Slecht Einde | Blog Hop #15

Gepost op 14 maart 2015 door Iris in Boekenpraat / 0 Comments

Tags: , , ,

De Blog Hop wordt elke zaterdag door Joany van Craving Pages georganiseerd. Elke week stelt ze een vraag, geeft ze een opdracht of legt ze een stelling voor die natuurlijk met boeken te maken heeft. Het is aan jou de keuze of je meedoet of niet. De vraag voor deze week is:

Welke drie series hadden zo’n slecht einde dat je zou willen dat je eerder in de reeks was gestopt met lezen?

Over het algemeen ben ik niet zo’n martelaar dat ik door blijf lezen als ik het boek niet leuk vind. Ik geef het een paar kansen en stop dan. Het is helaas niet mijn smaak en dan ga ik op zoek naar een boek dat ik wel leuk vind. Bij de volgende drie series heb ik dat advies echter in de wind geslagen en toch doorgelezen…

Harry Potter

Huh, Harry Potter? De serie waarmee miljoenen kinderen zijn opgegroeid? De serie die nu nog opgehemeld wordt en waarvan mensen het nog steeds jammer vinden dat er geen vervolg meer komt? Ja DIE serie…

Ik kan me nog als de dag van vandaag het moment herinneren dat ik het eerste boek in handen kreeg. Het was tijdens het sinterklaasfeest met de familie en ik wist voor het eerst “het grote geheim.” Van tevoren had ik nog nooit van Harry Potter gehoord en toen ik mijn cadeautje uitpakte was ik nog niet bepaald enthousiast.

Dat veranderde echter toen ik begon te lezen en niet meer kon stoppen. Ik ben zelfs na mijn bedtijd doorgegaan, werd helaas ontdekt door mijn ouders en moest toen een hele week wachten tot ik verder kon lezen :'( Wat een verschrikking was dat!

Boek één is en blijft dan ook mijn lievelingsboek. Ik merkte echter dat naarmate er meer boeken kwamen en ik ouder werd, het me steeds minder deed. Als ik dan ook naar de rating kijk die ik op Goodreads aan deze boeken heb gegeven, zie ik deze steeds minder worden.

Het laatste boek vond ik dan ook de moeilijkste om door te komen. Ik had totaal geen interesse meer, maar wilde toch dit laatste boek van een van mijn favoriete boekenseries uit mijn kindertijd uitlezen. Daarom heb ik mijn eigen raad dan ook in de wind geslagen en heb volgehouden. Achteraf gezien was het beter als ik op het hoogtepunt was gestopt, want nu heb ik altijd de laatste boeken in mijn hoofd en niet het fantastische gevoel dat ik had bij het lezen van het eerste deel.

De Kinderen van Prospero

Het eerste deel was voor mij een prachtig avontuur dat eindigde in een groot tranendal, voor mij dan. Alleen al het lezen van de proloog bracht me bijna in tranen en dat was voordat het verhaal eigenlijk begon. Het einde was vervolgens nog aangrijpender en de epiloog maakte vervolgens de proloog nog eens des te schrijnender.

Zelfs nu, jaren nadat ik het boek gelezen heb, schrijf ik dit met tranen in de ogen, zo mooi en verschrikkelijk vond ik dit boek. Ik weet zeker dat als ik het oppak en alleen al het begin lees, tissues en ik de volgende paar uur de grootste vrienden zijn. Een echt hartverscheurend verhaal…

Als het eerste boek al zulke reacties bij me oproept, wat zullen de volgende boeken dan wel niet brengen? Helaas werd ik zeer teleurgesteld, want geen van beide kon ook maar tippen aan het eerste boek.

Vooral het laatste boek schoot bij mij een beetje het verkeerde keelgat in. Ik bedoel View Spoiler » Toen had ik het echt gehad en wenste ik dat ik alleen De Kinderen van Prospero gelezen had in plaats van dit bittere einde…

De Clan van de Wolvin

Sterke vrouwen? Check. Geheimzinnige profetie? Check. Wolven (mijn lievelingsdieren)? Check. Magie? Check. Humor? Check. Zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan met het noemen van onderwerpen waar ik graag over lees en ik kwam ze allemaal tegen in deze serie.

Ik heb het eerste boek dan ook verslonden en het tweede boek vond ik minstens zo leuk. Deze serie was hard op weg om een van mijn favoriete series ooit te worden. Totdat ik bij het derde boek belandde… Weg was die waas die ik altijd krijg als ik een goed boek lees. Geen moment waarop ik de wereld om me heen vergat en alleen ik en het boek bestaan. Ik had zelfs moeite om het boek te blijven lezen…

Het einde was de grootste afknapper. Ik had zo veel meer verwacht, een andere wending, maar wat kreeg ik? Ik had echt een gevoel van: was dat alles? Had ik hier drie boeken lang naar toe geleefd? Drie boeken lang met de uitverkorene die voor een onmogelijke taak staat en View Spoiler » Wat een anticlimax…

Van welke series hebben jullie spijt dat je ze tot de laatste letter hebt gelezen? Ik ben benieuwd!

Nieuwsgierig geworden naar de antwoorden van de andere bloggers?

Klik dan hier

Geef een reactie

CommentLuv badge