Zwaard van Glas | Victoria Aveyard

Gepost op 6 september 2016 door Iris in Boekrecensie / 2 Comments

Tags: , , , , , , , , , ,

Zwaard van Glas | Victoria AveyardZwaard van Glas door Victoria Aveyard
Mijn waardering: four-stars
Ook van deze auteur: Red Queen
Vertaald door Marion Drolsbach, Ellis Post Uiterweer
Serie: Rode Koningin #2
Mijn waardering voor de serie: five-stars
Ook in deze serie: Red Queen
Pagina's: 496
ISBN: 9789023498070
Uitgegeven door Cargo, WPG Uitgevers, De Bezige Bij | September 2016
Genres: Young Adult, Dystopie, Romantiek
Bron: Gekocht
Goodreads

Het bloed van Mare Berrens is rood, de kleur van het gewone volk. Maar haar kracht om bliksem te beheersen maakt haar tot een gewild maar gevaarlijk wapen voor het koninklijk hof.Hoewel de koning publiekelijk haar krachten ontkent, ontdekt Mare iets bijzonders: ze is niet de enige in haar soort die deze kracht heeft.Mare ontsnapt aan de koning en de handen van de verraderlijke prins Maven, en gaat op zoek naar andere Roden en Zilveren om samen te vechten tegen de overheersers. Het is een gevaarlijke tocht waarbij Mare het risico loopt om zelf net zo’n monster te worden als de mensen die zij veracht. Zal haar opstand slagen?

Yay! Eindelijk kan ik het vervolg op een van mijn favoriete boeken van vorig jaar lezen! Zal Zwaard van Glas me net zo goed bevallen? Om eerlijk te zijn ben ik altijd een beetje huiverig om een vervolg op te pakken van een boek dat ik fantastisch vind. Meestal heb ik dan torenhoge verwachtingen die niet altijd waar worden gemaakt, waardoor ik nog meer teleurgesteld ben. Voor dit boek vroeg ik me ook af of Victoria Aveyard er wederom in zou slagen om een mindfuck van heb ik jou daar te kunnen creëren op het einde. Want wat liet Red Queen me geschokt achter met die laatste plottwist!

Zwaard van Glas

Zwaard van Glas was in ieder geval opnieuw voortreffelijk. Boordevol actie en spanning, afgewisseld met wat rustigere momenten zodat je een beetje (nadruk op een beetje) kan verwerken wat er net is gebeurd. Het was cool om bijzondere Roden te ontmoeten, die net als Mara een aparte gave hebben, zoals het kunnen manipuleren van de zwaartekracht (oftewel kunnen vliegen), onbreekbare huid hebben en weet ik niet wat! Jammer genoeg werd er verder niet al teveel aandacht aan gegeven. Ik had graag wat meer gaven in gebruik willen zien. Hoop dat het volgende deel daar verandering in brengt.

Victoria Aveyard is er in ieder geval weer in geslaagd om me op het einde een traantje te laten wegpinken. Ze heeft me tijdens dit boek wederom door een mallemolen van gevoelens laten gaan View Spoiler ».

En dan nu het antwoord op mijn vraag: is het Victorai Aveyard gelukt? Hebben we wederom een Iris die met open mond de laatste bladzijden verslind, met moeite bevattend wat ze net heeft gelezen? Nou, het einde was in ieder geval weer een grote verschrikking om mee te maken, in positieve zin. Het was slecht voor mijn hart en zoals aangegeven ook slecht voor mijn voorraad tissues. Ik voelde me logischerwijs dan ook een beetje murw en rauw na afloop. Het was alleen niet zo plotseling, schokkend en onverwacht. Anders had Zwaard van Glas wederom 5 sterren van mij ontvagen. Achteraf gezien maar goed ook, want ik weet niet of ik veel meer had aangekund…

Qua “teams” betreft heeft dit boek me helemaal naar team Cal geschoven. Ik was aan het einde van het vorige boek nog aan het twijfelen, maar door de gebeurtenissen in dit verhaal weet ik zeker wie van de twee haar beter verdient! Maven kan voor mijn part door de grond zakken. Ben blij dat de oogkleppen die ik op had als het hem betrof nu helemaal verwijderd zijn! View Spoiler »

Met Mare had ik een beetje moeite in dit verhaal. Ze was, begrijpelijk, door de gebeurtenissen en de schok, een beetje koud en afstandelijk geworden. Iedereen kan iedereen verraden en vertrouw niemand was blijkbaar haar nieuwe motto geworden. Een motto dat ze heel nauwlettend opvolgt en zelfs voor familie in stand hield. Ik snap dat ze het nodige heeft meegemaakt en dat sommige voorvallen je veranderen, maar toch hoop ik niet dat ze deze trend doorzet en verandert in een koude ijskoningin… Gelukkig was ze niet het hele verhaal zo. De “lightning girl” kwam op een gegeven moment terug. Het meisje dat niet opgeeft en er alles aan doet om haar dierbaren te beschermen, zelfs als ze dat eigenlijk niet willen 🙂 .

Conclusie

Zwaard van Glas was weer een prachtig en intens verhaal van de hand van Victoria Aveyard. Het wist me echter iets minder te raken dan Rode Koningin, desalniettemin was het een heerlijk boek. Een boek waarin we leren hoe Mare probeert met haar gemaakte keuzes en de gevolgen ervan te leren leven. Een boek waarin we zien hoe ze probeert om de Roden en “speciale” Roden een nieuw leven te geven. Een plek waar iedereen gelijk is, terwijl ze ondertussen ook met twee broers in een gevecht is verwikkeld. Een om wat hij haar heeft aangedaan en de ander om wat hij met haar doet. Zwaard van Glas is een verhaal vol spanning en actie dat gewoon vraagt om gelezen te worden!

four-stars

Reading this book contributed to these challenges:

2 responses to “Zwaard van Glas | Victoria Aveyard

  1. Dit boek vond ik echt zoooo gaaf! De Red Queen serie is mijn meest favoriete serie ever (het deelt een 1e plek op mijn best books lijstje samen met The Grisha trilogy). Ik kan niet wachten tot het derde deel King’s Cage uitkomt. Jammer genoeg is dat pas volgend jaar 🙁
    Maria heeft onlangs Happy Blog Bday! + WINACTIE!!!!! geplaatst…My Profile

Geef een reactie

CommentLuv badge