Unlock the Mind | Writing 101 Dag #1

Gepost op 6 april 2015 door Iris in Persoonlijk / 2 Comments

Tags: ,

Na een lange periode van rust heb ik weer besloten om te gaan bloggen. Carpe Libra is hier het overduidelijke resultaat van. Echter, het was weer een tijdje geleden dat ik de ene na de andere blogpost vol schreef en ik merkte dat ik een beetje roestig was geworden in het schrijven en dat het toch niet allemaal zo vlot ging als ik wil…

Toen ik dus een post van WordPress langs zag komen, met daarin een uitnodiging om mee te doen met Writing 101, een cursus om je te leren helpen schrijven, aarzelde ik dan ook geen moment en meldde me aan. Het resultaat hiervan is dat jullie de komende maand april elke werkdag een bericht zullen zien verschijnen met daarin mijn uitgewerkte opdracht. Dat is immers het doel van Writing 101, je aan het schrijven en bloggen krijgen!

Vol verwachting opende ik dan ook vanmorgen mijn mail met de eerste opdracht. Ik was heel benieuwd wat het zou zijn en moest even slikken toen ik de opdracht las:

Today, take twenty minutes to free write. And don’t think about what you’ll write. Just write.

Oké, nu komt het… Hoe kan ik twintig minuten vol krijgen met alleen maar schrijven? Ik ben iemand die een doel voor ogen moet hebben anders gaat het mis. Bovendien, recensies schrijven is totaal anders dan van scratch beginnen en alles opschrijven wat er dan ook maar in je hoofd opkomt. Nou ja, laten we dan maar beginnen. Timer van telefoon erbij gepakt en aldus was Iris begonnen met het schrijven van deze blogpost. Over niets…

*even spieken* Wow, ik ben nu toch al tien minuten gewoon alles wat in me opkomt, op aan het schrijven! Blijkbaar kan ik toch wel een beetje de gedachten in mijn hoofd verwoorden. Of neem ik nu weer de opdracht iets te letterlijk? Nou ja, hoop dat er morgen een iets leukere opdracht in de mail zit, waar ik als boekblogger meer aan heb. Wat dat voor een opdracht is, weet ik niet, maar in ieder geval niet twintig minuten schrijven!

Nu vraag ik me af of mensen mijn gebrabbel wel willen lezen? Mijn aardige zusje zal in ieder geval wel moeten (aardige zusje (AZ): joepieeee….), aangezien zij altijd mijn posts een keer proefleest, voordat ik het publiceer. Ik maak volgens haar altijd veel te lange zinnen (AZ: klopt!) en “aparte” constructies (AZ: jep…)  die de normale mens niet echt kan volgen (AZ: maar ik gelukkig wel! 😉 ). Zelf zie ik dat niet echt, maja om het jullie makkelijk te maken en het voor iedereen begrijpelijk te houden heb ik haar maar lief aangekeken (AZ: en wat een resultaat! :P).

Nog 8 minuten. Hoe kan iemand dit volhouden? Ik mis mijn doel! As je nu een schrijver bent of iemand die creatief aangelegd is, dan snap ik wel dat je 20 minuten onzin schrijven of je hoofd leeg schrijven vol kan houden. Ik dus niet, vooral niet onder druk. Ik ben meer bezig met op de klok te letten, dan dat ik mijn hoofd leegmaak en iets leuks of grappigs neerzet….

Maarja, het is huiswerk en van jongs af aan is er al door mijn moeder (beroep: lerares) in mijn hoofd geprent dat het maken van huiswerk altijd op de eerste plaats komt. Als ik thuis kwam, begon ik dan ook altijd braaf eerst mijn huiswerk te maken, voordat ik mijn laatste boek in dook (AZ: oja? :P). Dat was ook een beetje eigen belang. Zelfs toen wist ik al, dat als ik dat boek eenmaal oppakte, ik de rest van de avond niet meer beschikbaar zou zijn 😛 (AZ: en je je alleraardigste zusje zwaaaar ‘neglecte’ *snif snif* 😉 ) Bovendien was ik een van die mensen die huiswerk maken altijd leuk vond om te doen. Je kwam zo meer te weten over allerlei interessante onderwerpen, waar je je in eerste instantie niet in zou verdiepen. Leerwerk was minder, dat duurde gewoon langer, moest je meer voor doen en kostte me mijn leestijd. Gelukkig was mijn geheugen altijd zo goed dat ik alles de dag van tevoren erin kon stampen en zo alle toetsen kon maken 😀

Zo! Nog 3 minuten! Het gaat me eigenlijk beter af dan ik dacht! Ik denk alleen niet dat veel mensen zin hebben om mijn gedachten te lezen, dus zal nog wel zo’n waarschuwing aan het begin van deze post zetten. Ben wat dat betreft heel blij dat ik besloten heb om voor Tweak Me te gaan (zie link rechtsonder). Het heeft zoveel opties, ik kan aanpassen wat ik wil, tegelijkertijd is het ook niet al te moeilijk om te bedienen en hoef ik niet al te veel kennis over CSS enzo te hebben :D. Ashley maakt echt de leukste thema’s en plugin’s! Jullie moeten zekerste weten ook eens haar site bezoeken, want naast webdesigner is ze ook dol op boeken en recenseert ze deze.

3…2…1.. Klaar 😀 Dit waren dus 20 minuten in het hoofd van Iris 😀 (AZ: oh boy, oh boy…)

2 responses to “Unlock the Mind | Writing 101 Dag #1

Geef een reactie

CommentLuv badge