YALFEST Reading Challenge

Gepost op 14 januari 2016 door Iris in Boekenpraat / 6 Comments

Tags: , , , ,

Vanaf vandaag is het nog maar 100 dagen voordat een heel leuk evenement begint. Het eerste Nederlandse Young Adult Literatuur Festival (afgekort YALFEST) gaat dan van start! Ik sta te popelen om er naar toe te gaan. Om een workshop instagram te volgen, mede boekliefhebbers te ontmoeten, alle leuke dingen te doen die op de site vermeld staan EN, nu komt het mensen, EN om een paar hele bekende en geweldige auteurs te mogen ontmoeten en zelfs mee op de foto te gaan! Ik bedoel, onder andere Tahereh Mafi en Ransom Riggs zullen aanwezig zijn! *fangirl moment* Hoe cool is dat!

Tot het moment kwam dat ik besefte dat het onbeleefd is, stom zou zijn om niets te zeggen tegen de schrijvers als ik met ze op de foto ging. Ik ben namelijk niet zo’n prater en ik weet nooit wat ik moet zeggen, dus hou ik meestal mijn mond dicht. Het gaat in dit geval echter om auteurs, zo was ik aan het mijmeren, dus dan kan ik tenminste zeggen dat ik de boeken leu… Wacht even volgens mij heb ik geen enkel boek van de schrijvers die op het YALFEST komen gelezen. OMG wat erg! Hoe heb ik dit laten gebeuren?

Reden voor mij om meteen actie te ondernemen. Ik heb een lijstje opgesteld met alle boeken van de aanwezige schrijvers (zie onderstaand) die uitgegeven zijn. Dat zijn maar liefst 12 boeken! Oké dat gaat me denk ik niet meer lukken binnen 100 dagen. Ga het in ieder geval wel proberen. Het lijkt me namelijk een beetje lullig als je een auteur ontmoet en moet bekennen dat je zijn of haar boeken nog nooit heb gelezen… Dat wil ik dus heel graag voorkomen!

Aan de zijkant onder ‘Reading Challenges’ zien jullie dan ook een mooie balk die aangeeft hoever ik met deze challenge ben Ik heb hem voor het gemak maar de YALFEST Reading Challenge genoemd. Zal om de zoveel tijd ook een update plaatsen om te laten zien hoe het er voor staat. De zwart gedrukte boeken ben ik in ieder geval van plan om te lezen. Zo heb ik hopelijk op 24 april van iedere auteur minstens een boek gelezen! Zondag heb sowieso al een goede start gemaakt met Lobsters. Nog 11 boeken te gaan 😀

 1. Lobsters – Tom Ellen en Lucy Ivision
 2. Vrees Me – Tahereh Mafi
 3. Verwoest Me – Tahereh Mafi
 4. Breek Me – Tahereh Mafi
 5. Versplinter Me – Tahereh Mafi
 6. Vertrouw Me – Tahereh Mafi
 7. Simon vs de Verwachtingen van de Wereld – Becky Albertalli
 8. Seeker – Arwen Elys Dayton
 9. De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine – Ransom Riggs
 10. Omhulde stad – Ransom Riggs
 11. Bibliotheek der Zielen – Ransom Riggs
 12. Anna en de French Kiss – Stephanie Perkins
Heb jij alle boeken van deze auteurs al gelezen?
Nee? Voel je vrij om ook mee te doen aan mijn YALFEST Reading Challenge!

6 responses to “YALFEST Reading Challenge

 1. Yalfest is al bijna en ik moet er ook nog een paar lezen:
  – alle boeken van Tahereh Mafi
  – traveler van Arwen Elys Dayton
  – Lola en Isla van Stephenie Perkins

  Alle andere heb ik gelezen. Geen idee of dit me nog gaate lukken want heb over een week de SE weken

  • Ik ben bijna zo ver dat ik van iedere schrijver op zijn minst één boek heb gelezen. Alleen De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine en Anna en de French Kiss moet ik nog gelukkig 🙂 Dan kan ik met opgeheven hoofd alle auteurs op het YALFEST aankijken!
   Jij ook nog veel succes met het behalen van jouw challenge en je SE weken!

Geef een reactie

CommentLuv badge