The Ugly Stepsister Strikes Back | Sariah Wilson

Gepost op 25 oktober 2016 door Iris in Boekrecensie / 0 Comments

Tags: , , , , , , , ,

The Ugly Stepsister Strikes Back | Sariah WilsonThe Ugly Stepsister Strikes Back door Sariah Wilson
Mijn waardering: three-stars
Pagina's: 224
ASIN: B008YIE740
Uitgegeven door Fire & Ice Books, Self Published | August 15th 2012
Genres: Young Adult, Romantiek, Hedendaags
Bron: Gekocht
Goodreads

Everyone knows how all those fairy tales go. The princess gets beautiful, nabs her prince, falls instantly in love, lives happily ever after and leaves her evil stepsisters in the dust.
But what happens when you’re the ugly stepsister and your obnoxiously perfect—read pretty, smart, and, worst of all, sickeningly nice—stepsister is dating the charming, tall, devastatingly handsome guy you’ve had a thing for since you were nine years old?
Quirky, artistic and snarky Mattie Lowe does not lead a charmed life. Her mother is constantly belittling her on Skype. Mercedes, the school mean girl, has made it her personal mission to torment Mattie. But worst of all? Her stepsister Ella is the most beautiful, popular girl in school and is dating Mattie’s secret longtime crush, Jake Kingston.
Tired of being left out and done with waiting for her own stupid fairy godmother to show up, Mattie decides to change her life. She’ll start by running for senior class president against wildly popular Jake.
Ella can keep her Prince Annoying. Mattie’s going to rule the school.
And no one, not even a cute and suddenly flirty Jake, is going to stop her.

The Ugly Stepsister Strikes Back was een lekker licht en luchtig boek. Een boek waarin het hoofdpersonage voor de verandering niet zo schuchter of verlegen is. Nee, Mattie heeft geen enkel probleem met Jack precies te vertellen hoe ze over hem denkt. Ook al heeft ze moeite met ademen als hij in de buurt is, kan ze niet stoppen naar hem te kijken en hoeft hij maar zijn megawatt glimlach te gebruiken of ze zegt al ja en amen, ze is en blijft niet op haar mondje te zijn gevallen. Iets wat Jack eigenlijk nog nooit eerder is tegen gekomen en wat ik fantastisch vond aan dit verhaal.

Dit boek bevat ook een van de beste relaties tussen zussen waar ik ooit over heb gelezen. Wat Ella allemaal niet over heeft voor Mattie! Vandaar dat ik ook niet al te blij was met hoe Mattie zich in het begin gedroeg. Een goed gesprek met Ella en de meeste problemen zouden van tafel zijn. Aan de andere kant heb ik ook een fantastische zus, dus snap wel een beetje dat Mattie voelt alsof ze in de schaduw van haar zus staat. Maar toch, praten en aangeven hoe jij je voelt is belangrijk in elke relatie. Ik was dan ook verrukt toen Mattie dit eindelijk begon in te zien. Want Ella is gewoon een super aardige en vriendelijke meid, zo zit ze gewoon in elkaar. Ze probeert niet bewust Mattie de loef af te steken en dit is zeker geen reden om haar op afstand te houden.

Mattie was afgezien van dat minpunt gewoon fantastisch om over te lezen, vooral haar opmerkingen en oneliners waren overheerlijk. Je kon me dan ook herhaaldelijk horen giechelen tijdens het lezen. Haar hoofd is een toffe plaats om in te moge verkeren! Verder vond ik het knap dat ze ondanks alles tegen Jake inging en dit volhield. Oké ze had een kleine terugval op het moment dat ze de woorden van een gemene feeks geloofde. Not Mattie’s brightest moment. Maar ach, iedereen heeft lessen die hij of zij moet leren. Het einde maakte die relapse gelukkig meer dan goed. Zo schattig. Het heeft mijn hart zeker sneller laten kloppen voor Jake *zwijmelt verder*

Conclusie

The Ugly Stepsister Strikes Back was een lekker boek voor tussendoor. In het hoofd van Mattie vermaak je je prima en is er veel om over te lachen. Het verhaal is bovendien helemaal niet doorsnee, wat het lezen nog leuker maakt. Verder bevat het bonding moments tussen twee fantastische zussen en een schattige love interest. Wat wil je nog meer op bijvoorbeeld een druilerige zondagmiddag?

three-stars

Geef een reactie

CommentLuv badge