The Unleashing | Shelly Laurenston

Gepost op 24 april 2015 door Iris in Boekrecensie / 0 Comments

Tags: , , , , , ,

The Unleashing | Shelly LaurenstonThe Unleashing door Shelly Laurenston
Mijn waardering: four-stars
Ook van deze auteur: The Undoing
Serie: Call of Crows #1
Mijn waardering voor de serie: four-stars
Ook in deze serie: The Undoing
Pagina's: 373
ISBN: 9781617735059
Uitgegeven door Kensington | 31 Maart 2015
Genres: Adult, Bovennatuurlijk, Mythologie, Romantiek
Bron: Gekocht
Goodreads

WINGING IT

Kera Watson never expected to face death behind a Los Angeles coffee shop. Not after surviving two tours lugging an M16 around the Middle East. If it wasn’t for her hot Viking customer showing up too late to help, nobody would even see her die.

In uncountable years of service to the Allfather Odin, Ludvig “Vig” Rundstrom has never seen anyone kick ass with quite as much style as Kera. He knows one way to save her life—but she might not like it. Signing up with the Crows will get Kera a new set of battle buddies: cackling, gossiping, squabbling, party-hearty women. With wings. So not the Marines.

But Vig can’t give up on someone as special as Kera. With a storm of oh-crap magic speeding straight for L.A., survival will depend on combining their strengths: Kera’s discipline, Vig’s loyalty… and the Crows’ sheer love of battle. Boy, are they in trouble.

Dit boek is niet geschikt voor jongeren onder de 18 jaar.

Shelly Laurenston behoort absoluut tot mijn top 3 van favoriete schrijvers. Ik ben dol op haar Pride en Dragon Kin series. Stuk voor stuk super leuke en hilarische boeken die mijn favoriete onderwerp bevatten: gedaanteverwissellaars oftewel shifters. Toen ik las dat ze van plan was om een nieuwe serie te schrijven, was ik dan ook meten razend enthousiast. The Unleashing werd meteen op Goodreads toegevoegd om in de gaten te houden en woensdag 31 maart 2015 was het dan eindelijk zo ver! Ik kon mijn ebook downloaden!

Althans dat dacht ik… Helaas moest ik door frustrerende downloadproblemen een dagje wachten, maar toen had ik ook alle tijd om dit boek in bijna één ruk uit te lezen. Het enige wat me ervan weerhield, was het feit dat ik de volgende dag weer vroeg op moest om te gaan werken. Anders had ik The Unleashing gewoon uitgelezen, ongeacht hoe laat het werd 😉 Shelly Laurenston is er namelijk in geslaagd om opnieuw een hilarisch, intrigerend en super leuk verhaal te schrijven met geweldige personages en een heel interessante wereld. Ik kijk nu al uit naar het volgende deel!

Ik moest wel even wennen aan het feit dat je, in tegenstelling tot haar andere boeken, deze keer het verhaal niet alleen door de ogen van onze hoofdpersonen Kera en Vig beleeft, maar ook door de ogen van andere personages. Op zich niets mis mee, maar ik vind het altijd fijner als je het verhaal alleen door de ogen van de hoofdpersoon en de “love-interest” mee maakt. Ik wil me altijd zoveel mogelijk kunnen verdiepen in hoe zij alles beleven. In The Unleashing was het eigenlijk ook wel handig, want door de grote hoeveelheid personages die je leert kennen, met soms erg op elkaar lijkende namen, was het makkelijker om iedereen uit elkaar te houden.

Al die verschillende figuren had namelijk een klein nadeel: ik werd overweldigd. Zoveel namen die ik moest onthouden! Het duurde daardoor best wel een tijdje voordat ik goed in het boek zat. Ik had af en toe echt geen idee met wie ik nu te maken had. Het voelde haast aan alsof dit niet het eerste deel was, maar een volgende. Alsof je de karakters al lang moest kennen… Best wel jammer eigenlijk en iets wat ik totaal niet van Shelly Laurenston verwacht had als ervaren schrijfster…

De wereld, daarentegen, was precies zoals ik verwacht had: tot in de puntjes uitgewerkt. Vol verwijzingen naar verschillende mythologische wezens, eeuwenoude goden en in een woord geweldig! Aangezien ik dol ben op mythes en saga was dit voor mij echt een hele leuke wereld om te ontdekken en kon ik meteen testen of mijn kennis up to date was (niet dus 😉 ). Ik kijk er nu al naar uit om me dieper in deze wereld te kunnen verdiepen!

Conclusie

Met The Unleashing heeft Shelly Laurenston wederom een super boek geschreven en een veelbelovend begin gemaakt voor een hopelijk geweldige serie. Zoek je een boek waarbij je tijdens het lezen de grijns niet van je gezicht kan halen? Een boek vol leuke personages, een spannend verhaal en een wereld doorspekt met mythologie? Zoek dan niet verder en begin met lezen!

Lezen of niet lezen? Yay of Nay?
Hoe denk jij over The Unleashing?
four-stars

Geef een reactie

CommentLuv badge