The Undoing | Shelly Laurenston

Gepost op 11 oktober 2016 door Iris in Boekrecensie / 0 Comments

Tags: , , , , , , , , , , , ,

The Undoing | Shelly LaurenstonThe Undoing door Shelly Laurenston
Mijn waardering: four-stars
Ook van deze auteur: The Unleashing
Serie: Call of Crows #2
Mijn waardering voor de serie: four-stars
Ook in deze serie: The Unleashing
Pagina's: 400
ISBN: 9781617735103
Uitgegeven door Kensington | March 29th 2016
Genres: Adult, Bovennatuurlijk, Gedaanteverwissellaars, Humor, Mythologie, Romantiek, Weerwolven
Bron: Gekocht
Goodreads


A risk worth taking…
  No one would ever accuse Jace Berisha of having an easy life—considering her husband…you know…killed her. But that was then! Now she fights for mighty Viking gods with the spectacular and vicious Crows.   But things are turning very bad, very quickly because a vengeful, ancient goddess has come into the world with just one thing on her mind—ending it. And the only way they can hope to stop her is if the Crows join forces with their one-time enemies, the Protectors. A Viking Clan created to do nothing but kill every Crow they see.   Thankfully, Protector Ski Eriksen is a peace loving kind of guy. Because the woman he is desperately trying to get close to is the beautiful and not-very-chatty Jace. Battling Nordic clans? Unkillable goddesses? Jace’s mean-spirited dog? None of these things would ever get in the way of a true Viking!

Dit boek is niet geschikt voor jongeren onder de 18 jaar.

Boeken van Shelly Laurensten of haar alter ego G.A. Aiken staan altijd op mijn auto-buy list. Tot nu toe heeft ze me nog geen enkele keer teleurgesteld met die beslissing. Oké dat is niet helemaal waar, maar daar geef ik Keita de schuld van. Zij en ik kunnen samen gewoon niet door een deur als we te lang aan elkaar worden blootgesteld. Enfin. Dat is maar één verhaal en personage. Op al haar andere boeken en werelden en fantastische personages ben ik werkelijk verzot!

Toen The Undoing uitkwam heb ik hem dan ook meteen in huis gehaald. Van het eerste deel in deze nieuwe serie had ik al genoten en ik stond dan ook te popelen om de wereld van de Noorse goden verder te ontdekken en vooral om meer te weten te komen over Jace. In het vorige deel leerden we hem al kennen en hij leek me zo’n interessant personage! Ben benieuwd 🙂

The Undoing

Zoals verwacht was The Undoing wederom een fantastisch boek van de hand van een van mijn favoriete schrijfsters. Hoewel The Unleashing nog een beetje afstandelijk aanvoelde, alsof ik de enige was die niet van alle nieuwtjes op de hoogte was, zat ik er in dit boek meteen midden in. Hoorde ik er bij. Voelde ik me verbonden met het verhaal, de personages en de wereld. Kon ik meepraten en roddelen! Ik werd gewoon helemaal meegesleept en ben wederom helemaal verliefd geworden op een wereld en personages die Shelly Lauren heeft gecreëerd.

Alles paste gewoon, is uitgewerkt en heeft geschiedenis. Je komt geinige feitjes en verhalen te weten en alles is goed in elkaar gezet. Bovendien, hoe ze bij al die “quirky” personages en super bedachte plotwendingen komt, ik weet het niet. Ik weet alleen dat ik er geen genoegen van kan krijgen! Aan het eind van elk boek, zo ook deze, neem ik altijd met moeite afscheid van alle personages en kan ik gewoon niet wachten tot het volgende boek. Tot ik ze weer kan zien. Wat helaas voor dit verhaal nog even zal duren…

Ik moet hier wel even vermelden dat ik niet denk dat haar boeken voor iedereen zijn weggelegd. Er komen best wel veel gewelddadige en bloederige scenes in voor. Iets waar ik normaal gesproken ook niet voor in ben. Shelly Laurenston haalt het walgelijke er echter uit en stopt er een heleboel plezier en vermaak in. Echt! Ik heb gelachen en gegniffeld terwijl er lichaamsdelen door de ruimte vlogen. Voor de mensen die daar dus ook niet zo van houden vraag ik toch om dit boek een kans te geven. Het zou zonde zijn om zo’n heerlijk boek te moeten missen en de schrijfster zorgt er bovendien voor dat je het zo op een heel andere, hilarische manier beleeft! Haar droge, heerlijk droge en unieke humor vind je overigens niet alleen in de actiescenes terug maar door het hele boek. Wat dus betekende dat er tijdens het lezen een big smile op mijn gezicht stond geplakt 🙂

In The Undoing duiken we bovendien dieper in de wereld die in The Unleashing werd geïntroduceerd. Deze keer leren we naast de inmiddels bekende Crows en Ravens ook de Protectors kennen. Deze schattige, maar dan ook echte superschattige bookgeeks die het beschermen van boeken tot nieuwe en zeer hoge hoogte brengen. Eigenlijk heeft Shelly Laurenston alle liefde die wij als boekliefhebbers voor onze boeken hebben vermenigvuldigd met tig en nog een paar keer gekwadrateerd. Dan kom je denk ik in de buurt van de liefde die de Protectors voor boeken hebben. Hun leven geven voor hun boeken vinden ze dan ook geen probleem. Misschien iets te overdreven, zo ver zal ik voor mijn boeken niet gaan, maar het pakte wel super goed uit en zorgde voor hilariteit alom. Zeker als het mijn meest geliefde Protector Bear betrof, de schattigste van hen allemaal 😀 .

Daarnaast zorgt de schrijfster zoals gewoonlijk ook voor een goed geschreven verhaal in een wonderbaarlijke wereld. Ik hou er zo van als auteurs op een geslaagde wijze mythologie in een verhaal verwerken. Eentje waarin alles klopt en er ook nog eens iets nieuws, iets verslavends en fascinerends wordt gecreëerd. Wat Shelly Laurenston met dit boek zeker voor elkaar heeft gekregen. Hoe ze de wereld van de Noorse goden tot leven heeft gewekt en een plaatsje heeft gegeven in de onze… Daar heb ik niets dan bewondering voor en ik ben bovendien o zo blij dat ze dit heeft gedaan!

Ski en Jace dragen natuurlijk ook hun steentje bij om van The Undoing een magnifiek en o zo fun verhaal te maken. Jace met haar aparte, antisociale gedrag en Ski met zijn OCD Protectors zorgen ervoor dat jij je geen moment verveeld. Ze passen perfect bij elkaar en zijn überschattig. Samen met alle andere personages zorgen ze ervoor dat ik nu al zin heb in het vervolg!

Conclusie

Shelly Laurenston heeft het weer geflikt. Opnieuw heeft ze een ontzettend leuk boek geschreven. Haar geweldige humor weer laten gelden. Me met nog meer hilarische en “quirky” personages kennis laten maken en me nog meer laten verdwalen in de prachtige vormgegeven wereld van de Noorse goden. Alsjeblieft mensen, laat deze mogelijkheid om even heerlijk te genieten niet voorbij gaan en begin ook aan deze fantastische serie (of een van haar andere) 🙂 Plezier gegarandeerd!

four-stars

Reading this book contributed to these challenges:

Geef een reactie

CommentLuv badge