Stuck | Lisa T. Bergren

Gepost op 22 mei 2015 door Iris in Boekrecensie / 6 Comments

Tags: , , , , , ,

Stuck | Lisa T. BergrenStuck door Lisa T. Bergren
Mijn waardering: five-stars
Ook van deze auteur: Cascade, Torrent, Bourne
Vertaald door Daniëlle van Westen
Serie: Verdwaald in de Tijd #1
Mijn waardering voor de serie: four-stars
Ook in deze serie: Cascade, Torrent
Pagina's: 382
ISBN: 9789029717366
Uitgegeven door Voorhoeve, Veen Bosch en Keuning, Kok | 15 Oktober 2012
Genres: Historisch, Romantiek, Tijdreizen, Young Adult
Bron: Gekocht
Goodreads

Gabi en Lia brengen elke zomer in Italië door. Als dochters van een archeologe gaan ze vaak met haar mee naar oude graven met bijzondere muurschilderingen.
Op een dag leggen ze hun handen tegelijk op een tekening van twee handen en verdwijnen ze naar het jaar 1332. Daar is een hevige strijd gaande tussen twee adellijke families. Gabi wordt gered door de prins Marcello Forelli die haar naar het kasteel van zijn vader brengt. Ineens lijkt haar vakantie een stuk interessanter...

Stuck is een boek waarvan ik intens genoten heb. Vanaf de eerste bladzijde werd ik weggerukt en het verhaal liet me niet meer los totdat ik het uit had. Ik heb zelfs een gedeelte van mijn nachtrust opgeofferd. Ik moest en zou die laatste paar bladzijdes nog even lezen!

Lisa T. Bergren is er in geslaagd om naast een meeslepend verhaal ook zeer geloofwaardige personages neer te zetten. De reacties van Gabi waren zo levensecht! Zelfs op momenten waar ze een beetje te dramatisch was, had ik geen moment de gedachte dat de auteur iets te veel aan het fantaseren was geweest.

Ik was ook blij dat er aandacht besteed werd aan de kleine details van het tijdreizen. Want hoe was het  bijvoorbeeld mogelijk dat ze de taal spraken? Dat Gabi zo veel van die tijd af wist? Dit aspect vergeten schrijvers wel eens, wat me dan mateloos ergert. Als ik een boek lees, moet het verhaal wel logisch zijn en niet willekeurig bij elkaar geraapte gebeurtenissen.

Ook is de schrijfster er goed in geslaagd om zich in te beelden hoe een meid uit de eenentwintigste eeuw zich zou voelen als ze van het ene op het andere moment een paar honderd jaar terug in de tijd wordt geslingerd. Een meid die opeens te maken krijgt met ridders op hun (witte) paarden. Die vol overgave de plotseling verschenen “tere” jonkvrouwen willen beschermen. Waarbij ze af en toe raar opkijken van de acties die deze tere “deernen” uitvoeren. Gewoonweg geweldig! Precies hoe ik het me zou voorstellen ^^

Conclusie

Wat een geweldig boek was Stuck! Ik heb dan ook meteen na het lezen zo snel mogelijk het volgende deel gekocht. Ik kon niet wachten, ik moest weten hoe het verder ging met iedereen. Iets wat mij niet echt vaak overkomt 😉 Daarom kan ik dit boek dan ook met een gerust hard aan iedereen aanraden.

Lezen of Niet Lezen? Yay of Nay?
Hoe denk jij over Stuck?

Engelse Book Trailer

five-stars

6 responses to “Stuck | Lisa T. Bergren

 1. Het klinkt als een leuk boek, maar hoe je het beschrijft toch meer als een vrouwenboek. Wel interessant hoe mensen een voorstelling maken van die tijd in de middeleeuwen.

  • Dat vind ik ook altijd heel interessant om te lezen. Door de jaren heen is er natuurlijk een gangbare opvatting ontstaan, maar ik vind het altijd leuk om te ontdekken hoe een auteur zijn of haar persoonlijke touch heeft toegevoegd.
   En ja, dit boek is inderdaad meer gericht op de vrouwelijke lezers 😉

   • Joanne

    Hey! kan je mij misschien vertellen hoe de andere boeken van deze serie heten? ik kan niet wachten tot de vertaling en wil ze graag ook in het engels lezen. Groetjes

    • Tuurlijk! De volgende delen zijn Cascade, Torrent, Bourne, Tributary en met Deluge heeft de schrijfster de serie afgesloten. Ze is wel een spin-off serie begonnen, dat zich in een andere tijd en plaats afspeelt, met Three Wishes, maar die heb ik nog niet gelezen.

     Een gedeelte van de boeken heb ik al op deze website gerecenseerd: http://carpelibra.nl/recensies/series/verdwaald-in-de-tijd/

     P.S. de boeken worden helaas niet verder in het Nederlands vertaald, als je de serie wil lezen, zal je toch echt de Engelse moeten oppakken…

Geef een reactie

CommentLuv badge