#YALFEST

Gepost op 1 oktober 2015 door Iris in Boekenpraat / 2 Comments

Tags: , , , ,

Al jaren kijk ik een beetje jaloers naar internationale bloggers in Amerika, Engeland en andere landen, waar regelmatig festivals georganiseerd worden voor Young Adult liefhebbers. Een hele dag of zelfs een paar dagen om over je favoriete boeken te praten, schrijvers te ontmoeten, je boeken te laten signeren, workshops te volgen, nieuwe boeken te kopen en lees- en blogervaringen uit te wisselen. Oh, wat jammer dat zoiets niet in Nederland georganiseerd wordt! Ik was er al over aan het denken om van de zomer naar YALC in Londen te gaan, voor zover ik weet het dichtstbijzijnde festival. Bovendien heb ik altijd al een keer naar Londen willen gaan!

Op 1 september veranderden mijn plannen echter. Toen maakten twee van mijn favoriete uitgeverijen, Blossom Books en Best of YA Books bekend dat zij op 24 april 2016 het Young Adult Literatuur Festival organiseren, afgekort YALFEST. *stuiter stuiter stuiter* Ik was door het dolle heen toen ik het hoorde! (dat ben ik trouwens nog steeds). Eindelijk ook een Young Adult festival in Nederland! YEAH! Ik kan niet wachten!

Zeker als ik lees wat ze allemaal van plan zijn. Fotomomenten en handtekeningen van alle aanwezige auteurs. Workshops en een Goodiebag met boek. Ik ga echter vooral voor de mogelijkheid om met tal van boekenliefhebbers te praten over onze grootste hobby: lezen! *stuiter stuiter stuiter* Nu alleen nog mijn verlegenheid zien te overwinnen…

Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog geen enkele boek van schrijver die aanwezig zijn gelezen heb. Wel natuurlijk al veel van gehoord. Ik heb echter nog een half jaar om hier verandering in te brengen 🙂 Welke schrijvers er komen? Nou onder ander Tom Ellen & Lucy Ivison, schrijvers van het boek Lobsters, Arwen Elys Dayton, schrijfster van Seeker en Tahereh Mafi van de Touching Juliette serie komen allemaal naar ons koude kikkerlandje!

Vanaf 1 september wist ik dus al waar ik 24 april zou zijn. Waarom nu dan pas de post plaatsen? Nou dat is om jullie erop te wijzen dat vandaag, 1 oktober, de kaartverkoop van start is gegaan! Vanaf twaalf uur heb ik dan ook achter de pc gezeten om de felbegeerde early bird kaarten in de wacht te slepen. Zo blij dat ik vandaag een vrije dag had om de instagram, facebook en twitter om de paar minuten te refreshen en ik heb er een kunnen bemachtigen!!!! Ik ben er 24 april dus bij! YES!

Bij het kopen van je kaartje kies je ook meteen welke workshop je gaat volgen. Je kan voor een instagram-, schrijf-, vlog- en calligrafeerworkshop kiezen. Hoe cool is dat? Het was een moeilijke keuze, maar ik ben uiteindelijk voor de instagramworkshop gegaan, keuze A. Nu alleen nog de dagen aftellen tot 24 april 2016….

Wil jij meer te weten komen over dit hele leuke festival of zelf ook gaan? Kijk dan op de website van het YALFEST, zodra deze online komt, of op de site van Blossombooks. Wees echter snel, want voor je het weet is het uitverkocht!

Wie gaat er ook naar het YALFEST? Voor welke workshop heb jij gekozen?

2 responses to “#YALFEST

Geef een reactie

CommentLuv badge