Serially Lost | Writing 101 Dag #4

Gepost op 9 april 2015 door Iris in Persoonlijk / 0 Comments

Tags:

Dag 4 van Writing 101. De opdracht van gisteren viel reuze mee, ook al had ik het toch een beetje moeilijk met Time to Say Goodbye…  Vandaag is echter weer een nieuwe dag met een nieuwe opdracht die voor me klaar stond, zodra ik mijn ogen open deed:

Write about a loss: something (or someone) that was part of your life, and isn’t any more.

Als extra opdracht stond er ook nog eens bij om hier een serial van te maken, oftewel meerdere posts over hetzelfde onderwerp. Makkelijk is anders… Gelukkig had ik een hele werkdag om na te denken over wat mijn ‘verliezen’ geweest zijn. Ik heb heus nog wel gewerkt hoor, maar in mijn hoofd waren de radars druk bezig om met drie voorbeelden te komen van dingen die ik echt mis. Na veel wikken en wegen heb ik drie onderwerpen gekozen. Het onderwerp dat ik vandaag zal bespreken is het “verlies” van mijn jeugd. De andere twee zullen jullie vanzelf tegenkomen 🙂

Vaarwel mijn jeugd

Volgende week ben ik alweer halverwege de 50. Vijfentwintig jaar zal de teller dan aangeven, een kwart eeuw oud. Volwassen. Volwassen zijn betekent dat je jeugd voorbij is, voorgoed. Het zorgeloze is er niet meer. Het eindeloze buiten spelen met vriendjes en vriendinnetjes. Thuis komen en lekker niets hoeven te doen. Het niet kunnen wachten om een jaar ouder worden. Geen zes weken zomervakantie. Dat alles is verleden tijd. Alleen de herinneringen zijn gebleven. Weggestopt in je geheugen en ze komen bij mij altijd naar boven als ik weer een jaartje ouder wordt. Dan denk ik terug aan wat er het afgelopen jaar allemaal is gebeurd. Aan vorige verjaardagen en wat er nu anders is…

Volwassen zijn betekent dat je geen kind, tiener of jongvolwassene meer bent. Dat je niet meer achter je ouders kan schuilen en dat zij zaken voor je opknappen. Nee, JIJ maakt de keuzes, goed of fout en de consequenties daarvan zal je zelf moeten dragen. Het betekent hard werken voor je eigen plekje, veel huishoudelijke activiteiten (bah!) en geen lange vakanties meer…

Volwassen zijn heeft echter niet alleen negatieve punten. Het betekent ook dat je mag gaan en staan waar je maar wil. Dat je mag opblijven tot je vanzelf in slaap valt. Dat je mag koken waar jij zin in hebt en dus de vieze spruitjes links mag laten liggen. Lekkers pakken wanneer jij daar zin in hebt. Dat je zelf de huishoudelijk taken mag indelen en ze doen wanneer jij daar zin in hebt. Het betekent ook dat je kan trouwen en een gezin kan stichten (niet dat ik daar nu al aan denk… 😉 ).

Ik vind het jammer dat mijn jeugd nu echt voorbij is. Mijn jeugd heeft me echter vele mooie herinneringen gegeven die ik voor altijd zal koesteren. Het heeft me ook langzaam maar zeker voorbereid op het echte leven. De basis gelegd voor de volwassene die ik nu ben. Wijze lessen laten leren, die ik als ik later kinderen heb weer kan doorgeven. Zodat zij, net als ik, een zorgeloze jeugd kunnen ervaren.

Welk verlies heeft op jou de meeste indruk gemaakt?

Geef een reactie

CommentLuv badge