze zijn ook vader, zoon of broer. Ze hebben familie die om hun dood zal rouwen. Dat laat Victoria Aveyard zeer goed blijken in haar verhaal en zorgde bij mij voor een brok in mijn keel. Werkelijk hartverscheurend. Echt knap, want de meeste boeken laten dit aspect achterwege en vergeten dat de slechterik ook een menselijke kant heeft,  meestal…

Daarnaast heb je natuurlijk ook nog Mare, onze hoofdpersoon. Die van de een op de andere dag in een levensgevaarlijke wereld terechtkomt, waar niets is wat het lijkt. Waar iedereen elkaar verraad en ze dus niemand kan vertrouwen. Of toch wel? Met twee knappe prinsen die allebei voor haar vallen, met een vriend die alleen maar het gevaar lijkt op te zoeken en een volk op de rand van een opstand. Daartussenin moet zij, als zeventienjarige, haar weg vinden. Dat doet ze met vallen en opstaan. Je merkt echt de groei die ze doormaakt en hoe moeilijk sommige keuzes zijn. Dat maakt haar echter alleen maar sterker…

Conclusie

Kortom Red Queen is een verhaal van epische proporties dat ik iedereen van harte aanbeveel om te lezen. Je zult zeker niet teleurgesteld worden!

Lezen of Niet Lezen? Yay of Nay?
Hoe denk jij over Red Queen?
five-stars

4 responses to “Red Queen | Victoria Aveyard

  • Thanks for the follow 😀

   And I completely agree with you. Red Queen is one heck of a story with a superb OMG-are-you-kidding-me ending! Can’t wait till the next book comes out 🙂

 1. Ja wat verschrikkelijk hé, die cliffhangers. Daar kan ik ook absoluut niet tegen en dat is één van de grootste redenen dat ik steeds vaker wacht met het lezen van een serie. Het liefst wacht ik tot alle boeken uit zijn maar dat lukt me helaas niet altijd.
  Ik moet eerlijk bekennen dat deze nog niet op mijn tbr lijstje stond, maar na jouw recensie heb ik hem er toch maar ff opgezet want het klinkt wel heel erg goed!
  Alma heeft onlangs Richelle Mead – The Indigo Spell geplaatst…My Profile

  • Ik heb een haat-liefde verhouding met cliffhangers. Aan de ene kant zorgen ze voor zinderende eindes, maar aan de andere kant kun je niet verder lezen als je pech hebt en zit je daar met al die onbeantwoorde vragen. Heel frustrerend 😉
   Zeker doen, dit boek zal niet teleurstellen 😉

Geef een reactie

CommentLuv badge