Warrior Beautiful | Wendy Knight

Gepost op 20 oktober 2015 door Iris in Boekrecensie / 4 Comments

Tags: , , , , , ,

Warrior Beautiful | Wendy KnightWarrior Beautiful door Wendy Knight
Mijn waardering: four-stars
Serie: Riders of Paradesos #1
Mijn waardering voor de serie: four-stars
Pagina's: 203
ASIN: B00FWEGHZ6
ISBN: 9781621352174
Uitgegeven door Clean Reads | 15 Oktober 2013
Genres: Bovennatuurlijk, Romantiek, Young Adult
Bron: Gekocht
Goodreads

Working with the ex you secretly love to save the souls of the innocent is almost as bad as working with a mighty battle unicorn who would be thrilled to watch you plummet to your death.

Scout is used to pain. Her body has been broken, her heart has been broken, and the only thing keeping her together is her relationship with her younger sister. Lil Bit be-lieves in unicorns and terrifying monsters she calls soul stealers. But unicorns and monsters aren’t real…are they?

When Lil Bit falls prey to the mysterious disease sweeping the country, Scout has two options – believe the doctors who say it’s a pandemic or believe Lil Bit, who says it’s the soul stealers. She chooses her sister and goes looking for the unicorns who are supposed to save them. What she finds aren’t the cute pastel mythical creatures she expects. Battle unicorns are big and tough and full of attitude. Who knew?

Unicorns are real and so are the monsters. Soul stealers are reaping the souls of the innocent, and the unicorns are fighting to stop them. But to save the world, they need the help of humans – the enemy they’re dying to protect. And first to sign up for the fight is the ex-boyfriend Scout’s heart won’t stop loving, no matter how determined she is to hate him.

Ik hoefde maar een blik op de cover of blurb te werpen om te beslissen dat ik Warrior Beautiful wilde lezen. Ik bedoel, het gaat over EENHOORNS! Hoe vaak kom je nu boeken tegen waarin deze prachtige en magische wezens centraal staan? Nou? Waarschijnlijk weet je er niet echt veel op te noemen… Daar moet toch echt eens verandering in komen. Eenhoorns zijn super mooie mythische wezens waar ik graag meer over wil lezen!

Vol enthousiasme begon ik dus aan dit boek, denkende dat ik in een heel andere wereld zou belanden vol met eenhoorns en weet ik niet wat. Om daarna helaas alleen tot de ontdekking te komen dat het zich afspeelt in het hier en nu. Op aarde. In deze tijd? Oké, daar had ik even een omschakel momentje voor nodig, maar het pakte gelukkig heel goed uit. Zo kom je namelijk te weten waar de eenhoorns zich in onze wereld verborgen houden! Ze bestaan dus echt 😉 !

Scout is, samen met Troy, de hoofdpersoon van dit verhaal. Ze is een geweldig personage om over te lezen. Ze heeft pit, is niet bang aangelegd en heeft alles over voor haar geliefden. Je leert haar aan het begin kennen als iemand die in haar korte leven al veel heeft meegemaakt. Van een levensgevaarlijk ongeluk, waardoor ze dagelijks nog steeds veel pijn heeft en haar grote liefde, dansen, niet echt goed meer kan uitoefenen, tot het verdriet dat haar ex-vriendje heeft veroorzaakt en om wie ze nu nog veel geeft.  Zo veel pijn en verdriet dat ze met zich meeneemt… Gelukkig heeft ze haar kleine zusje, Little Bit (echte naam Veronica 😉 ) nog. Zij is haar stralende middelpunt. De balm die haar wonden verzacht. Diegene voor wie ze alles op alles zal zetten om haar terug te krijgen van de verschrikkelijke Soul Stealers!

Daarnaast hebben we Trey, die gebukt onder een mega groot schuld gevoel keer op keer verkeerde keuzes maakt met alle (irritante) gevolgen van dien. Met hem had ik dan ook een minder grote klik. Ik begreep wel een beetje waarom hij sommige beslissingen maakt, maar aan de andere kant ook weer niet. Voeg daar zijn zeer irritante en enorm op de zenuwen wekkende egoïstische vriendin aan toe en ik wilde hem het liefst door elkaar schudden. Gelukkig is Warrior Beautiful ook voor hem een reis om de keuzes die hij gemaakt heeft te accepteren, de gevolgen ervan in te zien en daarnaar handelen. Dus helemaal unhappy met hem ben ik ook weer niet 😉

Dan hebben we natuurlijk ook nog eenhoorns in overvloed in dit verhaal, die bovendien kunnen vliegen 😀 ! Elk met een eigen stem en persoonlijkheid. Zo is er Ashra, die heerlijk sarcastisch kan zijn. Torz, de jongeling met een hart van goud en Havik, de onverschrokken leider. Samen met de andere eenhoorns leven ze in een prachtig paradijs, dat door één man ruw verstoord werd. Met alle gevolgen van dien, waardoor ze nu de wereld tegen de Soul Stealers moeten beschermen. Ooh, wat was het af en toe spannend! Ik heb echt op het puntje van mijn stoel gezeten 🙂

Conclusie

Warrior Beautiful is een heel leuk verhaal over beeldschone wezens waar veel meer over gescheven mag worden. Het bevat hoofdpersonages die nergens voor terugdeinzen en het hart op de juiste plaats hebben zitten. Een spannend en meeslepend verhaal vol magie en enge soul stealers. Een must-read voor elke eenhoorn liefhebber 😉 !

Lezen of Niet Lezen? Yay of Nay?
Hoe denk jij over Warrior Beautiful?

four-stars

4 responses to “Warrior Beautiful | Wendy Knight

    • Laat de eenhoorns je vooral niet afschrikken 😉 Ze worden in dit boek op een heel andere manier geportretteerd. Totaal niet de schattige paardjes met een magische hoorn, nee! Ze zijn in plaats daarvan echte vervaarlijke vechters met heerlijke karakters 🙂

Geef een reactie

CommentLuv badge