Starlight Blogger Award

Gepost op 6 maart 2016 door Iris in Tags / 7 Comments

Tags: , ,

Een tijd geleden, een hele tijd geleden, ben ik maar liefst door drie hele aardige meiden getagd geworden voor de The Starlight Blogger Award! Dankjewel Dande, Jet en Rowan! Gezien de grote hoeveelheid vragen die ik daarvoor mocht beantwoorden, heeft het even geduurd voordat ik hem naar tevredenheid had ingevuld. Voor sommige vragen was het echt moeilijk om een keuze te maken!

Wat is The Starlight Blogger Award eigenlijk? Dat is een “award” die je geeft aan de blogs die je graag bezoekt en leest. Ik voel me dan ook heel vereerd dames! Genomineerd worden is een ding, maar als je de award accepteert zijn er een aantal “regels” waar je je aan mag houden, waaronder het invullen van een aantal vragen:

DE Regels

  • Je bedankt degene die je heeft genomineerd en vermeld degene in je blog.
  • Beantwoord de 3 vaste vragen en de 3 vragen die de blogger voor jou bedacht heeft.
  • Nomineer 6 andere bloggers en bedenk 3 vragen voor hen! Dit moeten voor jou echte starlight-bloggers zijn.

De Vragen

Als je iemand uit de geschiedenis mocht ontmoeten, wie zou dat dan zijn en waarom?

Eerste vraag en meteen al een moeilijke. Iemand uit de geschiedenis… Ook al vond ik het een van mijn leukste vakken op school, toch kan ik me alleen maar fictieve personages voor de geest halen.  Uhm… Dan kies ik voor Alexander de Grote. Waarom? Nou omdat het de enige naam is de me zo snel te binnen schiet 😀 Maar dat is natuurlijk niet de enige reden. Ik heb toch wel enig ontzag voor hem. Op jonge leeftijd slaagde hij er namelijk in om een van de grootste koninkrijken ooit te creëren. Hij had duizenden mannen onder hem die door zijn overtuigingskracht en geweldig strategisch inzicht bereid waren om bergen te verzetten, bij wijze van spreken.

Ik zou best wel met hem om de tafel willen zitten hoe hij dit allemaal voor elkaar heeft gekregen. Misschien heeft hij nog wel tips voor me! Mijn eigen inzicht laat meestal te wensen over en ik zou ook wel wat overtuigender over willen komen. Kan ik ook eens een potje schaken of andere spelletjes van mijn broertjes winnen. Daarnaast ben ik gewoon heel benieuwd of hij er in het echt ook zo goed uit zag als al die standbeelden die er zijn gemaakt 😀

Wat is jouw favoriete boek en waarom?

Dit moet een strikvraag zijn. Hoe kan je een boekenwurm vragen haar favoriete boek uit te kiezen? HOE? Dat is toch een onmogelijke vraag? Daarom foetel ik een beetje en kies EEN van mijn favoriete series uit. Een serie waarvan, op een gruwel na, ik elk boek in mijn hart heb gesloten. Ik ben dol op de personages, het verhaal, de geweldige humor. Ik heb het over de Dragon Kin serie van G.A. Aiken, het pseudoniem van Shelly Laurenston.

Vanaf het eerste deel wordt je in de leuke wereld gezogen die Shelly Laurenston heeft gecreëerd en ontmoet je de onverbiddelijke Annwyl en de draak Fearghus en zijn heerlijk maffe familie. Oh het was bijna meteen lachen, gieren brullen met de oneliners en de heerlijk droge humor.

Daarnaast wordt ook een lekker spannend verhaal verteld en zijn er natuurlijk de nodige romantische ontwikkelingen. De volgende delen borduren heerlijk voort en er staan telkens twee andere personages in centraal. Natuurlijk komen alle personages weer aan bod, zodat het uiteindelijk een grote, maffe familie is geworden. Die telkens weer opnieuw om de meest aparte situaties kibbelen en de nodige avonturen beleven. Oh, met elk nieuw boek dat uit komt, kan ik mijn geluk niet op!

