Writing 101: Mijn Avontuur

Gepost op 6 mei 2015 door Iris in Persoonlijk / 0 Comments

Tags:

Vorige maand besloot ik in een opwelling me in te schrijven voor Writing 101. Een gratis cursus van WordPress om je te helpen schrijven. Leuk, zo kan ik betere posts schrijven! Vol verwachting keek ik uit naar de eerste mail en alle die daarop zouden volgen. Zeer enthousiast heb ik de eerste paar opdrachten gemaakt. Naarmate de cursus vorderde, temperde mijn enthousiasme toch wat. Het was niet echt wat ik voor ogen had, toen ik me voor deze cursus inschreef…

Ik dacht dat het namelijk ging over betere BLOGposts schrijven. Prompts ontvangen en kleine opdrachtjes die je helpen om beter gebruik te maken van alle mogelijkheden die een blogpost biedt. In plaats daarvan is deze cursus meer gericht op schrijven in het algemeen. Een scene beschrijven of een karakterprofiel maken. Verhalen vanuit een ander perspectief vertellen. Hoewel ik elke opdracht trouw gemaakt heb, was dit toch niet wat ik wilde leren.

Schrijven is wel iets wat ik leuk vind om te doen. Om in een post vertellen wat me bezig houdt. Mijn gevoelens verwoorden nadat ik een boek heb gelezen. Ik heb echter nooit de ambitie gehad om zelf een boek te schrijven. Een verhaal te vertellen. Zelf personages te verzinnen en een wereld te creëren. Nee, dat laat ik liever aan andere mensen over en pluk daar dan de vruchten van 🙂

Daarom was ik dus best een beetje teleurgesteld toen ik erachter kwam dat DAT de insteek was van Writing 101. Niet getreurd, ik ben weer wat wijzer en de opdrachten waren zeer leuk om te maken. Elke keer wat anders. Elke keer weer een andere invalshoek waarbij je de ene keer je fantasie mocht gebruiken, een andere keer herinneringen mocht ophalen of gewoon beschrijven hoe iets eruit zag. Zeer divers en het heeft me wel een beetje geholpen bij het schrijven van mijn eigen blogposts. Deze cursus heeft me daarnaast ook laten zien dat ik de tijd en zin ervoor heb om bijna dagelijks iets te schrijven, dus ik heb niet voor niets de cursus gevolgd 🙂

De opdrachten waren zeer divers en zoals ik al zei heel leuk om te doen. Van alle opdrachten moet ik toch toegeven dat ik de opdracht van dag 13 het leukste vond om te schrijven. Write about something you find. Met mijn verstrooide vader die vaker dingen “misplaatst” had ik materiaal genoeg om een post te schrijven. Het was dan ook heel leuk om zijn laatste misplaatsing op papier te zetten en het resultaat was volgens mijn zusje hilarisch 🙂 Nieuwsgierig wat ik precies heb geschreven? Klik dan hieronder in de tabel. Hier heb ik nog een keer alle opdrachten die ik gemaakt heb neergezet voor diegenen die toch best benieuwd zijn hoe ik het er vanaf heb gebracht 😀

Divider

Artikel Opdracht
Dag 1: Unlock the Mind

Take Twenty Minutes to Write. Don’t think about what you’ll write. Just write.

Dag 2: Room With a View

If you could zoom through space at the speed of light, what place would you go to right now?

Dag 3: Commit to a Writing Practice Write about the three most importants songs in you life – What do they mean to you?
Dag 4: Serially Lost

Write about a loss: something (or someone) that was part of your life and isn’t any more

Dag 5: Be Brief

You stumble upon a random letter on the path. Write about this encounter in as few words as possible.

Dag 6: A Character-Building Experience Who’s the most interesting person (or people) you’ve met this year?
Dag 7: Give and Take

Write a post based on the contrast between two things – wheter people, objects, emotions, places or something els in th form of a dialogue.

Dag 8: Death to Adverbs Go to a local café, park of public place and write a piece inspired by something you see.
Dag 9: Point of View

A man and a woman walk through the park together, holding hands. They pass an old woman sitting on a bench. The woman is knitting a small, red sweater. The man begins to cry. Write this scene from the three points of view.

Dag 10: Happy Christmas

Tell us something about your favorite childhood meal. The one that was always a treat, that meant celebration, or that comforted you and has deep roots in your memory.

Dag 11: Seize Matters Where did you live when you were 12 years old?
Dag 12: Dark Clouds on the Horizon Write a post inspired by a real-world conversation and include an element of foreshadowing in the beginning of your post.
Dag 13: Seriously fond Write about finding something.
Dag 14: To Whom it May Concern

Pick up the nearest book and flip to page 29. What’s the first word that jumps off the page? Use this word as your springboard for inspiration in write a post in the form of a letter.

Dag 15: Your Voice Will Find You

Think about an event you’ve attended and loved. Your hometown’s annual fair. That life-changing music festival. A conference that shifted your worldview. Imagine you’re told it will be cancelled, forever!

Dag 16: Third Time’s the Charm Imagine you had a job in which tyou had to sift through forgotten or lost belongings. Describe a day in which you come upon something peculiar, or tell a story about something ineresting you find in a pile.
Dag 17: Your personality on the Page

We all have anxieties, worries and fears. What are you scared off? Address one of your worst fears.

Dag 18: Hone Your Point of View

Write the story below in first person, told by the twelve-year-old sitting on the stoop across the street.

Dag 19: Don’t Stop the Rockin’

Today is a free writing day. Write at least four-hundred words. Once you start typing, don’t stop!

Dag 20: The Things we Treasure Tell us the story of your most-prized possession.

Geef een reactie

CommentLuv badge