Winactie: Win een gesigneerde List & Leugens!

Gepost op 22 november 2015 door Iris in Winacties / 23 Comments

Tags: , , , , , ,

Ja jullie lezen het goed! Ik geef een gesigneerd exemplaar van List & Leugens weg! Huza!

Maar is het niet een te mooi en fantastisch boek om weg te geven?

Ja dat is het zeker! Voor de mensen die nog niet overtuigd zijn om dit boek op te pakken, lees dan even mijn recensie en voor je het weet wil je ook Kaz, Inej en de rest leren kennen en hun avonturen volgen. Zeker de moeite van het lezen waard!

Maar het is een gesigneerd exemplaar…

Opnieuw correct! Ik heb van uitgeverij Blossom Books een recensie exemplaar na afloop van de Bloggers Meet & Greet, die ik een paar weken geleden bijwoonde, mogen ontvangen. Leigh Bardugo herself (duh, wie anders zou ik dit boek laten signeren!) was vervolgens zo aardig om dit boek meteen van haar handtekening te voorzien!

Het is dus een fantastisch boek en bovendien nog gesigneerd ook! Waarom geef je het dan weg?

Foto als bewijs 😀

Nou heel simpel: ik heb de prachtige, maar dan ook echt prachtige, zwarte, limited edition van List en Leugens ook in huis. Gezien de geringe ruimte die ik heb om mijn boeken “tentoon te stellen” kan ik het me helaas niet veroorloven om meerdere edities van boeken te bewaren.

Persoonlijk heb ik ook nooit echt het nut er van ingezien om dit te doen. Het verhaal is precies hetzelfde, welke editie je ook leest, alleen de kaft is misschien anders. Dan zou ik gewoon ervoor kiezen om de in mijn ogen mooiste versie te houden. Wat ik nu dus ook heb gedaan. Niemand neemt mij mijn Black Beauty nog af!

Nu restte mij dan alleen nog de vraag wat ik met mijn gesigneerde exemplaar zou doen. Het antwoord had ik natuurlijk snel gevonden: ik zou er een winactie van maken op mijn blog! Op die manier kan iemand anders ook kennis maken met al die leuke personages en een heerlijke periode in List & Leugens doorbrengen.

Uitgeverij Blossom Books vond mijn weggeefactie ook geen probleem, waarvoor nog bedankt dames (en natuurlijk ook voor het boek!)

Hoe kun je dit gesigneerde exemplaar dan winnen?

Nou heel simpel, door mij te volgen via Bloglovin’ en door antwoord te geven op een vraag. Aangezien het in List & Leugens gaat om het onmogelijke voor elkaar te krijgen (om iets uit een van de best bewaakte plaatsen ter wereld te stelen), vroeg ik me af hoe jullie het volgende voor elkaar zouden krijgen:

Hoe zou jij het voor elkaar krijgen om dit boek te stelen? Te stelen uit een onverwoestbare kluis. Bewaakt door allerlei spreuken en betoveringen. Waarvan de enige sleutel wordt bewaakt door een vuurspuwende draak?

Ik ben zeer benieuwd naar jullie antwoorden! Alles kan en alles mag 🙂 Laat je hersenen heerlijk kraken!

Daarnaast kun je ook nog extra kans maken door deze winactie te delen op Twitter, de Facebookpagina van Carpe Libra te liken, mij te volgen op Instagram of je in te schrijven voor mij mailinglijst. Om het overzichtelijk te houden heb ik besloten om mijn eerste winactie met behulp van Rafflecopter te houden. Zo kan ik in een oogopslag zien wat jullie allemaal gedaan hebben om het boek te winnen!

May the odds be ever in your favor!
De kleine lettertjes
 • Kans maken op een gesigneerde List & Leugens? Vul dan onderstaande Rafflecopter in!
 • Voor de duidelijkheid: het gaat om de “normale”, niet minder mooie versie.
 • Het kan even duren voordat je reactie verschijnt, ik moet hem eerst goedkeuren.
 • Iedereen woonachtig in Nederland en België mag mee doen!
 • Minderjarig? Vraag je ouders of voogd om toestemming.
 • De winactie loopt van zondag 22 november tot en met zondag 13 december.
 • De week erna zal ik de winnaar bekend maken en contact met hem of haar opnemen.

a Rafflecopter giveaway

23 responses to “Winactie: Win een gesigneerde List & Leugens!