Het overkoepelende verhaal blijft ook spannend. Zeker als je alle boeken terug leest (zijn er op dit moment al 8), zie je met elk nieuw boek andere hints terug in eerdere verhalen. Zo blijft het lekker pakkend en heb je meteen zin om het volgende deel op te pakken. Ook al moet je er een tijdje voor wachten. Fans van Paranormal Romance raad ik deze serie van harte aan 😀

Wie is jouw favoriete fictionele personage en waarom?

Zucht nog zo’n verschrikkelijke vraag. Wederom zal ik een beetje foetelen, want doorgaans ben ik niet iemand die personages echt onthoud. Gedurende de tijd dat ik hun boek lees, sluit ik ze in mijn hart. Om ze daar op te bergen tot het volgende deel of ik het boek herlees.

Als ik dan ook geheel onverwacht de vraag krijg om wat geliefde personages te noemen, zal ik niet verder komen dan de meest recente… Ik weet, een verbeter puntje 😉 Ben ooit nog eens van plan om een lijst ofzo te maken, zodat ik het wel onthoud!

Het was dan ook een beetje moeilijk om een passend antwoord te verzinnen op deze vraag. Toen ik hem las schoten er gelukkig wel al drie namen door mijn hoofd en uiteindelijk heb ik simpelweg door iene miene mutte maar een keuze gemaakt. Dat is Cam geworden van de Wacht op Mij serie. Cam is het PERFECTE vriendje ooit. *Zucht* Wat hij allemaal niet over heeft voor de vrouw waar hij voor is gevallen. Zo iemand wil ik ook wel tegen komen…

Vragen van Dande

Welk boek bleef nog lang nadat het uit was door je hoofd spoken?

Om eerlijk te zijn ben ik iemand die, hoe aangrijpend het boek ook is, makkelijk het verhaal naast me neer kan leggen en het volgende boek op kan pakken. Nou ja makkelijk, een paar uurtjes blijft het me wel bij, maar de volgende dag heb ik het een plekje kunnen geven en sta ik open voor nieuwe verhalen. Boeken blijven dus niet echt lang door mijn hoofd spoken. Dus weer een moeilijke vraag om te beantwoorden 😉

Na lang nadenken heb ik echter wel een keuze kunnen maken. Die is gevallen op Sacrifice van Brigid Kemmerer. Het laatste deel van een super leuke serie over vier broers. In dit deel kon ik eindelijk het verhaal van mijn lievelingsbroer lezen. Een verhaal waar ik sinds de eerste novelle naar heb uitgekeken. Ik werd totaal niet teleurgesteld. Wat een fenomenaal boek was dat!

Op het einde gebeurde er alleen iets waar ik het niet, maar dan ook TOTAAL NIET mee eens was. Iets ingrijpends, zo ingrijpend dat ik het ook helemaal niet had verwacht. Ik was echt nog nooit zo verontwaardigd na het lezen van het boek. Ik vind het nog steeds geweldig, maar ik had heel graag gezien dat de schrijfster een andere keuze had gemaakt. Nu was het zo oneerlijk!

Ik ben echt dagen erna nog bezig geweest om alternatieve eindes te bedenken. Ik vond het zo niet leuk om hiermee te eindigen! Gelukkig hintte de schrijfster een tijd later dat er nog meer boeken geschreven zullen worden. Misschien dat het onrecht dan recht gezet kan worden, want nu klopt het totaal niet! Aan de andere kant bewonder ik Brigid Kemmerer wel dat ze deze keuze heeft durven maken!

Wat is het mooiste boek uit je boekenkast?

Deze vraag zal ik interpreteren als het boek met de mooiste cover. Een stuk gemakkelijkere keuze. Uhm… even kijken.. Ah dat is Skyfire! Deze met de hand getekende cover is zo mooi! Reden genoeg om meteen de hardvocer versie aan te schaffen. Skyfire is het tweede deel van de The Summer King Chronicles van Jess E. Owen. De andere delen zijn net zo prachtig, maar voor mij springt dit deel er net wat meer uit.

