Stad van Verloren Zielen | Cassandra Clare

Gepost op 21 juli 2017 door Iris in Boekrecensie / 0 Comments

Tags: , , , , , , , ,

Stad van Verloren Zielen | Cassandra ClareStad van Verloren Zielen door Cassandra Clare
Mijn waardering: three-stars
Ook van deze auteur: Stad van Beenderen, Stad van Vuur, Stad van Glas
Vertaald door Elsbeth Witt
Serie: Kronieken van de Onderwereld, #5
Ook in deze serie: Stad van Beenderen, Stad van Vuur, Stad van Glas
Pagina's: 496
ISBN: 9044338773
Uitgegeven door The House of Books, Overamstel Uitgevers | November 5th 2013
Genres: Young Adult, Bovennatuurlijk, Romantiek
Bron: Gekocht
Goodreads

Clary ontdekt dat Lilith er op magische wijze voor heeft gezorgd dat Jace samenspant met de boosaardige Sebastian en dat hij nu een dienaar van het kwaad is. Jace en Sebastian zijn zodanig met elkaar verbonden dat het onmogelijk is om de een te vermoorden zonder ook de ander te doden. Clary is echter vastbesloten Jace te redden, samen met haar goede vrienden Alec, Magnus, Simon en Isabelle. Daarbij zet ze niet alleen haar leven op het spel, maar ook Jace’ ziel...

Stad van Gevallen Engelen was niet de vuurpijl die ik dacht dat het zou zijn. Toch heb ik meteen het vervolg,  Stad van Verloren Zielen opgepakt. Mijn reden? Ik heb tot nu toe altijd een tijdje nodig gehad om aan een nieuw avontuur van Cassandra Clare te wennen. Vervolgens werd elk boek beter om uiteindelijk met een klapper te eindigen. Ik hoop dan ook van harte dat dit ook deze keer het geval is. Ik heb bovendien al zoveel enthousiaste reacties over de vervolgdelen gelezen dat ik o zo graag wil weten hoe het verder gaat. Was dit een verstandige keuze?

Stad van Verloren Zielen

Helaas zette deze trend zich niet voor met Stad van Verloren Zielen. In plaats daarvan was het ‘touch and go’ met dit boek. Het ene moment zat ik midden in het verhaal en verslond ik bladzijde na bladzijde, vergat ik de wereld om me heen en ging ik er helemaal in op. Om het volgende moment pijnlijk bewust te zijn van alles wat er om me heen gebeurde en dat het dit verhaal niet lukte om mijn aandacht vast te houden. Het was moeilijk om op zulke momenten ook daadwerkelijk geïnteresseerd te blijven. De hele klik die ik minuten geleden wel had was weg en zo ging dit de hele tijd door. Zo jammer!

Eigenlijk verbaasde mijn reactie me. Het verhaal was namelijk wederom goed opgezet en fantastisch. Het was heerlijk om dieper in het mysterie en de verschrikking te kunnen duiken die Jonathan Christoper Morgenstern voorstelt en langzaam maar zeker naar de grote finale te worden geleid. Ik ben zo benieuwd wat Cassandra Clare deze keer voor ons in petto heeft. Bovendien kwamen er ook nog eens een keer allerlei kleine dingen uit de Helse Creaties in terug, hoe leuk is dat ?!

Het lag deze keer ook niet aan de personages. Er waren genoeg bijtende en ironische Jace momenten om me meer dan zoet te houden, maar ook de groei van iedereen begon je te merken, vooral bij Clary. Ze gedraagt zich veel minder als een kip zonder kop. Ze is zoveel volwassener geworden en in staat om de juiste keuze te maken in plaats van beslissingen die er op uit draaien dat zij weer eens gered dient te worden. Ben zeker dol op deze Clary!

Het was fijn om ook te vernemen hoe het met Izzy, Simon, Maia, Alec, Magnus en Jorden gaat. Om even afscheid te kunnen nemen van het grimmige plot en te zien wat er op dit moment allemaal in hun leven speelt en hoe ze verzeild raken in allerlei leuke situaties. Prima afleiding als je het mij vraagt 🙂

Waarom wilde het dan niet lukken? Tsja dat antwoord zal ik jullie schuldig moeten blijven. Ik weet alleen dat mijn gevoelens niet 100% aanwezig waren tijdens het lezen. Het wist mij gewoon niet te raken ondanks al deze geweldige elementen. Iets wat iedere boekenwurm wel eens overkomt 🙁

Conclusie

Stad van Verloren Zielen is wederom een goed verhaal van de hand van Cassandra Clare. Het neemt je dieper mee in de wereld van de Shadowhunters en het mysterie dat Jonathan Morgenstern voorstelt, terwijl je ondertussen op talloze Jace-momenten en andere onverwachte gebeurtenissen wordt getrakteerd. Het verhaal slaagde er alleen niet in om mijn aandacht en gevoelens te behouden waardoor het op sommige momenten langdradig en saai werd. Dat ben ik echter, wie weet ervaren jullie iets heel anders, want ik moet wel bekennen dat ik met elk boek dat ik lees dieper val voor deze geweldige wereld en de mensen die het hun thuis noemen!

three-stars

Reading this book contributed to these challenges:

Geef een reactie

CommentLuv badge