Weekend in Dublin: PART THREE

Gepost op 21 februari 2016 door Iris in Persoonlijk / 0 Comments

Tags: , , , , , , , , ,

Dit is alweer het laatste gedeelte van mijn verslag over een leuk weekend in Dublin. Deze keer vertel ik wat over het shopparadijs dat Dublin heet, natuurlijk over alle boekwinkels die we zijn tegengekomen en waar het tevens heerlijk vertoeven is voor een hapje en een drankje!

Shoppen

Na Trinity College was het tijd voor een andere geliefde bezigheid van mijn moeder en ik naast lezen: shoppen! In Dublin zijn er echt een paar prachtige overdekte winkelcentra en met Kerst zijn de gezellige winkelstraten van Dublin ook nog eens schitterend versierd. Met Kerstmis voor de deur was het begrijpelijk dat het wat drukker was in de straten en winkels, maar niet té druk. Het was heerlijk om ons tussen de mensen te begeven en etalages te neuzen. Willekeurige winkels binnen te gaan en rond te kijken. Souvenirtjes in te slaan en van heerlijk gebak te genieten. Dublin is echt een heerlijke plaats om te shoppen. Als slagroom op de taart was alles, zoals ik al zei, nog eens prachtig versierd. Lichtjes hier, groene takken en kerstbomen daar. Alles, maar dan ook alles was uit de kast getrokken!

Echte aanraders zijn de winkelcentra Stephen’s Green, Jarvis natuurlijk, en ook Ilac is de moeite van een bezoek waard. Elk bevat tig winkels om doorheen te lopen en te snuffelen. Snuisterijtjes te aanschouwen en zaakjes waar je onder het genot van een hapje en een drankje even kan uitrusten. Bovendien waren deze prachtig versierd voor Kerst.

Winkelstraten zijn er ook genoeg, maar mijn favoriet was toch wel Graffton Street. Wat was dat gezellig versierd! Bovendien zaten her en der muzikanten en andere straatartiesten, wat het nog leuker maakte om in deze straat rond te lopen. Groot pluspunt is ook de aanwezigheid van een boekwinkel en een van de winkels had zelfs een chique lakei klaarstaan om de deur voor je te openen. Dat was echt cool 🙂

Boekwinkels

Tsja, je bent een boekenwurm of niet! Natuurlijk moest ik de boekwinkels in Dublin verkennen! Van tevoren een paar opgezocht en ik heb er maar liefst drie onveilig weten te maken! Als eerste kwamen we langs de The Gutter Bookshop. Een kleine, maar gezellige boekwinkel in de buurt van de Dubliana (grote en prachtige kerk) en in de buurt van waar we even waren gestopt voor warme chocomel. Natuurlijk waren we even naar binnen gewipt. Ik heb echt verlekkerd naar al die Young Adults gekeken! Zoveel Engelse boeken zie ik niet gauw bij elkaar. Er was echter niet een boek dat mijn aandacht trok, dus waren we snel weer verder gegaan.

Zondag zochten we Hodges Figgis op. Hodges Figgis is een van de oudste en grootste boekhandels van Ierland. Ze zijn opgericht in 1768 en dus al bijna 250 jaar in werking! Wow! Je ziet het ook aan de buitenkant. Gouden letters en een wat ouder design. De binnenkant was wel wat moderner en WAT VEEL BOEKEN! Mijn moeder en ik hebben volgens mij meer dan een uur in de winkel rondgehangen en nog hadden we niet alles goed kunnen bekijken. Het was gewoon bijna te veel!

Ik ging echter niet met lege handen naar buiten. Zodra ik de prachtige cover van Green Rider zag, wist ik dat ik hem mee moest nemen. Een pegasus op de voorkant! En ook nog prachtig getekend! Het verhaal op de achterkant trok me ook heel erg aan. Ik kan niet wachten totdat ik erin kan beginnen. Er staan echter eerst wat andere boeken op de wachtlijst en de YALFEST Reading Challenge is er ook nog… maar nog steeds. Kijk er heel erg naar uit 😀

De laatste boekhandel die we bezochten was Chapters. Ook een immens grote boekhandel. Persoonlijk vond ik hem wel minder fijn dan Hodges Figgis. Het overzicht was een stuk minder en waarbij Hodges Figgis gezelligheid en knusheid uitstraalde, voelde Chapters toch wel wat kouder aan. Desalniettemin hadden ook zij een geweldige selectie boeken en het was ook nog eens uitverkoop! Iets wat wij door de wet op de vaste boekenprijs waarschijnlijk nooit zullen meemaken, maar in Ierland kon ik dus mijn slag slaan. Maar liefst vier boeken besloten dat ze bij mij in betere handen waren. Ben benieuwd hoe ze me zullen bevallen.

Eten & Drinken

Een stad verkennen doe je niet op een lege maag. Onderweg hebben we ook genoeg tentjes en restaurants uitgeprobeerd om onze honger te stillen. Zo dronken we een heerlijke, maar dan ook echt overheerlijke, speciale chocomel met amandel en weet ik niet allemaal erin. Wow! Dat was een van de lekkerste die ik in tijden heb mogen proeven. Ook het stuk zelfgemaakte worteltaart van The Bittersweet Café was om van te smullen. De volgende keer dat ik in Dublin ben breng ik hier zeker wederom een bezoekje!

Voor een lekkere avondmaaltijd, lifemuziek en gezelligheid raad ik je aan om naar The Old Storehouse te gaan. De vorige keer dat mijn zusje en ik in Dublin waren hadden we hier al gegeten, maar nu, rond Kerst en wat later op de avond, was het nog gezelliger. De life muziek was echt wat je in een Ierse pub kunt verwachten en we hebben dan ook lekker meegeklapt en gezongen. Dit is nou het echte Ierland 😀


Oftewel, in Dublin is meer dan genoeg te doen, beleven en te proeven 🙂

Zou jij Dublin een keer willen bezoeken?

Geef een reactie

CommentLuv badge