 1. Sylvia

  Ik zou professionele hulp inhuren! En wie zouden dat dan zijn en waarom?
  Zes uit De Loriën kronieken van Pittacus Lore, een van haar erfgaven is onzichtbaarheid en ze kan andere door ze aan te raken tegelijk met haar onzichtbaar maken. Ze heeft strategisch inzicht en nog enkele andere erfgaven die misschien van pas zouden kunnen komen!
  Cat uit De kinderen van Atlantis trilogie, zij bezit namelijk de gave van Anti-Magie!
  Katherine “Kitty” Pryde, meer bekend onder haar codenaam Shadowcat uit X-Men, zij kan door muren en vaste voorwerpen lopen en net als Zes door aanraking haar gave op iemand anders overbrengen. Ook is ze super slim en goed met computers.
  En ik zorg natuurlijk voor de uitkijk 😉 we willen tenslotte niet onverwacht door iets verrast worden!
  Nu het plan.
  Als we eerst die sleutel nodig hebben dan zou Zes die onzichtbaar van de draak kunnen stelen, natuurlijk kan het zijn dat de draak haar geur opmerkt en haar daardoor kan opsporen, hierbij komt Shadowcat in actie, zij zal dan de draak afleiden en als hij haar dan probeert te vangen of te roosteren, dan gaat hij dwars door haar heen (hoop alleen dat de lucht niet te warm word, misschien voor de zekerheid allemaal een vuurbestendig pak aantrekken). Zes vervangt de sleutel door een plaatje met een magisch hologram zodat het lijkt (van een afstand) dat de sleutel er nog is. Als we de sleutel dan hebben door naar de kluis. Cat zorgt dat alle spreuken en betoveringen worden opgeheven zodat we de sleutel in het slot kunnen steken en de inhoud, het prachtige en fantastische boek List & Leugens kunnen ontvreemden, ook hier laten we weer een magisch hologram achter. En mochten er camera’s bij de in en of uitgang staan dan staan we daar niet op, want we zijn onzichtbaar en kunnen door de muur lopen, dus natuurlijk komen we niet door een normale ingang!
  En nu vraag je je natuurlijk af wat we met de prijs gaan doen? Wel lezen, en nog meer lezen en dan laten pronken in een mooie boekenkast en natuurlijk iedereen aanraden hem ook te lezen!

  • Sylvia

   O, ja en waarom dit team? En niet een ander team met ongeveer dezelfde gaven of iets anders zoals bijvoorbeeld de onzichtbaarheidsmantel? Wel deze dames zijn fantastisch, je kunt altijd op ze rekenen en ze lijken mij super vrienden!

   • Oh goed idee om je vrienden in te schakelen! Samen sta je altijd sterker! Na afloop wel nog even met scheen papier schaar bepalen wie het boek als eerste mag lezen 😉 Of heb je een beter idee?

