De Wraak van de Kroonprinses | Morgan Rhodes

Gepost op 25 mei 2016 door Iris in Boekrecensie / 2 Comments

Tags: , , , , , , ,

De Wraak van de Kroonprinses | Morgan RhodesDe Wraak van de Kroonprinses door Morgan Rhodes
Mijn waardering: four-stars
Vertaald door Selma Soester
Serie: Vallende Koninkrijken #1
Mijn waardering voor de serie: four-stars
Pagina's: 368
ISBN: 9024559456
Uitgegeven door VIB YA, Veen Bosch en Keuning, Luitingh-Sijthoff | 22 Mei 2013
Genres: Young Adult, Fantasie
Bron: Bibliotheek
Goodreads

In een wereld waar magie zo goed als verdwenen is, betekent de ontdekking van een meisje met magische talenten het begin van een oorlog die drie koninkrijken tot op de rand van de afgrond brengt. Als de strijd naar een onvermijdelijk hoogtepunt stijgt, besluiten vier jongeren, elk op hun eigen manier, op zoek te gaan naar een uitweg voor alle ellende.
Vier jongerenaan de vooravond van een grote oorlog – durf jij te kiezen?
De prinses: de verwende Cleo is opgegroeid aan het hof. Haar luxe leventje staat in één klap op zijn kop als zij in vijandelijk gebied op zoek moet naar een verdwenen vorm van magie om het leven te redden van de persoon van wie zij het meest houdt.
De rebel: Jonas, gedreven door het onrecht in zijn land, haalt uit naar de vijanden die dit koninkrijk naar de rand van de afgrond hebben gebracht en wordt zo, tot zijn verbijstering, uitgeroepen tot de leider van een nieuwe revolutie.
De tovenares: Lucia is als baby in het geheim geadopteerd door de koninklijke familie van Limeros, maar ontdekt nu pas de waarheid over haar duistere verleden en de magische kracht die haar lot zal bepalen.
De troonopvolger: Magnus is opgevoed in een wereld vol geweld en van jongs af aan opgeleid om werelden te veroveren, maar hij komt er op een pijnlijke manier achter dat het hart soms dodelijker kan zijn dan het zwaard.

Tsjonge, wat een ijzersterk boek is De Wraak van de Kroonprinses! Ik moet bekennen, aanvankelijk was ik niet zo enthousiast. Boeken waarin meerdere personages een hoofdrol spelen en ik, gaan meestal niet zo samen. Dit komt voornamelijk omdat ik te ongeduldig ben. Ik wil gewoon het verhaal van één personage verder lezen en niet de hele tijd op de meest spannende momenten overgaan naar een ander. Dat eindigt meestal met mij die passages skipt omdat ik gewoon niet kan wachten.

De Wraak van de Kroonprinses is echter een ander verhaal. Ook al werd ik een beetje aan het lijntje gehouden en was de spanning op sommige momenten om te snijden als er van personage werd gewisseld: ik bleef ondanks alles doorlezen. Ik was te geïnvesteerd in het verhaal om moeite te doen om vooruit te lezen. Er gebeurden te veel belangrijke en interessante gebeurtenissen om ook maar aan skippen te denken. Oftewel ik had een goed boek in handen, dat het verdiende om gelezen te worden zoals boeken gelezen horen te worden: in chronologische volgorde. En dat is precies wat ik heb gedaan.

Er is nog een reden waarom ik niet zo van boeken met meerdere personages in de hoofdrol houd. Van boeken waar je het verhaal door de ogen van meerdere personages beleefd. Je leert op die manier namelijk de personages beter kennen. Bouwt een band op. Raakt emotioneel betrokken en leert hun kant van het verhaal kennen. Hun redenaties en doelen, die niet altijd overeen komen met die van andere personages, soms zelfs lijnrecht tegenover elkaar. Je bent ondertussen zo van ze gaan houden dat je ze allemaal een happily ever after wil bezorgen. Hoe kan dat als de een z’n geluk, de dood van een ander betekend? HOE??

Dat zorgt altijd voor ware kopzorgen bij mij. Mijn hersenen maken dan overuren om een scenario te bedenken waarin iedereen gelukkig is, zo ook voor iedereen in de Wraak van de Kroonprinses. Nou ja iedereen… degenen die het verdienen! Op dit moment zie ik echter verschrikkelijk genoeg nog geen uitweg omdat iedereen zo lijnrecht tegenover elkaar staat! Gaaah en ik heb me er al tig keer over gebogen. Wie zal zijn of haar geluk moeten opofferen? Wie o wie? Of zal de schrijfster op het laatste moment voor een wonder zorgen? Ik heb geen flauw idee, ik weet alleen dat ik zo snel mogelijk het volgende deel in handen wil hebben!

Want wat was het verhaal goed in elkaar gezet! Zoals de quote van Julie Kagawa op de achterkant al aangeeft: de Wraak van de Kroonprinses is een emotionele achtbaan. Een achtbaan die een hele maalstroom aan emoties te weeg brengt die je vervolgens niet meer loslaten. Ik bedoel: na een dertigtal bladzijdes was ik al zo aan dit verhaal verbonden dat ik tissues nodig had om een hartenwringend moment te verwerken, terwijl ik de personages pas ontmoet heb! Dan heb je echt een hele goede vertelstijl als auteur!

Conclusie

De Wraak van de Kroonprinses is een goed bedacht en in elkaar gezet verhaal over een viertal personages die door een moeilijke periode in hun leven gaan. Ook al is het wisselende perspectief af en toe frustrerend, het helpt je een band met hen allen op te bouwen en zal je slapeloze nachten bezorgen om manieren te bedenken dat iedereen een happily ever after krijgt, hoe onmogelijk ook. Een heerlijk spannend boek om te hebben gelezen!

Lezen of Niet Lezen? Yay of Nay?
Wat vind jij van de Wraak van de Kroonprinses?

four-stars

2 responses to “De Wraak van de Kroonprinses | Morgan Rhodes

  1. Nu vraag ik me echt af hoelang het geleden is sinds ik dit boek las. Ik kan me er immers nog maar bitter weinig van herinneren terwijl ik het volgens mij wel een leuk boek vond. Jammer genoeg ben ik trouwens nooit meer toegekomen aan de vervolgdelen. Wie weet … ooit wanneer ik eens héél veel tijd heb én mijn tbr wat minder lang is. 🙂
    zwartraafje heeft onlangs Vroeger en nu geplaatst…My Profile

Geef een reactie

CommentLuv badge