Stad van Hemelse Vlammen | Cassandra Clare

Gepost op 13 december 2016 door Iris in Persoonlijk / 0 Comments

Tags: , , , , , , , , , ,

Stad van Hemelse Vlammen | Cassandra ClareStad van Hemelse vlammen door Cassandra Clare
Mijn waardering: four-stars
Ook van deze auteur: Stad van Beenderen, Stad van Vuur, Stad van Glas
Vertaald door Lia Belt
Serie: Kronieken van de Onderwereld #6
Mijn waardering voor de serie: four-stars
Ook in deze serie: Stad van Beenderen, Stad van Vuur, Stad van Glas
Pagina's: 725
ISBN: 9789044344622
Uitgegeven door Moon, Overamstel Uitgevers | October 9th 2014
Genres: Young Adult, Romantiek, Bovennatuurlijk
Bron: Gekocht
Goodreads

Het gevaar ligt weer op de loer. Clary, Jace, Simon en hun vrienden moeten vechten tegen het grootste kwaad dat ze ooit hebben gezien: Clarys eigen broer Sebastian. Niets of niemand in deze wereld kan hem verslaan. De enige oplossing lijkt te vinden in de onderwereld, waar nog nooit een schaduwjager is geweest en waarvan niemand ooit is teruggekeerd. Maar Clary, Jace en Simon hebben weinig keus en beginnen aan de gevaarlijke tocht naar de diepste krochten van de onderwereld. Terwijl de wereld om hen heen uit elkaar valt, staan ze voor de moeilijkste opdracht in hun leven...

Eindelijk! Daar is hij dan. Het laatste deel van de Kronieken van de Onderwereld en wat was ik benieuwd naar hoe dit boek zou gaan. Oké, een paar spoilers wist ik al door het lezen van haar Helse Creaties trilogie, maar dat deerde de voorpret en ook huiverigheid zeker niet. Uit ervaring wist ik namelijk al dat Cassandra Clare meestal het beste voor het laatst bewaart, dat in de laatste delen het meest met je gevoelens gesold zou gaan worden en het altijd raadzaam is om zakdoekjes bij de hand te houden… Zou dat ook voor Stad van Hemelse vlammen gelden?

Stad van Hemelse Vlammen

Nou, helaas niet helemaal. De reden? Het lezen van dit boek voelt aan als een jojo. Zo zat ik helemaal in het verhaal, beleefde ik alles volop, kon ik niet wachten om de bladzijde om te kunnen slaan om vervolgens bijna verveeld en ongeïnteresseerd verder te lezen. De band tussen mij en het verhaal verbroken. Daar baalde ik zo van! Ik had zo op een hartenwringend en prachtig einde als Stad van Glas gehoopt. Een boek dat me sloopte, maar ook weer bijna helemaal in elkaar zette. Dat was dit laatste deel niet voor mij. Dat wil niet wegnemen dat het geen leuk verhaal was, zeer zeker niet!

Stad van Hemelse Vlammen bevat, zoals we ondertussen van Cassandra Clare wel gewend zijn, een fantastisch verhaal. Het heeft plotwendingen van heb ik jou daar. Nog steeds weet de schrijfster me te verrassen met welke weg ze nu weer inslaat. Verder mogen we een nog diepere blik werpen op de o zo fascinerende wereld van de Schaduwjagers en is het hele boek doorspekt met Jace en zijn heerlijke cynische humor. Oh, hij maakte me zelfs in de meest moedeloze situatie wederom aan het lachen 🙂 Bovenal was het fijn om nog een laatste, groots avontuur te mogen beleven met mijn meest geliefde personages.

Tijdens deze laatste tocht met hen heb ik zeer veel mogen beleven en ervaren. Oké er waren wat momenten die beter getimed hadden kunnen worden (ja Jace en Clary, dit gaat over jullie!), maar ik heb me zeker geen moment verveeld. Want wat hou ik toch van deze wereld en de personages en wat Cassandra Clare er verder omheen gesponnen heeft.

Tegen het einde raakte ik gelukkig toch nog in de ban van dit verhaal, voornamelijk door de werkelijk fantastische wijze waarop Sebastian / Jonathan, oftewel Clary’s broer, wordt neergezet. Ja, hij is de slechterik. Daar zijn we al heel lang van op de hoogte. Ja, hij heeft al zoveel op zijn geweten. Maar toch… Maar toch ga je door de inzichten die Cassandra Clare geeft, nadenken. Wat als… hij een normale jongen was geweest? Wat als hij toch wat kan voelen? Wat als…? Oh tot het bitterzoete einde speelde de schrijfster op deze manier met mijn hart. Het einde dat me trouwens een beetje aan het einde van de Grisha trilogie liet denken. Hoewel dat geheel anders van opzet was, waren mijn gevoelens hetzelfde….

De ‘gang’, oftewel, Jace, Clary, Izzy, Simon, Alec en Magnus waren op en top in vorm en wat lieten ze een groei zien in dit boek! Er werden stappen gezet en keuzes gemaakt, die de wegen zouden bepalen die zij als volwassenen gaan bewandelen. Zelfs Magnus, met zijn 100+ jaren verwierf nieuwe inzichten. Hierdoor werden ze me nog dierbaarder. Echt raar dat er nu geen volgend verhaal meer is. Ik weet, er komt een volgende deel, maar dat is anders. Daar spelen zij niet meer de hoofdrol in…

Daarom nu nog even een groot fangirl moment ter ere van Jace. Want ik ben opnieuw voor hem gevallen in Stad van Hemelse Vlammen. Het is dan ook niet verbazingwekkend dat hij mijn allergrootste favoriet is in deze hele serie. In de hele wereld van de Shadowhunters! Oké, hij heeft ook zijn minder goede punten. Af en toe gedraagt hij zich echt als een dramaqueen en heeft hij iets te veel ego dan goed voor hem is. Maar.. Maar hij is er wel altijd als je hem nodig hebt. hij heeft alles voor zijn familie en vrienden over en kan lekker cynisch en bijtend uit de hoek komen. Oh, wat hou ik toch van hem. Zonder Jace in deze serie zou het gewoon te saai zijn geweest 😉

Conclusie

Stad van Hemelse Vlammen is een goed geschreven afsluiting van een machtig mooie serie. Ook al werd ik zelf niet zo ondergedompeld als in de vorige delen, de personages spatten in ieder geval wel wederom van de pagina’s af. Ze beleefden opnieuw een spannend, meeslepend en op sommige momenten hartverscheurend avontuur, dat me ondanks alles aan het lezen hield. Want wat wilde ik graag weten hoe het zou aflopen met mijn favoriete Schaduwjagers! Tegen het einde werd mijn volharding beloond en raakte ik alsnog gevangen in het verhaal. Werd dit boek het waardige einde dat ik voor ogen had toen ik het oppakte. Al had ik zonder dat laatste gespeel met mijn gevoelens gekund, Cassandra Clare. Tissues in de nabijheid zeer aanbevolen!

four-stars

Reading this book contributed to these challenges:

Geef een reactie

CommentLuv badge