Dag april, tot volgend jaar

Gepost op 8 mei 2016 door Iris in Persoonlijk / 6 Comments

Tags: , , , , , , ,

Terugblik April 2016

April 2016

Net zoals maart is april voorbij gevlogen. April, mijn meest geliefde maand van het jaar, samen met december. Waarom? Nou ik ben jarig natuurlijk, maar daarnaast betekent het aanbreken van april dat de lente echt begint. Dat de temperaturen weer warmer worden en de zon langer schijnt. Behalve dit jaar blijkbaar… Ik kan me niet zo’n koude en regenachtige april herinneren! Het ziet er gelukkig wel naar uit dat het weer, nu mei is aangebroken, wel een flink stuk verbeterd.

Persoonlijk

Zoals ik al aangaf is april de maand dat ik geboren ben, wat ik natuurlijk flink heb gevierd! Dit jaar mocht ik alweer 26 kaarsjes uitblazen. Wow, de andere helft van de twintig is aangebroken voor mij. Ben benieuwd wat deze me gaat brengen! Natuurlijk stond ik ook op de blog stil bij mijn verjaardag door een paar geweldige boeken die ik op verjaardagen heb mogen ontvangen te noemen. Dit jaar zullen er echter geen nieuwe bij komen, want ik heb namelijk zero boeken ontvangen! Huh, een boekenworm en dan geen enkel boek krijgen? Ja ik ben van plan om uit huis te gaan en druk bezig om daarvoor te sparen. Bovendien is mijn TBR nog steeds een Mount Everest, dus leesvoer genoeg voorlopig 🙂

Evenementen

Er kan maar één groot evenement plaats hebben gevonden in april, waar de hele boek community over bezig was: YALFEST! Ook ik ben zondag 24 april naar Utrecht gereisd om het in levende lijve te mogen ervaren. Wat een heerlijke tijd heb ik gehad. Kan nu al niet wachten tot de volgende editie, waar 22 mei de kaartverkoop van zal beginnen. Nieuwsgierig naar wat ik allemaal heb beleefd?

Helaas is het me wel niet gelukt om de YALFEST challenge die ik mezelf had opgelegd te volbrengen. Door omstandigheden heb ik niet alle boeken kunnen lezen. Een uitgebreid verslag en de boeken die ik wel heb gelezen is natuurlijk wel geplaatst.

Niet echt een evenement, maar voor elke boekenworm een belangrijke gebeurtenis: eind april werd de eerste Celebratbooks boekbox verzonden. Wat natuurlijk goed was voor een unboxing! Ik blijf het een geweldig idee vinden en gezien de toffe inhoud heb ik de volgende zeker besteld!

Feestmaand

Zoals ik al eerder aankaartte was april feestmaand bij Carpe Libra, in maart was deze blog namelijk één jaar geworden en dan natuurlijk mijn verjaardag zelf. Vandaar dat ik groots heb uitgepakt met diverse winacties (je kunt nu nog steeds kans maken op één van mijn favoriete boeken). Ook had ik een paar artikelen speciaal voor deze maand geschreven over mijn relatie met boeken en bloggen door de jaren heen en waarom ik zo gek ben op beide. Ik vond het heel leuk om deze artikelen te schrijven, zo zag ik wat ik toch al veel heb gedaan en bereikt en wist ik opnieuw waarom ik het ook al weer doe!

Recensies

Deze maand zijn er vanzelfsprekend ook een aantal recensies online gekomen, van alleen maar geweldige boeken. Geen enkele was minder dan vier sterren waard. Een zeer goede maand dus 😀 Ga voor mij is echter de overduidelijke favoriet. Wat dat boek allemaal niet met me deed… Lees de recensie om daar achter te komen 😉 !

Aanwinsten

Gezien mijn verjaardag en YALFEST had ik al het gevoel dat dit weer een goed gevulde maand zou worden qua boekaanwinsten. Ook al was het uiteindelijk niet door mijn verjaardag dat het aantal zo hoog werd, nee dit kwam doordat ik het bestaan van de Glazen Troon serie van Sarah J. Maas ontdekte. Ik moest en zou de volgende boeken meteen lezen, anders kon ik gewoon niet verder!

Hoe was jullie maand april?

6 responses to “Dag april, tot volgend jaar

    • Voor mij geldt dat niet helemaal, december en april strijden bij mij elke keer om de eer. Dol op de feestdagen en de dagen ervoor, dus kan echt niet kiezen welke ik leuker vind 🙂

  1. Ik vond de blogposts rond je relatie met boeken en lezen heel leuk. Het mooie weer van de afgelopen dagen is echt super welkom na al die aprilse grillen. Wind, regen en hagel waren niet bepaald de weersomstandigheden die ik verwacht wanneer de lente officieel al een maand bezig is .
    zwartraafje heeft onlangs Wat lees ik naast boeken nog ? geplaatst…My Profile

    • April doet wat hij wil toch? Net zo eigenzinnig als ik kan af en toe kan zijn, wat deze maand me des te dierbaarder maakt. Ook al vond ik het deze keer wel wat teveel van het goede. Wat meer zon had ook wel gekund 😉

Geef een reactie

CommentLuv badge