 2. De opdracht: een prachtig boek uit een kluis beveiligd met toverspreuken en gevaarlijke wezens.

  Misschien moet ik mijn magisch team ook maar eens gaan samenstellen, net als Kaz Brekker deed. Ik zou lezers verzamelen, tientallen lezers die net zo bezielt zijn door boeken als ik ben. Samen zouden we een hechte groep vormen, vol creatieve breinen die opzoek gaan naar een oplossing voor dit – zo lijkt het – onmogelijke probleem. We zouden boeken lezen en perfecte personages zoeken die ons zouden helpen om deze missie te voltooien.
  Harry Potter, als tovenaar, zou ons helpen met het verbreken van de moeilijke spreuken. Hij zou ons zelf ook een stukje opleiden, als we talent zouden hebben en tot ieders verbazing geen dreuzels blijken te zijn. John van I am number four zou ons met zijn telekinese en andere krachten verder helpen op deze moeilijke weg om ons zo een stapje dichter te brengen bij de kluis. De draak? Zouden we die wel vermoorden? Nee, wij hebben een veel beter idee! We zouden het Drakenmeisje laten komen. Zij zou van gedaante veranderen om te communiceren met het woeste beest, hem vertellend dat hij ons niet hoefde te vrezen. En we zouden Nina en Alina vragen om ons verder te helpen. Nina zou eventuele bewakers in een diepe slaap brengen terwijl Alina ons licht zou zijn, wanneer er alleen maar duisternis zou zijn. Samen met hen zouden we uiteindelijk Inej en Kaz Brekker vragen om ons bij de laatste etappe verder te helpen. De geruisloze Inej zou de sleutel wegnemen van de draak en aan Kaz overhandigen. Samen zouden we verder gaan tot we de kluis vinden. Kaz zou ons helpen deze te openen, stel dat de sleutel een list geweest zou zijn. En wanneer we het boek eindelijk zouden hebben, zouden we al deze personages opslagen in ons hart. Waar ze voor altijd zouden mogen blijven, omdat we van hen houden.

  Dit is hoe mijn missie zou lopen.

 3. Daphne

  Hoe zou jij het voor elkaar krijgen om dit boek te stelen? Te stelen uit een onverwoestbare kluis. Bewaakt door allerlei spreuken en betoveringen. Waarvan de enige sleutel wordt bewaakt door een vuurspuwende draak?

  Hoe zou ik dit aanpakken? Allereerst zou ik mijn motto veranderen in: Waar wil is, is een weg. Dat is goed voor het zelfvertrouwen, en met zelfvertrouwen kom je al een stap verder. Daarna.. dan wordt het moeilijk.
  Stapsgewijs aanpakken is het belangrijkst hier. Een stap nemen en dan rustig nadenken over de volgende. Niet stressen en vooral geen overhaaste beslissingen maken, want dat is altijd waar het fout gaat.

  Goed. Stap 1. Ik zou uitzoeken waar precies de kluis is. Waar precies de draak is. Wat de afstand daartussen is. Hoelang ik nodig heb. Een tijdsplan opstellen. Als dat op papier staat zou ik uitzoeken wat voor draak het is, hoe groot, hoe oud, en natuurlijk zijn zwaktes. Iedereen heeft zwaktes, en daar moet je gebruik van maken. Net zoals Harry Potter deed. Hij was goed in vliegen. De draak zat vast. Voila, laat ik gaan vliegen. Als de zwakheden bekend zijn, dan ga ik een plan bedenken hoe je die kan misbruiken. Faalt hij in eten vinden, dus steelt hij het altijd? Ik leg eten voor zijn neus, en leid hem daardoor af. Dan… Tja. Ik ga geen draak doden omdat ik een sleutel wil hebben. Ik zal hem dus moeten verdoven. Dus, in die heerlijke chocoladetaart zit een beetje slaap middel. Als hij slaapt zal ik de sleutel pakken en snel naar de kluis vertrekken. Daar aangekomen de sleutel in het slot doen, het boek eruit halen, en het vervangen door een ander boek, zodat er niet meteen actie wordt ondernomen om mij te vinden. Dat zorgt voor een vlucht voorsprong. Dan zou ik heel snel naar mijn eigen huisje gaan en het daar lezen. En lezen. En lezen tot het uit is. Waarnaar het een prachtig plekje in mijn boekenkast zou krijgen.

  Op die manier zou ik het boek uit de kluis halen. 🙂

 4. Tamara TS

  Ik zou beginnen met het zoeken naar iemand die beter tovert dan de gemiddelde huis-, tuin- en keukenheks. Zodra ik de juiste persoon gevonden heb, moet ik met een ingenieus plan gaan komen om die persoon te ontvoeren, want meestal werken ze niet zomaar met je mee. Als ik de heks eindelijk zo ver heb om de betoveringen op te heffen, gaan we met snijbranders aan het werk. Als we bij de draak aankomen, dan is het niet meer zo lastig. Volgens mijn man ben ik de grootste draak, dus ik spuw vuur, die andere draak gaat op de vlucht, ik grijp het boek en ik vlieg naar huis! Simple as that!

