Sacrifice | Brigid Kemmerer

Gepost op 22 september 2015 door Iris in Boekrecensie / 4 Comments

Tags: , , , , , ,

Sacrifice | Brigid KemmererSacrifice door Brigid Kemmerer
Mijn waardering: four-stars
Ook van deze auteur: Storm, Spark, Spirit
Serie: Elemental #5
Mijn waardering voor de serie: four-stars
Ook in deze serie: Storm, Spark, Spirit
Pagina's: 324
ASIN: B00IA9SQ4K
ISBN: 9780758294401
Uitgegeven door Kensington, KTeen | 30 September 2014
Genres: Bovennatuurlijk, Romantiek, Young Adult
Bron: Gekocht
Goodreads

Earth. Fire. Air. Water.

One misstep and they lose it all. For the last time.

Michael Merrick understands pressure. He's the only parent his three brothers have had for years. His power to control Earth could kill someone if he miscalculates. Now an Elemental Guide has it in for his family, and he's all that stands in the way.

His girlfriend, Hannah, understands pressure too. She's got a child of her own, and a job as a firefighter that could put her life in danger at any moment.

But there are people who have had enough of Michael's defiance, his family's 'bad luck'. Before he knows it, Michael's enemies have turned into the Merricks' enemies, and they're armed for war.

They're not interested in surrender. But Michael isn't the white flag type anyway. Everything is set for the final showdown.

Four elements, one family. Will they hold together, or be torn apart?

Eindelijk, eindelijk wordt met Sacrifice het verhaal verteld van mijn meest geliefde Merrick broer. Eigenlijk wel toepasselijk, het verhaal begon met Michael in de eerste novella en eindigt ook met hem in het laatste boek. Ik heb hier zolang naar uit gekeken! Zo lang dat ik bewust een paar dagen gewacht heb in de hoop mijn torenhoge verwachtingen iets te temperen. Ik was zo bang dat het boek daardoor zou tegenvallen. Achteraf blijkt dat natuurlijk weer ongegrond te zijn. Brigid Kemmerer heeft opnieuw een geweldig en zenuwslopend verhaal geschreven.

Ik was blij om eindelijk Michael beter te leren kennen. In de andere boeken zie je hem natuurlijk ook, maar dan treed hij meer op als vader of oudere broer om zijn jongere broertjes in het gareel te houden. Het was super om eindelijk eens de beweegredenen en gedachten van Michael te kunnen doorgronden. Oh, wat heeft hij toch veel opgeofferd voor zijn familie, wat heeft hij veel moeten doorstaan! Mijn hart bloedde opnieuw voor hem…

Bij Michael lag ook voor mij de nadruk. Je leest het verhaal weliswaar ook door de ogen van Ami, zijn vriendin, maar haar vond ik eigenlijk een beetje oppervlakkig. Ze interesseerde me, om eerlijk te zijn, ook niet zo. Ik ben gekomen voor Michael en niet Ami 🙂 Achteraf gezien ben ik wel blij dat de schrijfster haar al eerder had geïntroduceerd als zijn vriendin. Ik was Michael in de loop van tijd als “de mijne” gaan beschouwen en ik deel niet graag… Doordat ze in eerdere boeken al aanwezig was, hebben we gelukkig het hele verliefd worden gedoe en gevoelens kenbaar maken een beetje overgeslagen, wat me een stuk opener maakte tegenover Ami. Anders had ik haar denk ik niet zo kunnen waarderen…

De enige reden, maar dan ook de enige reden waarom ik dit boek geen 5 sterren toe kan kennen is het einde. Niet dat dit slecht geschreven ofzo is. Integendeel, het bezorgde me hartkloppingen, had me op het puntje van mijn stoel en het eindigde in een groot tranendal. Die laatste plotwending had ik dus niet aan zien komen. Zelfs nu nog kan ik het moeilijk geloven *pinkt een traantje weg* Wat een verschrikkelijke goede ontknoping. De titel kreeg meteen een heel andere betekenis… Dat is meteen ook waarom ik dit boek niet de hemel in kan prijzen. Ik ben het er niet mee eens! Het is oneerlijk en klopt gewoon niet 🙁 ! Waarom??? Helaas kan ik er niets aan veranderen…. Wel kudos voor Brigid Kemmerer dat ze het aandurfde om deze fantastisch serie op deze manier te eindigen. Ik ben er totaal ondersteboven van…

Conclusie

Sacrifice, het laatste deel in de Elemental serie is werkelijk geweldig. Het zit boordevol actie en laat je geen minuut los. Eindelijk kunnen we de man achter mijn meest geliefde Merrick broer ontdekken en wat was dat een aangename verrassing! Als Brigid Kemmerer nou eens een ander einde had gebreid, dan zou dit boek perfect geweest zijn….

Lezen of Niet Lezen? Yay of Nay?
Hoe denk jij over Sacrifice?
four-stars

4 responses to “Sacrifice | Brigid Kemmerer

Geef een reactie

CommentLuv badge