Torrent | Lisa T. Bergren

Gepost op 17 juli 2015 door Iris in Boekrecensie / 0 Comments

Tags: , , , , , ,

Torrent | Lisa T. BergrenTorrent door Lisa T. Bergren
Mijn waardering: three-stars
Ook van deze auteur: Stuck, Cascade, Bourne
Serie: Verdwaald in de Tijd #3
Mijn waardering voor de serie: four-stars
Ook in deze serie: Stuck, Cascade
Pagina's: 388
ASIN: B005LODW4G
ISBN: 9781434764294
Uitgegeven door David C. Cook | 1 September 2011
Genres: Young Adult, Historisch, Romantiek, Tijdreizen
Bron: Gekocht
Goodreads

When Gabi and Lia finally learn to surf the river of time, they realize they must make hard choices about life and love in the third book in the River of Time series. 

Gabi and Lia Betarrini have learned to control their time travel, and they return from medieval Italy to save their father from his tragic death in modern times.   But love calls across the centuries, and the girls are determined to return forever—even though they know the Black Plague is advancing across Europe, claiming the lives of one-third of the population. In the suspenseful conclusion of the River of Time series, every decision is about life … and death.

Het lezen van Torrent voelde, gezien de titel wel toepasselijk 😀 , aan alsof ik in een stroomversnelling was beland. Alleen dan wel in een onbestuurbaar bootje. Alles volgde elkaar zo snel op dat ik moeite had om alles bij te houden. Tegelijkertijd had ik het gevoel dat precies hetzelfde gebeurde als Waterfall en Cascade. De Firenzi’s zorgen voor problemen, Gabi probeert om te helpen, er zijn wat schermutselingen, ze moet vluchten en Marcello komt op het laatste moment om haar te redden. Oké, er zijn verschillen hier en daar, maar dat is tot nu toe toch echt de rode draad geweest van de drie boeken….

Niet dat ik niet heb genoten van dit verhaal, maar daardoor werd het allemaal voorspelbaar. Iets waar ik niet echt van houd en het lezen minder spannend maakt. Je weet toch dat iedereen het overleeft. Gelukkig waren er hier en daar nog wat onverwachte wendingen die het lezen nog interessant maken, die me een traantje deden wegpinken en me weer herinnerden aan wat ik zo leuk vond aan deze serie.

Gabriella is gelukkig wel veranderd ten opzichte van Cascade. Ze is een enorm gegroeid en denkt iets meer na voordat ze dingen onderneemt. Ik blijf het prachtig vinden dat ze zoveel over heeft voor diegenen van wie ze houdt. Ik weet niet of ik diezelfde offers zou hebben kunnen brengen als ik in haar schoenen had gestaan…

Marcello *zwijmel* is en blijft een ware prins op het witte paard. Hij arriveert altijd op het juiste moment om de dag te redden. Alleen aan zijn ouderwetse opvattingen over vrouwen mag gewerkt worden, maar daar zal Gabi wel voor zorgen. Gelukkig laat hij Gabi in ieder geval haarzelf zijn, anders hadden we een revolutie op handen, dat weet ik gewoon zeker 😉 Maar is iemand er al achter gekomen hou oud hij precies is?? Heb ik daar al die tijd over heen gelezen?

Conclusie

Torrent is een leuk verhaal, maar het leek teveel op de vorige twee delen om het een hogere waardering te geven. Boeken moeten je gewoon blijven verassen en op het puntje van je stoel houden. Dat had dit boek ook wel, maar in veel mindere mate dan de andere twee, wat ik een beetje jammer vind.

Lezen of Niet Lezen? Yay of Nay?
Hoe denk jij over Torrent?
three-stars

Geef een reactie

CommentLuv badge