Scorched | Mari Mancusi

Gepost op 23 oktober 2015 door Iris in Boekrecensie / 0 Comments

Tags: , , , , , , ,

Scorched | Mari MancusiScorched door Mari Mancusi
Mijn waardering: four-stars
Serie: Scorched #1
Mijn waardering voor de serie: four-stars
Pagina's: 359
ISBN: 1402292279
Uitgegeven door Sourcebooks Fire, Sourcebooks | 5 Augustus 2014
Genres: Young Adult, Romantiek, Bovennatuurlijk
Bron: Gekocht
Goodreads

Save the Dragon. Destroy the World.Trinity Foxx is used to her grandfather's crazy stories, so she doesn't believe the latest treasure he brought home to their failing West Texas museum is a real dragon's egg. Not until Connor Jacks, a dragon hunter from the future, tells Trinity that the world is about to be wiped out by a fiery dragon war--unless they find a way to stop it.Save the Dragon. Save the WorldBut Connor's not the only one after the egg. His twin brother Caleb believes dragons have the power to save mankind and must be protected. Caleb has seen too many dragons destroyed in the war-scorched future--he'll do whatever it takes to save this one.With a host of enemies hot on her heels, Trinity must decide who to believe. Connor the brave solider? Caleb the cocky rebel? Or the baby dragon that's starting to whisper to her...saying they are destined? The fate of the world may depend on her choice."Tense and action-packed. It's a brave new world, and I reveled in every page."--Sophie Jordan, New York Times bestselling author of Firelight"A smoking triptych of time traveling, dubious double-crossing and enough dragons to sate the hungriest of gamers and fantasy fiends."--Kirkus

Ik moet bekennen dat er eigenlijk maar een reden is waarom ik Scorched onmiddellijk heb aangeschaft: de COVER! Is die niet gewoonweg prachtig met al dat vuur eromheen? Mijn complimenten aan de ontwerper. Deze voorkant behoort vanaf nu tot mijn favorieten. Ik kan er echt geen genoeg van krijgen en elke keer ontdek ik wel nieuwe details. Zo hoort een cover gewoon te zijn!

Oké, een fabuleuze kaft hoeft niet altijd te betekenen dat de binnenkant net zo prachtig zal zijn. Helaas ben ik meer dan genoeg boeken tegen gekomen met de meest prachtige covers, maar waarvan de inhoud vervolgens tegen viel. In het geval van Scorched is het verhaal gelukkig die geweldige cover meer dan waard. Vanaf de eerste bladzijde zit de spanning er goed in en leest het als een trein. Ik dacht even dat dit een absolute aanrader werd, maar daarvoor zwakte het verhaal net iets teveel af aan het einde. Ik had toch iets meer diepgang en groei van de personages verwacht en iets minder voor de hand liggende gebeurtenissen.

Wacht even, dit betekent helemaal niet dat dit een slecht boek is, integendeel! Ik heb werkelijk genoten van het verhaal en de wereld die Mari Mancusi gecreeërd heeft! Wat Scorched met name zo interessant en leuk maakt is de opzet van dit boek. Trinity, onze moedige hoofdpersoon, krijgt bezoek van twee broers. Allebei willen ze op een ander manier voorkomen dat de drakenapocalyps plaats zal vinden. De een door het ei te vernietigen, de ander door het ei te redden. Oftewel ze staan lijnrecht tegenover elkaar. Heel moeilijk dus voor Trinity om te besluiten wie ze nu moet geloven en wat er nu gedaan moet worden om de vernietiging van de wereld te voorkomen. Beide broers zijn oprecht overtuigd van hun gelijk en niets doen is ook geen optie. Hoe kan Trinity er dan voor zorgen dat de wereld niet vergaat?

Mari Mancusi wist deze tweestrijd op een heel goede manier in beeld te brengen door je afwisselend door de ogen van Connor, Caleb en Trinity te laten lezen. Hierdoor kreeg je met alle drie een band en begreep je hun acties volkomen. Wilde je dolgraag iets bedenken waardoor iedereen kreeg wat hij wilde, ook al bleek dat onmogelijk. Ah, Scorched heeft zeker met mijn gevoelens gespeeld! Zeer frustrerend af en toe, op een heel goede manier!

Conclusie

Scorched heeft net niet genoeg diepgang en originaliteit om mij totaal te overdonderen. Het is een heerlijk boek om te lezen met een spannend avontuur. Vol gebeurtenissen en acties die je steeds opnieuw laten twijfelen wat de beste optie is om de wereld te redden. Een boek voor iedere draken- en coverliefhebber!

Lezen of Niet Lezen? Yay of Nay?
Hoe denk jij over Scorched?
four-stars

Geef een reactie

CommentLuv badge