The Deal | Elle Kennedy

Gepost op 31 augustus 2016 door Iris in Boekrecensie / 3 Comments

Tags: , , , , , , , , ,

The Deal | Elle KennedyThe Deal door Elle Kennedy
Mijn waardering: four-stars
Serie: Off-Campus, #1
Pagina's: 328
ISBN: 0994054408
Uitgegeven door Self Published | February 24th 2015
Genres: New Adult, Hedendaags, Romantiek
Bron: Gekocht
Goodreads

12 hrs 52 mins

She’s about to make a deal with the college bad boy...

Hannah Wells has finally found someone who turns her on. But while she might be confident in every other area of her life, she’s carting around a full set of baggage when it comes to sex and seduction. If she wants to get her crush’s attention, she’ll have to step out of her comfort zone and make him take notice…even if it means tutoring the annoying, childish, cocky captain of the hockey team in exchange for a pretend date.

...and it’s going to be oh so good.

All Garrett Graham has ever wanted is to play professional hockey after graduation, but his plummeting GPA is threatening everything he’s worked so hard for. If helping a sarcastic brunette make another guy jealous will help him secure his position on the team, he’s all for it. But when one unexpected kiss leads to the wildest sex of both their lives, it doesn’t take long for Garrett to realize that pretend isn’t going to cut it. Now he just has to convince Hannah that the man she wants looks a lot like him.

Dit boek is niet geschikt voor jongeren onder de 18 jaar.

Een New Adult die zich afspeelt in college, daar heb ik inmiddels meer dan genoeg verhalen over gelezen om te weten dat de verhaallijn over het algemeen hetzelfde is. Boy meets girl in college en hoe nu verder? De ene keer heeft de betreffende persoon al iemand, maar meestal draagt een van de twee, of zelfs beiden een trauma met zich mee. Dit wordt dan in het boek wordt opgelost, of het verwerkingsproces wordt in ieder geval gestart. Verder zijn er natuurlijk nog super romantische en hete (bed)scenes, die mogen niet vergeten worden, en dan heb je de succesformule die New Adult heet. Om eerlijk te zijn is New Adult meer een leeftijdsgroep zoals Young Adult en niet een genre. Er zou voor mij dan ook meer verscheidenheid aan boeken dienen te verschijnen, maar daar gaan we nu even niet op in 😉

New Adults zijn dus voorspelbaar en bevatten niet de meest briljante verhaallijnen, maar voor mij lijkt het te werken. Ik kijk er keer op keer naar uit om opnieuw te smullen van het liefdesverhaal van twee mensen van mijn leeftijd. Want ook al is de formule grotendeels hetzelfde, de invulling is steeds anders. Er zijn steeds andere personages om te leren kennen, knappe mannen om voor te vallen, hilarische humor en zinderende chemie om van te genieten. Daar  krijg ik op de een of andere manier gewoon geen genoeg van!

The Deal wijkt niet zo veel af van de doorsnee NA. Hierdoor kon ik lekker achterover leunen en genieten van Hannah en Garrett. Van de chemie die er tussen hen was, van hun gekibbel, van hun gekibbel over hun gekibbel en ga zo maar door. Ze voelden bovendien realistisch aan, waren goed uitgewerkt en hadden allebei een goede stem meegekregen, die ze overigens niet schroomden om te gebruiken.

Daarnaast zorgde Elle Kennedy ervoor dat alle cliché-achtige scenes helemaal niet zo uitpakten of dat het verhaal als een soap begon aan te voelen. Iets waar sommige NA nog wel eens naar neigen. De schrijfster omzeilt echter alle valkuilen en voegt er leuke twists aan toe waardoor The Deal nog leuker werd om te lezen.

Het leukste van alles in dit verhaal, oké naast de zinderende aantrekkingskracht tussen Hannah en Garrett, was de humor die in het verhaal is verwerkt. Op sommige momenten druipt hij echt van de pagina’s en kon ik gewoon niet stoppen met lachen! Echt, wat een leuke schrijfstijl heeft Elle Kennedy! Ik ga dan ook zeker andere boeken van haar oppakken.

De “smexy times” waren ook precies zoals ze horen te zijn, heet, zonder verkeerde verwijzingen (tenzij natuurlijk opzettelijk 😉 ) en vol chemie. Wow, Hannah en Garrett passen op dat gebied echt perfect bij elkaar!

Conclusie

Ook al is The Deal qua verhaallijn niet zo veel bijzonders, door de humor die Elle Kennedy erin heeft verwerkt, springt hij er toch uit. Ook de leuke twists die ze aan alle cliché scenes geeft, zorgen ervoor dat dit boek zich onderscheidt van de talloze andere college New Adults die ondertussen zijn verschenen. Samen met de overheerlijke chemie zorgt dit boek er dan ook voor dat je een paar uur zoet bent!

Lezen of Niet Lezen? Yay of Nay?
Hoe denk jij over The Deal?

four-stars

Reading this book contributed to these challenges:

3 responses to “The Deal | Elle Kennedy

Geef een reactie

CommentLuv badge