Until Friday Night | Abbi Glines

Gepost op 18 november 2016 door Iris in Boekrecensie / 0 Comments

Tags: , , , , , , ,

Until Friday Night | Abbi GlinesUntil Friday Night door Abbi Glines
Mijn waardering: four-stars
Ook van deze auteur: Breathe, Because of Low
Serie: The Field Party #1
Mijn waardering voor de serie: four-stars
Pagina's: 328
ISBN: 1481438859
Uitgegeven door Simon Pulse, Simon & Schuster | August 25th 2015
Genres: Young Adult, Romantiek, Hedendaags
Bron: Gekocht
Goodreads

To everyone who knows him, West Ashby has always been that guy: the cocky, popular, way-too-handsome-for-his-own-good football god who led Lawton High to the state championships. But while West may be Big Man on Campus on the outside, on the inside he’s battling the grief that comes with watching his father slowly die of cancer.
Two years ago, Maggie Carleton’s life fell apart when her father murdered her mother. And after she told the police what happened, she stopped speaking and hasn’t spoken since. Even the move to Lawton, Alabama, couldn’t draw Maggie back out. So she stayed quiet, keeping her sorrow and her fractured heart hidden away.
As West’s pain becomes too much to handle, he knows he needs to talk to someone about his father—so in the dark shadows of a post-game party, he opens up to the one girl who he knows won’t tell anyone else.
West expected that talking about his dad would bring some relief, or at least a flood of emotions he couldn’t control. But he never expected the quiet new girl to reply, to reveal a pain even deeper than his own—or for them to form a connection so strong that he couldn’t ever let her go…

Zodra ik Until Friday Night zag wilde ik hem hebben. Zonder naar de schrijfster of omslag te kijken WIST ik dat dit boek gewoon aan mijn “collectie” moest worden toegevoegd. Want. Die. Cover! Kijk dan toch hoe prachtig die ondergaande zon is! Ik was al helemaal verliefd. Mijn enthousiasme werd alleen maar groter toen hij geschreven leek te zijn door Abbi Glines, waarvan ik al veel boeken heb verslonden, en een veelbelovend verhaal bevatte. Reden genoeg voor mij om meteen de hardback aan te schaffen!

Om vervolgens teleurgesteld het pakketje te openen. In mijn enthousiasme was me even ontschoten dat een Engelse hardback aanschaffen meestal betekent dat het een dustcover is. Oftewel de cover is op een los papiertje geprint dat je er af kan halen, dat snel beschadigd, en wat er onder zit is meestal niet echt iets speciaals. Zo ook hier. Mijn zin om het boek te lezen was dan ook als sneeuw voor de zon (pun intended 😉 ) verdwenen!

Dus dit boek stond een tijdje stof te happen in mijn kast. Wat eigenlijk zonde is. Het verhaal kan er niets aan doen dat ik niet blij ben met hoe hij er aan de buitenkant uit ziet. Daarom heb ik het uiteindelijk toch maar opgepakt, want ik was ook wel nieuwsgierig: is de binnenkant net zo prachtig als de buitenkant?

Until Friday Night

Zekersteweten! Het heeft me zelfs een grotere waardering gegeven voor de cover, die ik door al die gebeurtenissen in een nog mooier licht ben gaan zien! Abbi Glines heeft namelijk een niet al te makkelijk onderwerp op een integere manier ter sprake gebracht. Je even stil laten staan bij iets wat je hopelijk nooit zal meemaken, maar waar toch tig mensen mee geconfronteerd worden. Hier heeft ze vervolgens een aangrijpend verhaal over geschreven. Want iemand verliezen waar je zielsveel van houdt is niet makkelijk en ieder gaat anders met dit verlies om. Zij het misschien op een minder correcte manier…

Daarnaast gaat Until Friday Night ook over het helingsproces. Over twee personen die door hun verdriet samen komen en elkaar helpen het een plek te geven. Vooral dit werd op een zeer mooie wijze beschreven. Oh all the feels die dit boek opwekte. All them feels!

Aan de ene kant hebben we Maggie die iets heeft meegemaakt wat geen mens ooit hoort mee te maken. Daardoor is ze zo getraumatiseerd dat ze niet meer praat. Desondanks probeert ze iemand die eveneens door een moeilijke periode heen gaat, te helpen. Zij weet en begrijpt sommige dingen namelijk als geen ander. Zo indrukwekkend van haar hoe ze, terwijl ze zelf het gebeuren nog niet te boven is gekomen, iemand anders de helpende hand probeert te bieden. Maar weinig anderen kunnen hun eigen pijn opzij zetten om die van een ander, een wildvreemde, te verzachten. Ze liet in het begin wel een beetje teveel over haar heen lopen, maar tegen het einde wist ze gelukkig haar girlpower weer terug te vinden 🙂

West doet eigenlijk het tegenovergestelde van Maggie om zijn verdriet en onmacht de baas te kunnen: hij haalt uit naar alles en iedereen. Sluit iedereen buiten om het maar niet onder te ogen hoeven te komen. Zoals ik al zei, ieder rouwt op zijn eigen manier en het is zeker niet niks om je vader op jonge leeftijd langzaam weg te zien glijden… Gelukkig voor hem ontmoette hij Maggie en wat volgde was gewoon o zo teder om te lezen!

Enige waar ik wel mijn bedenkingen bij had was het einde. Net als je denkt dat nu alles op een passende manier wordt afgesloten, komen er nog een paar plotwisselingen. Plotwisselingen waarvan ik er nog niet uit ben of ze nog plaats hadden moeten vinden. Het zorgde er bij mij in ieder geval niet voor dat ik het verhaal goed af kon sluiten. Ik bleef nu met nog een behoorlijk aantal vragen zitten. Want ook al is Until Friday Night een serie, het volgende boek gaat over totaal andere personen (en heeft een stuk minder mooie cover 😉 )…

Ook wil ik wel nog even als kanttekening vermelden dat het een YA is. Wel van een hoger kaliber en zeer realistisch geschreven, maar sommige momenten kon je gewoon van mijlenver zien aankomen. Dat nam gelukkig niets weg van hoe meeslepend en pakkend het verhaal was en hoe veel liefde ik voor de personages had, want die waren geweldig!

Until Friday Night verraste me op sommige momenten ook door niet de gebruikelijke weg te kiezen. Door bepaalde punten ter sprake brengen, die hoewel altijd heerlijk zijn om over te lezen, niet echt normaal en zeker niet oké zouden zijn in de echte wereld. Vanwege spoilers ga ik hier niet teveel op in, maar kudos voor Abbi Glines om dit aan te kaarten!

Conclusie

Until Friday Night is een boek dat zijn prachtige voorkant driedubbeldik waard is. Het bevat een ontroerend en teder verhaal dat op een realistische wijze een moeilijk onderwerp ter sprake brengt, zonder het al te zwaar te maken. Het bevat een paar fantastische personages die zoveel groeien in dit verhaal. Alleen jammer dat het einde niet bevredigend was en voor echte closure zorgde. Dat neemt niet weg dat ik dit boek zeker aanraad. Ook al is de hardcover geen musthave, dit boek en verhaal zullen in je boekenkast zeker niet misstaan!

four-stars

Reading this book contributed to these challenges:

Geef een reactie

CommentLuv badge