 5. Jet

  Hmmmm…. Ik ben slecht in dit soort situaties, dus ik duik mijn favoriete wereld even in, namelijk die van Harry Potter! De kluis is beschermd met spreuken, dus daar kom ik niet ver mee. De draak dan maar! (help!) Die zijn lastig te betoveren, maar ik doe gewoon mijn best! Misschien ga ik weer naar Hogwarts om heel hard te oefenen, of ik leer een spreuk om mezelf geluidloos te maken, of ik leen de Onzichtbaarheidsmantel van Harry… Ik ben net zo’n boekenverslaafde als Hermione, dus met genoeg wilskracht moet het me lukken, toch??
  Yay!! Ik ben benieuwd naar de uitslag!
  Jet heeft onlangs Film: Mockingjay Part 2 geplaatst…My Profile

  • Oeh handig, dan sluip je inderdaad zo de draak voorbij 🙂

   P.S. Ik zag toevallig dat je de Rafflecopter niet heb ingevuld… alleen zo kun je kans maken, dus vul hem snel nog even in! 😉

 6. Allereerst; super leuk dat je deze winactie houdt! Ik heb nog geen enkel gesigneerd boek, dus daarom lijkt het me extra leuk om dit boek te winnen. Maar goed, nu mijn reactie (in verhaal vorm):

  Ze was er helemaal klaar voor. Ze had een vuurwerend pak aan en haar haren waren strak ingevlochten, zodat de draak haar niet in brand kon steken.
  Nu stond ze achter een pilaar. De draak snurkte luid, waardoor ze bijna de neiging kreeg om niet meer zachtjes te doen, want hij zou haar toch niet horen. Ze kwam achter de pilaar vandaan, haar glanzende zwaard vooruit gestoken. Voorzichtig, maar met snelle passen liep ze op de draak af. De draak was immens groot en even begon ze te twijfelen. Was het boek het waard om haar leven ervoor te riskeren?
  Eenmaal bij de achterpoot van de draak aangekomen, begon ze te klimmen. Ze hoopte vurig dat de draak niet wakker zou worden. Ze was niet van plan om de draak te doden, ze wilde alleen de sleutel die om zijn nek heen hing stelen.
  Ze stapte op een schub en gleed uit. Op het laatste moment kon ze nog een stekel vastgrijpen. De draak werd wakker, gromde woest. Meteen rook de hele kamer naar zwafel. “Wie is daar?” sprak hij.
  Ze was stomverbaasd dat de draak haar niet meteen aanviel. “Eh, ik ben Dande.” Ze klauterde weer omhoog en stak haar zwaard naar voren. “En ik ben hier om List & Leugens te stelen.”
  De draak begon te lachen, zijn hele lichaam schudde. “Je zou je leven wagen voor dat boek?”
  “Ja.” Ze liet haar zwaard wat zakken. Wat was er mis met deze draak?
  “Ga van mijn rug af,” beval de draak.
  Ze kon zijn bevel niet negeren en gleed via zijn staart naar beneden. Nu ze weer op de grond stond, werd ze argwanenend.
  “Omdat je het boek zo graag wilt hebben en je me niet gedood hebt, zal ik het je geven.” De draak boog naar voren, zodat ze de sleutel kon pakken.
  “Is dit soms een list?” vroeg ze.
  “Nee. Iemand die zijn leven waagt voor een boek, verdient het boek.”
  Snel pakte ze de sleutel en opende ze de kluis. Met het boek in haar armen rende ze dolgelukkig langs de draak. “Dankjewel!”
  Dande heeft onlangs Dande’s schrijftips: Inspiratie vinden geplaatst…My Profile

Geef een reactie

CommentLuv badge