Het is bovendien ook een geweldige serie, nou ja ik hoop dat het een geweldige serie gaat worden. Ik heb tot nu toe alleen het eerste deel gelezen, wat echt fenomenaal was. Zo fenomenaal dat ik bang ben dat ik veels te hoge verwachtingen heb ontwikkeld en dat daardoor het volgende deel, Skyfire dus, zal tegenvallen. Waardoor ik nog niet echt de moed heb gevonden om hem op te pakken. Hoop dat het dit jaar wel gaat gebeuren 😀

Welk boek heeft je ooit eens blij verrast?

Dat is Geek Girl van Holly Smale. Ik pakte het boek bij toeval op om even wat tijd te verdrijven. Ik was volledig in de verwachting dat ik toch wel wat te oud was voor dit boek en het daardoor minder leuk zou vinden. Om vervolgens helemaal in het leven van Harriet te worden gezogen en gierend van het lachen op de bank te liggen. Wat een hilarisch boek was dit. Wat een leuke feitjes wist Harriet elke keer weer te bedenken. Natuurlijk op de meest ongepaste momenten. Wat een heerlijke familie en vrienden heeft ze.

Geek Girl had me dus echt verrast! Ik kon me zo geweldig in haar verplaatsen, ondanks ons leeftijd verschil. De awkard momenten die ze allemaal veroorzaakte, kon ik net zo goed zijn. Ik ben ook niet de beste als het gaat om sociale contacten te onderhouden of gesprekken met mensen te beginnen. Dus, iedereen die zin heeft om een avondje heerlijk te lachen, ongeacht hoe oud je bent, pak dan eens Geek Girl op!

Vragen van Jet

Welke fantasiewereld is jouw favoriet? En in welke zou je he-le-maal niet willen leven?

Net zoals favoriete boeken en personages, heb ik ook geen favoriete wereld, maar verschillende werelden waar ik echt wel een kijkje in zou willen nemen. Een van die werelden is ongetwijfeld de wereld die L.J. McDonald creëerde in haar Sylph serie. In deze wereld bestaan magische wezens genaamd Sylphs. Ze hebben uiteenlopende krachten en een eigen hiërarchie.Het lijkt me zo interessant en prachtig om ze eens een keer in eigen lijve te mogen aanschouwen! Daarnaast heeft L.J. McDonald geweldige en goed uitgewerkte personages neergezet, die ik ook graag zou willen ontmoeten!

Waar ik absoluut niet terecht wil komen is de Hunger Games wereld, pre Catniss. Om elk jaar in afwachting te moeten zijn of je wordt uitgekozen om vermoord te worden in de Spelen? NEE dank je. Bovendien moet je ook maar het geluk hebben dat je in een welvarend district wordt geboren. Anders is het ook moeilijk om aan eten en andere middelen te komen…. Niet echt mijn favoriet dus.

Wat is jouw favoriete voorwerp uit een boek?

Als ik ergens niet zoveel aandacht aan besteed dan zijn het wel voorwerpen. Oké soms zijn ze handig, mooi, goed bedacht, of wat dan ook. Ze zijn ook meestal zo weer uit mijn gedachten verdwenen. Ik kan dan ook niet echt zeggen dat ik favoriete voorwerpen heb. Ooh, wacht even. De ketting van Hermelien, de tijdverdrijver!

Kijk dat is nu eens een handig apparaatje. Daarmee zou ik ongestoord kunnen lezen en bloggen. Als ik geen tijd meer heb draai ik hem simpelweg een paar keer om en hup! Opeens opnieuw tijd genoeg. Moet dan wel even rekening houden met het feit dat ik zelf wel ouder wordt en de mensen om me heen dan niet… Dus niet al te vaak gebruik van maken, das dus schadelijk voor mijn gezondheid 😀

Wat vind jij de lelijkste cover die je in huis hebt?

De Paarden voor de Poort is mijn minst mooie cover. Hij is niet zozeer lelijk als verschrikkelijk ouderwets. Het boek is dan ook bijna even oud als ik ben. Toen was er nu eenmaal een heel andere stijl. Een waar ik niet echt dol op ben. De tekenstijl is niet echt mijn ding en ik zie echt het nut niet in van die vergroting of de extra ruimte om wat tekst neer te zetten. De andere delen in deze serie, hoe oud ze ook zijn, zijn trouwens een stuk beter qua vormgeving!

