Secret | Brigid Kemmerer

Gepost op 28 augustus 2015 door Iris in Boekrecensie / 0 Comments

Tags: , , , , , , ,

Secret | Brigid KemmererSecret door Brigid Kemmerer
Mijn waardering: five-stars
Ook van deze auteur: Storm, Spark, Spirit
Serie: Elemental #4
Mijn waardering voor de serie: four-stars
Ook in deze serie: Storm, Spark, Spirit
Pagina's: 328
ASIN: B00ENMXSEG
ISBN: 9780758294388
Uitgegeven door Kensington, KTeen | 28 Januari 2014
Genres: Bovennatuurlijk, GLBT, Romantiek, Young Adult
Bron: Gekocht
Goodreads

EARTH. FIRE. AIR. WATER.

Nick Merrick is stretched to breaking point. He's trying to keep his grades sky-high or he won't get in to college. He's trying to keep his brother's business afloat or the Merricks will be out on the street. He's trying to keep the secret of where he's going in the evenings from his twin brother Gabriel - or he fears he'll lose his family. And he's trying to keep his mind off the hot, self-assured dancer who is his 'girlfriend's' partner.

And then Quinn takes to hanging around his sworn enemy, and an Elemental Guide is counting the hours until he can try again to kill the Merrick brothers. Storms are brewing. On all sides.

SECRETS IN THE WIND. DANGER IN THE AIR.

Voordat ik aan Secret begon had ik al de novella Breathless gelezen, waar de waarheid al naar buiten was gekomen: Nick Merrick valt op mannen. Geweldig dat Brigid Kemmerer het aandurft om daarover te schrijven, hem zelfs een heel verhaal te geven. Dat gebeurt toch te weinig in boeken. Je hebt wel de gay bff, maar daar blijft het bij, er wordt nooit over uitgeweid hoe moeilijk het soms kan zijn, het uit de kast komen. Om geaccepteerd te worden voor wie je werkelijk bent door je eigen familie en vrienden. Dat heeft Brigid werkelijk fantastisch gedaan.

Vanaf het begin leefde ik mee met Nick, de volgzame Merrick broer, die altijd klaar staat om anderen te helpen. Zichzelf helemaal wegcijfert en ervoor zorgt dat niemand merkt hoe hij worstelt met zijn gevoelens. Zelfs zijn tweelingbroer Gabriel ziet niets. Dan komt hij Adam tegen en zijn leven raakt in een stroomversnelling. Hij wordt eindelijk geconfronteerd met iets wat hij allang wist. Langzaam maar zeker wordt het verbergen moeilijker, de leugens minder makkelijk en staat hij voor een grote keuze. Dit proces wordt door Brigid zo mooi weergegeven. Ik kan het niet anders omschrijven en het heeft me een dieper inzicht gegeven in het feit dat mensen soms anders reageren dan je denkt en hoe moeilijk het kan zijn om diegene van wie je het meeste houdt iets ingrijpends te vertellen…

Naast Nick speelt Quinn ook een grote rol in dit verhaal. Niet als zijn “vriendin” maar als iemand die het ook niet echt makkelijk heeft. Ik bedoel met een thuissituatie als de hare… Ze heeft zich net als Nick bijna afgesloten van iedereen als het gaat om haar ware gevoelens. Alleen heeft zij niemand om op terug te vallen, wat het af en toe hartverscheurend maakt… Ook haar verhaal wordt meesterlijk verteld. Het proces van je problemen onder ogen zien, mensen opnieuw toelaten in je hart… Geweldig!

Tenslotte spelen de vier elementen natuurlijk ook een rol. Opnieuw hebben de “Guides” de broers gevonden en moeten ze vechten voor hun leven… Oh, wat was het soms spannend! Ik zat echt op het puntje van mijn stoel, mijn hart racete in mijn keel en mijn adem stokte. Vooral het einde was zinderend. Een magnifieke ontknoping die snakt naar meer, veel meer!

Conclusie

Secret is een fantastisch boek over hoe moeilijk sommige keuzes kunnen zijn. Over het onder ogen komen van je gevoelens en daar naar handelen. Over liefde en broederschap. En een beetje over de vier elementen en wat het betekent als je ze kan beïnvloeden. Een prachtig boek en ik kijk vol verwachting uit naar, helaas, alweer het laatste deel van deze serie waar we eindelijk Michaels verhaal horen…

Lezen of Niet Lezen? Yay of Nay?
Hoe denk jij over Secret?
five-stars

Geef een reactie

CommentLuv badge