Third Time’s the Charm | Writing 101 Dag #16

Gepost op 3 mei 2015 door Iris in Persoonlijk / 0 Comments

Tags:

Vrijdag zou eigenlijk de laatste dag van Writing 101 zijn… Echter, ik ben alleen de laatste week niet zo trouw geweest met het maken van de opdrachten. Nu volgt dan ook de inhaalslag 😀

Imagine you had a job in which you had to sift through forgotten or lost belongings. Describe a day in which you come upon something peculiar, or tell a story about something interesting you find in a pile.

Na meer dan een jaar als bibliothecaresse zou ik toch niet meer versteld moeten staan van de hoeveelheid spullen die mensen in de bib vergeten of achterlaten. Twee weken geleden nog had ik de kist met gevonden spullen leeg gemaakt, uitgezocht en weggegooid wat echt troep was. De rest wachtte nog steeds op me om naar het Leger des Heils te brengen. Nou, aan de inhoud van de kist te zien (die alweer helemaal vol zat), zal bij die hoop dus nog wat bij komen.

Zuchtend pak ik de mand op en loop naar een tafel om te kijken wat mensen deze keer niet mee naar huis hebben genomen. Laatste wat ik nog moet doen, voordat ik de boel kon afsluiten. Voordat ik naar huis kon om weekend te vieren en eindelijk verder te kunnen lezen in dat spannende boek dat me al de hele dag bezig hield.

Nou dat vest en die kindersokken zien er nog wel bruikbaar uit. Aan de geur te ruiken moeten ze wel even gewassen worden.. Wat hebben ze daarmee gedaan? Wat een stank! Oké, zak met snoepjes die over datum zijn, wat aantekeningen die meteen bij het oud papier kunnen en… Wat is dit? Helemaal onder aan de stapel vind ik een klein vierkant doosje. Nieuwsgierig maak ik hem open. Er ligt een briefje in met de tekst: “zoek het oudste boek in deze bibliotheek”…

Moet dit een soort speurtocht voorstellen? Hebben een paar kinderen dit bedacht? Bedoelen ze het boek dat als eerste is aangeschaft? Of het boek dat als eerste is geschreven? Wacht eens even. Natuurlijk kunnen ze niet achterhalen welk boek als eerste in de kast van deze bibliotheek staat en het oudste boek is natuurlijk de bijbel. Toch wel nieuwsgierig geworden, snel ik de trappen op naar de plaats waar de bijbel hoorde te staan. En ja, er steekt een briefje uit: “zoek de schrijver met de meeste boeken”.

Snel loop ik naar een van de computers op de eerste verdieping en begin te zoeken. Ha, dat zal wel Nora Roberts zijn. Even nadenken, haar boeken staan op de.. derde verdieping! Vlug loop ik richting de trappen. Wat zou ik daar aantreffen? Nog een vraag? Ja: “zoek het dikste boek!” Het dikste boek? Dat moet dat verdraaide boek van Tolstoy zijn. Dat heb ik al een paar keer heen en weer moeten zeulen…

Zo gaat het van boek naar boek, alle verdiepingen van de bibliotheek en dus heel wat trappen meenemend. Elke keer wacht weer een nieuw papiertje op me met een boek- of bibliotheek gerelateerde vraag. Wat een leuk idee is dit! Dit moet ik ook echt een keer organiseren voor kinderen. Een speurtocht vinden ze toch altijd leuk. Waar zou deze eigenlijk naar toe leiden? Is hier wel een einde aan? Nog één vraagje en dan hou ik het wel voor gezien. Maandag zal ik wel wat eerder komen om de speurtocht af te maken. Ik heb immers een boek dat wacht om te worden uitgelezen!

Ik pak het dunste boek in de bib op om de volgende vraag te kunnen lezen: “zoek de plek met een rood licht en een piep”. De scanner om boeken in en uit te nemen! Ik loop de trappen af naar de balie op de begane grond. Wacht eens… Daar ligt mijn meest favoriete boek ooit: Beast Behaving Badly door Shelly Laurenston. Wat doet dat boek hier? Het hoort hier overduidelijk niet. De bibliotheek heeft helaas geen van Shelly Laurenstons boeken.

Ik pak het op. Huh? Hoe komt het dat dit boek zo licht aanvoelt? Mijn kopie thuis is een stuk zwaarder. Ik maak het boek open en zie dat het helemaal niet Beast Behaving Badly is maar een boek genaamd Ons Avontuur? Geschreven door M. Snirp? Nog nooit van gehoord.

Ik blader door naar een willekeurige bladzijde. Leeg? Waarom is dit boek niet helemaal vol geschreven? Een drukfout? Het laatste wat gedrukt is, is de titel van een hoofdstuk genaamd Het Aanzoek. Is dit dan een romantisch verha…

“Ik weet,” klinkt het opeens achter mij. Verrast draai ik mij om. Wat doet mijn vriend hier? In een.. pak? Zenuwachtig met een briefje friemelend?

“Dat boeken je leven zijn en ik af en toe moet vechten tegen al die knappe helden, schurken en weerwolven om je aandacht te behouden en op nummer één te blijven staan. Dat je dol bent op de honderden avonturen die je door je boeken beleeft, maar waarbij je mij wel alleen achterlaat…”

Snel kijkt hij even op zijn blaadje. OH MIJN GOD, is dit wat ik denk dat het is???

“Dat vind ik helemaal niet leuk en ik ben dan ook op zoek gegaan naar een avontuur dat wij samen konden beleven. Dat heb ik gevonden. Het is zo’n geweldig avontuur dat ik het meteen maar heb opgeschreven in het boek dat je nu vast hebt. Het is alles wat we samen beleefd hebben. Vanaf het moment dat we elkaar ontmoetten tot dit ogenblik.”

OMG!!! OMG!!! OMG!!! OMG!!! OMG!!!

“Ons avontuur is echter zoals je ziet nog lang niet afgelopen. Er zijn nog genoeg bladzijdes te vullen. Ik wil dit dan ook graag doen met jou aan mijn zijde. Als mijn vrouw.”

Mijn vriend gaat op een knie zitten en opent een doosje met de mooiste ring die ik ooit gezien heb. Eenvoudig maar met twee sprankelend diamantjes. “Wil je met me trouwen?”

De tranen springen me in de ogen terwijl ik met een trillende lach “JA” zeg, mijn vriend de prachtige ring om mijn vinger schuift en me innig kust….

Dit is het beste aanzoek EVER!

Geef een reactie

CommentLuv badge