Vragen van Rowan

Als je naar een onbewoond eiland zou verhuizen en je mocht maar drie boeken meenemen, welke zouden dat dan zijn?

Wederom wordt er weer gefoeteld. Als ik maar drie boeken meeneem, hoe kan ik dan ooit de hele serie lezen? Ga dus lekker voor een omnibus van een paar van mijn favoriete series, of deze nu gedrukt zijn of niet! Ik neem dan ook een Timber Wolves van Tammy Blackwel omnibus, een Captive Prince van C.S. Pacat omnibus en een Dragon Kin van G.A. Aiken Omnibus mee.

Van deze drie series herlees ik elk jaar wel een deel, zo dierbaar zijn ze voor mij in de loop der tijd geworden. Zo mooi! Bovendien speelt een gedeelte van deze boeken zich ook in de wildernis of iets dergelijks af en ik kan ik de kennis gebruiken om zelf op een onbewoond eiland te overleven!

Welk fictioneel karakter zou je graag als beste vriend/vriendin willen en waarom?

Nikolai van de Grisha trilogie. Maar wel alleen als we beste vrienden zijn die verliefd op elkaar worden 😉 Hij is te lekker om voorbij te laten gaan. Waarom Nikolai dan? Nou buiten het feit dat hij gewoon geweldig is, weet ik zeker dat ik me samen met hem nooit verveel. Hij lijkt altijd wel iets te ondernemen en daar neemt hij mij als zijn beste vriendin natuurlijk in mee. Bovendien kan hij geweldige, gevatte opmerkingen maken. Samen zullen we ongetwijfeld vele avonturen beleven en de grootste lol hebben!

Van welk boek vind jij dat deze écht verfilmd zou moeten worden?

Over het algemeen ben ik niet echt iemand die het verfilmen van boeken toejuicht. Als ze uitkomen ga ik er wel naar toe, maar ik vind het fijner als ik zelf het beeld van de wereld, personages, etc., kan bepalen. Op het moment dat een boek wordt verfilmd ben je genoodzaakt om de interpretatie en de vormgeving van anderen over te nemen, die af en toe heel erg stroken met wat je zelf allemaal hebt bedacht. Gelukkig kan ik in de meeste gevallen film en boek van elkaar gescheiden houden, maar toch. Het beïnvloedt wel.

Toch ben ik nieuwsgierig naar hoe een verfilming van de Grisha-serie eruit zou zien. Leigh Bardugo heeft een machtig mooie wereld gecreëerd die ik graag met eigen ogen zou willen aanschouwen. Althans een interpretatie daarvan. Daarnaast ben ik ook heel nieuwsgierig naar hoe de Mal, Nicolai en de Duisterling er zouden kunnen uitzien!


Dit waren dan mijn antwoorden op alle vragen van de Starlight Blogger Award. Aangezien iedereen eigenlijk al een nominatie (of meer) heeft gekregen, nomineer ik niemand meer. Ik heb echter wel wat vragen bedacht, dus als iemand zin heeft om deze tag over te nemen en mijn vragen te beantwoorden, ga vooral je gang!

Hoe zou jij een van je favoriete sprookjes hervertellen?

Welke rol zou jij als personage in een boek op je willen nemen?

Welke auteur zou jouw biografie mogen schrijven en waarom?

Veel plezier 🙂

 

7 responses to “Starlight Blogger Award

    • Ja daarom duurde het ook even voordat ik hem af had 😉 Het was ook heel leuk om te doen en jullie hadden alle drie hele leuke, maar soms ook moeilijke vragen bedacht 😀

    • Dankje! Ja oorspronkelijk was dit ook niet echt een boekentag, vandaar dat we met die vragen opgezadeld zaten 😉
      De Timeturner lijkt me gewoon DE oplossing voor iedereen die lekker lang wil lezen 😉

Geef een reactie

CommentLuv badge